17 Eylül 2012, Pazartesi 17:06:15

KAYBOLAN UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Geçtiğimiz Perşembe günü Arizona’da kaybolan KLM Flight Academy’e ait eğitim uçağının enkazına ulaşıldı.

Pilotluk eğitimi alan Hollandalı LucasWestenberg ile sınav gözlemcisi Robvan den Heuvel ve bir Amerikalı eğitmen Taylor Bennel’in de içinde bulunduğu uçak Phoenix yakınında bulunan Mesa FalconField’danhavalanmasından kısa bir süre sonra kaybolmuş ve arama çalışmaları başlatılmıştı.

KLM Flight Academy’nin müdürü GerritAssink, uçağın ulaşılması çok zor bir bölgeye düşmüş olacağından endişe duyduklarını söylemişti. Cumartesi günü yapılan aramalarda uçağın enkazı ormanlık ve kanyonlarla kaplı sarp bir bölgede bulundu.

Uçağın düşüş nedeninin henüz belli olmadığını belirten GerritAssink, ‘‘Enkazda bulunan cesetlere resmi olarak otopsileri yapıldıktan sonra hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edilecektir’’ dedi.

Valkenswaard’da Düşen Uçağın Enkazı Kaldırıldı

Cumartesi günü Valkenswaard’da bir tarlaya düşen jet uçağının enkazı kaldırıldı. Havacılık Polisi (KLPD) tarafından yapılan açıklamada, enkazın incelenmek üzere Woensdrecht’teki hava üssündeki bir hangara konulduğu bildirildi.

KLPD’den yapılan açıklamada, Breitling Jet Tim’e bağlı uçağın Belçika’daki KleineBrogel hava üssüne gitmekte olduğu ve uçakta bulunan iki Fransız pilotun kazadan önce paraşütle atlayarak kurtulduğu bildirildi. Uçağın düşüş nedenin de bilinmediği kaydedildi.

Biddinghuizen’de Düşen Uçağın Pilotu Hayatını Kaybetti

Biddinghuizen’de düşen tek motorlu spor uçağın pilotu hayatını kaybetti. Kazazedenin 50 yaşındaki Nieuwegeinli pilot olduğu bildirildi.

KLPD, Lelystad havaalanından kalkan uçağın sabah saat 10.00 sularında Biddinghuizen’deZijdenettenweg’de patates tarlasına düştüğü ve kazanın nedeninin henüz bilmediği bildirildi. (SonHaber.nl)

KAYBOLAN UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000