27 Aralık 2009, Pazar 07:17:51

Amerika O'nu aslında tanıyormuş!

ABD'nin, Amsterdam-Detroit seferini yapan uçağa saldırı düzenlemeye çalışan kişinin terör bağlantısı olabileceğini 2 yıldan beri bildiği ortaya çıktı...
  • ARKADASLAR BU AMERIKALILARDA VARYA GUVENLIGIN G SI YOK...GARIBAN MILLETLERI GUVENLIK DIYE KANDIRIP DURUYORLAR BUNUN USTUNDEN GECINIP GIDIYORLAR.GULUN BUNLARLA DALGA GECIN.....

Amerikalı yetkililerin Associated Press ajansına yaptığı açıklamaya göre, Ömer Faruk Abdülmuttalib adlı şahıs, "bir teröristle ya da terörist örgütle bağlantılı ya da temas halinde olduğu bilinen ya da şüphelenilen" kişiler listesinde yer aldığını söyledi.

ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin düzenlediği listede yaklaşık 550 bin isim bulunduğu da belirtildi. Nijeryalı Abdülmuttalib'in, ayrıca uçuşu yasaklanan kişiler arasında olmadığı ifade edildi.

Bu arada, Abdülmuttalib'in uçağa saldırı girişiminin araştırılması çerçevesinde, İngiliz polisinin Londra'da bir apartman dairesinde arama yaptığı bildirildi.

Nijerya'da yayınlanan yerel "Bu Gün" gazetesi ise aile üyelerine dayanarak zanlının babası Umaru'nun oğlunun aşırı dinci görüşlerinden rahatsız olduğunu ve 6 ay önce durumu Nijerya güvenlik güçleriyle ABD'nin Abuja Büyükelçiliği'ne bildirdiğini öne sürdü.

Ömer Faruk Abdülmuttalib'in babası oğlunun Londra'da öğrenci olduğunu açıklarken, Londra Üniversitesi de bu isimde bir kişinin üç yıl makine mühendisliğinde öğrenci olduğunu doğruladı.

Amsterdam-Detroit seferini yapan uçakta bulunan Abdülmuttalib'in, uçağın inişinden önce elindeki patlayıcı aygıtı ateşlemeye çalıştığı, yolcu ve mürettebatın kendisini engellediği, olayda en az 2 yolcuda hafif yanık olduğu açıklanmıştı.

Hollandalı yetkililer de, zanlının KLM havayolları ile Lagos'tan uçağa bindiğini, Amsterdam'da güvenlik kontrolünden geçerek Delta Havayolları (Northwest) ile Detroit uçağına aktarma yaptığını belirtmişti. Sözkonusu uçakta 278 yolcu ile 11 mürettebat bulunuyordu.

Amerika O'nu aslında tanıyormuş!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADASLAR BU AMERIKALILARDA VARYA GUVENLIGIN G SI YOK...GARIBAN MILLETLERI GUVENLIK DIYE KANDIRIP DURUYORLAR BUNUN USTUNDEN GECINIP GIDIYORLAR.GULUN BUNLARLA DALGA GECIN.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000