26 Eylül 2010, Pazar 08:23:24

"WORLD ROUTES FORUM" ANTALYA'DA

Antalya’nın, 17 Akdeniz ülkesi içinde en büyük turizm şehri olma iddiasına bir destek de dünyanın en etkili havacılık organizasyonu sayılan ‘World Routes Forum’dan geldi.
16 yıldır yapılan World Routes Forum, şubat ayında ilk kez Antalya’da havacılık ve turizmi birleştirecek bir organizasyona imza atacak. Antalya Havalimanı’nı işleten IC İçtaş ve Alman Fraport ortaklığındaki ICF Airports’un girişimiyle, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü de kapsayacak şekilde düzenlenecek olan etkinlik dünya turizm temsilcilerini Türkiye’ye çekecek.

ICF Airports, bu yıl Kanada’nın Vancouver şehrinde düzenlenen 16. Routes Forumu’nda hem Antalya’ya yeni direkt seferler için görüşmeler yaptı, hem de 13 - 15 Şubat’taki etkinliğin tanıtımını yaptı.

‘İzmir’i de istiyoruz’
ICF Airports’un temmuz itibariyle yolcu trafiği açısından dünyanın 27’nci, Avrupa’nın 3’üncü ve Akdeniz’in de en büyük havalimanı konumuna geldiğini söyleyen ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, Antalya dışında yeni havalimanlarının işletmesine de talip olacaklarını açıkladı.

Döngel, “Örneğin İzmir’in işletmesi, İstanbul’a açılacak 3’üncü havalimanı, Tarsus’a açılacak havalimanı ve kiralanacak Nevşehir ile ilgileniyoruz” dedi. Orta Asya ve Ortadoğu’daki fırsatlara da baktıklarını kaydeden Döngel şunları söyledi:
“Türkmen ve Kazak havalimanlarının ihaleleri gündemde, bunlarla ilgileniyoruz. Suriye ve Kuzey Irak bizim için ilginç iki pazar. Hedefimiz, elimizdeki Antalya’nın yolcu trafiğini artırarak turizm sezonunu 6 aydan 12 aya çıkarmak, bir yandan da bölgesel büyük bir oyuncu olmak. Şubatta ‘4 mevsim Antalya her mevsim aşk’ temasıyla düzenleyeceğimiz Routes etkinliğini özellikle 14 Şubat’a denk getirdik. Routes, her ülkede turizm ve havacılıkta büyümeyi hızlandırıyor. Forum sonrası Antalya yolcu trafiğinde iki haneli büyüme bekliyoruz.”

Barcelona da talip
Routes Forumu Başkan Yardımcısı Eric Layden ise Akdeniz’deki ilk turizm forumu için Antalya’nın seçilmesinin ardından Fransa’dan Marsilya, İspanya’dan ise Barcelona ve Tenerife kentlerinin harekete geçtiğini ve kendilerinin de bu organizasyona talip olduğunu açıkladı. Organizasyonun Antalya’nın potansiyelini dünyaya göstereceğini belirten Layden, “İlgi şimdiden çok yoğun” dedi.

Özel havalimanları birlik oluyor
ICF Airports Kanada’daki forumda Antalya’ya direkt uçmak isteyen havayolu şirketleri ile yeni anlaşmalar da yaptı. ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann çok verimli bir forum geçirdiklerini belirterek, “Katar Airways, Finair, Norwegian Air ve Jet2com ile Antalya’ya tarifeli sefer başlatmaları için ön anlaşma imzaladık” dedi. Laukenmann, Antalya’nın transit yolcu trafiği için de önemli bir alternatif olduğunu belirtti.

Yaşar Döngel, yolcu trafiği açısından 2010’un ilk 8 ayında geçen yıla göre iç hatta yüzde 8 büyüme ile 3.8 milyon, dış hatta yüzde 20 büyüme ile 17.5 milyon yolcuya ulaştıklarını açıkladı. Kapasitelerinin 42-43 milyon yolcuya çıktığını belirten Döngel, özel havalimanı işletmecilerinin yakında bir dernek altında birleşeceğini de açıkladı. ICF Airports, Antalya Havalimanı’nın işletme hakkını 2007’deki ihalede 2.4 milyar euro’ya 2024’e kadar kazanmıştı.

"WORLD ROUTES FORUM" ANTALYA'DA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000