24 Temmuz 2008, Perşembe 18:02:25

Turistlere Antalya anketi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, ICF Havaalanı İşletmeciliği ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) işbirliğinde, 10 bin yabancı turisti kapsayacak anket çalışması başlatıldı.

Anket çalışması hakkında gazetecilere bilgi veren AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, çalışmaya Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali 1'de gümrüklü sahada başladıklarını bildirdi. Anketin Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında 12 gün süre ile yapılacağını anlatan Çorabatır, anketin 10 bin yabancı turisti kapsayacağını kaydetti.

44 sorudan oluşan anketin sorularının Almanca, Rusça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere dört dilde hazırlandığını ifade eden Çorabatır, "Anket çalışmasında Antalya yöresine gelen turistlerin sosyo-demografik özellikleri, beklentileri, yörede tecrübe ettikleri ürün-hizmetlerden memnuniyet düzeyleri, Antalya'nın imajı, turistlerden yöreye sadakati, havaalanında verilen hizmetler gibi konu başlıkları incelenecek" dedi.

Ankete katılanlar arasından yapılacak kura ile 7 çiftin tatille ödüllendirileceğini belirten Çorabatır, sonuçların 1 Kasımda açıklanacağını bildirdi.

Çorabatır, çalışmanın güncel, kapsamlı veri sağlaması ve ileriye yönelik planlama çalışmaları ve alınması gereken tedbirler açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

 

 

Turistlere Antalya anketi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000