26 Eylül 2009, Cumartesi 07:35:21

Turistler Antalya Havalimanı'nın notunu verdi!

Antalya Havalimanı'nın değerlendirildiği ankete katılan Alman ve Rus turistler, pasaport ve güvenlik kontrolündeki hızlı işlemden memnun kalırken, restoran ve kafelerdeki fiyatların yüksekliğinden yakındılar...
  • Peki bu havalimanını milyon hatta milyar dolarlar verip alırken milletin aklı neredeydi.Adam para yatırmış pek tabi çıkaracak bu amme hizmeti değil.Haaa sosyal devlet diyorsanız bence DHMI nin aldığı paraları sorgulayın..
  • hayatimda bu kadar kötü bir havaalani görmedim.herkez birbirinden habersiz.kim kime dum duma antalya havalimani icin söylenmis.hele danisma ,adi üstünde DANISMA pisman olursun.ailem 25eylülde ucagimisoruyor cevap:bu ucak görünmüyor.siz insanlarin halini düsünün,yani ucak düstümü,yoksa böyle bir ucak yokmu.yoruma acik degilmi.son derece kötü hizmet.sorumsuzluk örnegi.siddetle antalya havalimaninin a dan z ye revizyona ihtiyaci var.
  • nedense not lar hep yüksek çıkmış malesef biz çalışanlar hep şikayet duyuyoruz özellikle de yeme içme ve temizlik konusunda bir suyun 5tl kolanın 8.50 el kadar tostun 10 tl bir biranın 12 tl oldugu yerde memnuniyetmi olurmuş yapılan anketlerde hiçte öyle görünmüyordu ilginç dünyanın en pahalı havalimanı antalya herhalde ama patronlarımız para kazansınki elamanlarına kıyıpta kırizi bahane edipte elaman çıkarmasınlar üçretsiz yapmasınlar gerci bunlarıda yaşadık çuvalla para kazanırkende bunlar insanları madur edip üçresize çıkarmadılarmı biraz insaf...
  • 16 saat çalışan bir güvenlik personelinin çalıştığı havalimanında nasıl bir güven olur anlamak mümkün değil yetkililer buna nasıl müdahele etmiyorlar
  • BENCE 16 SSAT CALISAN GUVENLIGE BIRAZ ONEM VERSINLER.16 SAAT CALISAN BIR INSANDAN DIKKAT BEKLENEMEZ . YAZIK ALAN RAZI SATAN RAZI*****
  • AB'deki birçok havalimanında fiyatlar daha düşük. Türkiye'de hava yolculuğu hala "lüks" olarak görülüyor.

Öger ve Teztur tarafından, Antalya Havalimanı'nın iki dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen ankette Alman ve Rus turistlere, terminallerdeki hizmetler soruldu.

Toplam 937 Rus ve Almanın katıldığı ankette, Alman yolcular birinci terminalde, yüzde 95 oranıyla en fazla bagaj bölümüne yönlendirme levhalarının uygunluğu konusunda memnuniyetlerini bildirdiler. Bunu yüzde 89 oranı ile pasaport kontrolündeki hızlı işlem ile yüzde 86 oranında güvenlik kontrolündeki hızlı işlem izledi. İkinci terminal için de Almanlar en başarılı nokta olarak yüzde 93 oranıyla bagaj bölümüne yönlendirme levhalarını gösterirken, bagajların hızlı teslimi de ikinci derecede memnuniyet sağlayan işlem olarak yer aldı.

Rus yolcular da, birinci terminalde, yüzde 97 oranı ile en çok güleryüzlü servisten, yüzde 95 oranıyla restoran ve kafelerin temizliğinden, yüzde 94 oranıyla pasaport kontrolünün hızlı gerçekleşmesinden memnun kaldıklarını vurguladılar. İkinci terminali kullanan Rus turistlerin de en çok memnun kaldıkları konu, yüzde 95 oranı ile güvenlik kontrolündeki hızlı işlem, yüzde 94 oranı ile Antalya'ya gelişlerindeki hızlı pasaport kontrolü oldu.

Ankete katılan Alman ve Rus turistler en çok restoran ve kafelerdeki fiyatların yüksekliğinden yakındılar. Turistler, alışveriş yapılan dükkanlardaki fiyatların da yüksek olduğunu belirttiler.

ANKETİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Anketin sonuçlarını değerlendiren Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, dünya genelindeki bütün sıkıntılara ve ekonomik krizin turizm dünyasında yarattığı olumsuzluklar rağmen yükselme eğilimini sürdüren Türk turizminin en önemli kalelerinden biri olan Antalya Hava Limanı idarecilerinin turistlerin tespitlerini göz ardı etmeden, çalışmanın içerisindeki konuları irdeleyerek, gerekeni mutlaka yapacağına inandığını söyledi.

Anketteki değerlendirmelerin 5 üzerinden puana çevrildiğinde, Alman misafirlerin birinci terminal için 3.43, Rus misafirlerin 4.40 notu verdiğini vurgulayan Yavuz, ikinci terminal için ise Alman misafirlerin 3.21, Rus misafirlerin 4.40 puan verdiğini ifade etti. Yavuz, ankete göre verilen hizmetlerin algılanmasının ülkelere göre farklılıklar gösterdiğini, buna göre yapılan değerlendirmede Terminal 1'in, Terminal 2'den daha başarılı olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Ankette çıkan bazı sonuçların dikkat çekici ve düşündürücü olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

''Birinci terminal için Almanlar, 'dönüşteki pasaport kontrolünde verilen güleryüzlü hizmet' maddesine yüzde 31 oranında olumsuz cevap verirken, 'güvenlik kontrolünde güleryüzlü hizmet' konusundaki memnuniyetsizlik yüzde 22 olarak belirlendi. Genel hizmetlerdeki personelin güler yüzlülüğünden memnun olmayanların oranı ise yüzde 21. Almanlar açısından ikinci terminalde güleryüzlü hizmet ile ilgili en az memnuniyet güvenlik kontrolünde sağlanırken, bunu yüzde 23 olumsuz cevap ile dönüşteki pasaport kontrolünde verilen güleryüzlü hizmet takip etmiş. Genel hizmetlerdeki personelin güleryüzlülüğü ile ilgili memnuniyetsizlik ise yüzde 20. Yani her beş kişiden biri personelin asık suratlı hizmet ettiğini belirtmiş.

Rus yolcuların yüzde 15'i birinci terminalde gelişteki pasaport kontrolünde verilen güleryüzlü hizmetten memnun kalmazken, yüzde 14'ü dönüşteki pasaport kontrolü için olumsuz cevap vermiş. Genel hizmetlerde görev alan personelin güler yüzlülüğü ile ilgili memnuniyetsizlik ise yüzde 13 olarak ortaya çıkıyor. İkinci terminalde ise dönüşteki pasaport kontrolünde verilen güleryüzlü hizmet ile ilgili memnuniyetsizlik yüzde 12 iken, restoran ve kafelerdeki güleryüzlü hizmetin aksadığını düşünenlerin oranı yine yüzde 12.''

Bu anket çalışmasının en düşündürücü ve parayla ya da eğitimle düzeltilemeyecek gerçeğinin hangi birimde olursa olsun güleryüzlü hizmet konusunda yaşanan sıkıntı olduğuna işaret eden Yavuz, ''Milyonlarca insanın Antalya'ya gelerek milyarlarca döviz bırakmasının karşılığı, hem karşılamada hem uğurlamada somurtarak verdiğimiz hizmet olmamalı. Türklerin güleryüzlülüğü ve misafirperverliğinin göstermelik olmadığını hissettirmek turizm sektörünün bütün çalışanlarının vazgeçilmez kuralı olmalıdır'' diye konuştu.

Star

Turistler Antalya Havalimanı'nın notunu verdi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Peki bu havalimanını milyon hatta milyar dolarlar verip alırken milletin aklı neredeydi.Adam para yatırmış pek tabi çıkaracak bu amme hizmeti değil.Haaa sosyal devlet diyorsanız bence DHMI nin aldığı paraları sorgulayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hayatimda bu kadar kötü bir havaalani görmedim.herkez birbirinden habersiz.kim kime dum duma antalya havalimani icin söylenmis.hele danisma ,adi üstünde DANISMA pisman olursun.ailem 25eylülde ucagimisoruyor cevap:bu ucak görünmüyor.siz insanlarin halini düsünün,yani ucak düstümü,yoksa böyle bir ucak yokmu.yoruma acik degilmi.son derece kötü hizmet.sorumsuzluk örnegi.siddetle antalya havalimaninin a dan z ye revizyona ihtiyaci var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nedense not lar hep yüksek çıkmış malesef biz çalışanlar hep şikayet duyuyoruz özellikle de yeme içme ve temizlik konusunda bir suyun 5tl kolanın 8.50 el kadar tostun 10 tl bir biranın 12 tl oldugu yerde memnuniyetmi olurmuş yapılan anketlerde hiçte öyle görünmüyordu ilginç dünyanın en pahalı havalimanı antalya herhalde ama patronlarımız para kazansınki elamanlarına kıyıpta kırizi bahane edipte elaman çıkarmasınlar üçretsiz yapmasınlar gerci bunlarıda yaşadık çuvalla para kazanırkende bunlar insanları madur edip üçresize çıkarmadılarmı biraz insaf...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
16 saat çalışan bir güvenlik personelinin çalıştığı havalimanında nasıl bir güven olur anlamak mümkün değil yetkililer buna nasıl müdahele etmiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BENCE 16 SSAT CALISAN GUVENLIGE BIRAZ ONEM VERSINLER.16 SAAT CALISAN BIR INSANDAN DIKKAT BEKLENEMEZ . YAZIK ALAN RAZI SATAN RAZI*****

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AB'deki birçok havalimanında fiyatlar daha düşük. Türkiye'de hava yolculuğu hala "lüks" olarak görülüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000