23 Ağustos 2015, Pazar 08:19:13

Özel sayısında büyük düşüş

Üst gelir grubun simgesi haline gelen 'özel uçak' sayısı geçen yıla oranla yüzde 61 düştü.
  • Bence Thy Özel jetle gelenlerden kişi başı 1500 tl bilet parası kadar vergi almalı hem bu sayede kar artar
  • Antalya artık Türklerin gideceği bir yer olmaktan çıkmıştır. Her yer ruslar ve gece kulüpleri ile doludur. Dolayısı ile de gerçek Türk turist egeyi tercih etmektedir. Ne yazık ki ayt bunu kendi yaptı. Şimdi ağlamanın bir faydası olmayacak
  • Turizmciler gelecek yıl bu yılı mumla arayacaklar,
  • Pistleri yazacak mısınız? Onur air uçağı kalkışta terker patlattı istanbula acil inşş yaptı pistte kaldı. Pegasus teker patlattı antalyaya acil iniş yaptı. Sunexpressin motor kaputu parçalandı. Antalyanın pistlerini yazın lütfen.Lütfen bu olayları yazın. Teşekkür ederim.
  • Millet niye gelsin Antalyaya tatile. Yurtdışındaki haberleri bir izleyin. Savaşın göbeğinemi gelsin. Yunanistan bedava Avrupa ülkeleri desen aynen. Her köşe başı Suriyeli. Euro 3,30 TL. Antalyada üst sınıf oteller ucuz tatil yapmak isteyenle doldurulmuş kalite yerlerde geziyor. Adam niye gelsin bir tane sebep söyleyin.

Üst gelir grubun simgesi haline gelen 'özel uçak' sayısı geçen yıla oranla yüzde 61 düştü. Toplam uçak sayılarında ise iç hatlardaki yüzde 6 artış, yerli turistteki artışı gösterdi

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri verileri, Antalya'da turizmde yaşanan düşüşte farklı bir boyutu ortaya çıkardı. Antalya'ya gelen özel uçak sayısı, geçen yıla oranla büyük bir düşüş yaşadı. Üst gelir grubunun simgesi haline gelen 'özel uçak' sayısındaki düşüş, turizm gelirlerindeki düşüşün adeta aynası oldu.

YÜZDE 61 DÜŞÜŞ

DHMİ verilerine göre 7 aylık dönemde Antalya Havalimanı'na toplam 3 bin 215 özel uçak indi. Geçen yıl aynı dönemde özel uçak sayısı 8 bin 356'ydı. Geçen yıla oranla özel uçak sayısındaki düşüş yüzde 61 oldu. En büyük düşüş dış hatlarda yaşandı. Dış hatları kullanan uçak sayısı yüzde 66 azaldı.

RUSYA'DAKİ KRİZ ETKİLİ

Dış hatlarda yaşanan düşüşte, Rusya'da yaşanan ekonomik krizin etkili olduğu bildirildi. Geçen yıl Ocak-Temmuz döneminde 4 bin 561 özel uçak iç hattı, 3 bin 804 özel uçak da dış hatları kullanmıştı. Bu yıl aynı dönemde iç hattı kullanan özel uçak sayısı bin 958'e, dış hatları kullanan özel uçak sayısı ise bin 257'ye geriledi.

İÇ PİYASA HAREKETLENDİ

Antalya'da toplamda 7 aylık dönemde iç hatları kullanan uçak sayısı geçen yıla oranla yüzde 6 arttı. Geçen yıl 7 aylık döneminde 28 bin 377 olan iç hattı kullanan uçak sayısı, bu yıl 30 bine çıktı. Dış hatlarda ise uçak sayısı yüzde 6 düştü. Toplam uçak sayısı da bu nedenle yüzde 3 kayıpla kapandı. (Sabah)

Özel sayısında büyük düşüş

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İzmirli ~ 9 yıl önce
Bence Thy Özel jetle gelenlerden kişi başı 1500 tl bilet parası kadar vergi almalı hem bu sayede kar artar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 9 yıl önce
Antalya artık Türklerin gideceği bir yer olmaktan çıkmıştır. Her yer ruslar ve gece kulüpleri ile doludur. Dolayısı ile de gerçek Türk turist egeyi tercih etmektedir. Ne yazık ki ayt bunu kendi yaptı. Şimdi ağlamanın bir faydası olmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vaha ~ 9 yıl önce
Turizmciler gelecek yıl bu yılı mumla arayacaklar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pistleri yazacak mısınız? Onur air uçağı kalkışta terker patlattı istanbula acil inşş yaptı pistte kaldı. Pegasus teker patlattı antalyaya acil iniş yaptı. Sunexpressin motor kaputu parçalandı. Antalyanın pistlerini yazın lütfen.Lütfen bu olayları yazın. Teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 9 yıl önce
Millet niye gelsin Antalyaya tatile. Yurtdışındaki haberleri bir izleyin. Savaşın göbeğinemi gelsin. Yunanistan bedava Avrupa ülkeleri desen aynen. Her köşe başı Suriyeli. Euro 3,30 TL. Antalyada üst sınıf oteller ucuz tatil yapmak isteyenle doldurulmuş kalite yerlerde geziyor. Adam niye gelsin bir tane sebep söyleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboğa ~ 9 yıl önce
Suriyelilerin alınmadığı. Dilencilige rastlanmayan. Rastlandiginda bölgeden uzaklaştırilan tek sehir Antalya'dir. İzmir Muğla düşük gelir cennetidir. Antalya ise zengin cennetidir. Lütfen dikkat edelim. Aşırı Ege Milliyetçiliğine hiç gerek yok. Turist ve gelir sayıları ortada
İstanbullu ~ 9 yıl önce
Ama yine Türkiye ortalamasının çok ustunde
Corendon ~ 9 yıl önce
Bence 3. Antalya Havalimanı yapılmasın. Pistler genisletilsin. Yeni terminal yapılsın. Ve havalimanı yoluna avm ler parklar güzel modern yerler yapılsa. Güzel olur. Belki ilerde Transaero A380 le gelebilir. Ama yinede çok güzel havalimanı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000