11 Ekim 2011, Salı 11:25:22

İŞTE O UÇAK (GÜNCELLENDİ)

Dün Antalya Havalimanı'na iniş yaptığı sırada lastiği patlayan ve sağ arka dikmesinin kırılmasıyla motor üzerinde metrelerce sürüklenen TC-SKF kuyruk tescilli Sky Havayolları'na ait uçak, yaşanan olayın ardından işte böyle görüntülendi.
  • evet uçak flap arızası ile inmiştir. bunu biliyoruz artık. ama neden hava daha düzgün ve pist kuru bir meydana divert etmemiştir acaba. her yerde hava çok mu kötüydü acaba.?
  • Bu uçak flap arızasından dolayı flapsız inmiştir..Flapsız iniş sürati Vref40+70 knottır.Anlayana...Bu işler öyle klavye başında oturup atıp tutmaya benzemez ey sayın yorumcu bozuntuları !.....
  • "Siz yol ve yolcusunuz ; içinizden biri düştüğünde arkasındakiler için düşer ; başkalarının ayağının takılabileceği taşa karşı uyarıdır bu...Evet bir de kendi önündekiler için düşer ; onlar daha hızlı ve bastıkları yerden emindirler , ancak taş hala orada durmaktadır."
  • Neden kimse g/slobe u giden bir piste ATC nin "PİLOT SORUMLULUĞUNDA" o havada yaklaşma yaptırdığını sorgulamıyor?Bu sorumluluğu almayıp divert eden pilota o şirkette ne gözle bakılır?Bunlara da bir cevap bulalım.
  • Tecrubeli bir pilota sormuslar " hocam guzel inis nedir ?" o da cevaplamis: " indikten sonra o ucaktan yuruyerek cikabiliyorsan o inis guzel inistir.", " peki hocam mukemmel inis nedir ?" hoca: " indikten sonra o ucaktan yuruyerek cikabiliyorsan ve o ucak tekrar ucabiliyorsa o inis mukemmel inistir."
  • Olabilir uçak motorda sürüklenir,türbülans olur,slide patlar,push back aracı kaza yapar,uçak rotadan çıkar,pistten çıkar ve hatta düşebilir.Yani Sky 20 senelik külüstür uçakla yolcu taşıdı ve pistten çıktı diye karalar bağlayalım hatta yurtta ulusal yas ilan edelim
  • arkadaslar yorumlariniza bakiyorumda cok sacma seyler hakkinda yorum yapiyorsunuz. kimse bilerek boyler kaza yapmaz okadar insanin canini tehlikeye atmaz gecmis olsun demeniz kafidir diye dusunuyorum'... herneyse Sky havayollari ailesine buyuk gecmis olsun, bunada sukur daha kotu kazalardan korusun allah.. u.bulbul
  • Birincisi kimin uçup kimin uçamayacağına karar veren merciler mevcutken senin gibilere ne yapmak düşer sen çok daha iyi bilirsin.... İkincisi kimsin nesin bimiyorum ama birşeylerden nasiplenmediği çok belli olan bir yorum katilisin.İşin içyüzü belli olmadan "kesin şöyle oldu böyle oldu" diye yorum yapan ne idüğü belirsiz sözde havacılık uzmanlarından hiçbir farkın yok.Sen ve senin gibilere cevap yazıp muhattap olmamak için kendimi çok zorluyorum ama malesef başaramıyorum.Şu sitede biran evvel rumuzlu yorumculuğa geçilse de kurtulsak diyorum bu arada site yönetimine.
  • Sky ailesine, kaptanlarımıza kabin ekiplerimize geçmiş olsun ... Barış YÜKSEL
  • Oyle bir usul dunyanin hicbiryerinde yok kardesim..sacmalama..sen ac televizyonu gulben ergeni falan seyret ..sana ne ..ne yapicaksin ?

Sky Havayolları'nın Baden-Antalya seferini yapan B737-400 tipi yolcu uçağı, Antalya Havalimanı'na iniş yaptığı sırada sağ arka iniş takımlarında bulunan lastiği patlamış, sağ dikmesi kırılan uçak pistte metrelerce sürüklenerek durabilmişti.

Yaşanan olayın ardından uçakta bulunan 156 yolcu 6 mürettebatın yara almadan kurtarıldığı, DHMİ personeli uçağın bulunduğu yerden kaldırılması için çalışmalar yaptığı sırada, şirket yetkilileri uçağın logosunu ve şirket ismini brandayla kapattığı ifade edildi.

İşte olaydan kısa süre TC-SKF kuyruk tescilli o uçak









İŞTE O UÇAK (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

Misafir ~ 13 yıl önce
evet uçak flap arızası ile inmiştir. bunu biliyoruz artık. ama neden hava daha düzgün ve pist kuru bir meydana divert etmemiştir acaba. her yerde hava çok mu kötüydü acaba.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçak flap arızasından dolayı flapsız inmiştir..Flapsız iniş sürati Vref40+70 knottır.Anlayana...Bu işler öyle klavye başında oturup atıp tutmaya benzemez ey sayın yorumcu bozuntuları !.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Siz yol ve yolcusunuz ; içinizden biri düştüğünde arkasındakiler için düşer ; başkalarının ayağının takılabileceği taşa karşı uyarıdır bu...Evet bir de kendi önündekiler için düşer ; onlar daha hızlı ve bastıkları yerden emindirler , ancak taş hala orada durmaktadır."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Neden kimse g/slobe u giden bir piste ATC nin "PİLOT SORUMLULUĞUNDA" o havada yaklaşma yaptırdığını sorgulamıyor?Bu sorumluluğu almayıp divert eden pilota o şirkette ne gözle bakılır?Bunlara da bir cevap bulalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tecrubeli bir pilota sormuslar " hocam guzel inis nedir ?" o da cevaplamis: " indikten sonra o ucaktan yuruyerek cikabiliyorsan o inis guzel inistir.", " peki hocam mukemmel inis nedir ?" hoca: " indikten sonra o ucaktan yuruyerek cikabiliyorsan ve o ucak tekrar ucabiliyorsa o inis mukemmel inistir."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Olabilir uçak motorda sürüklenir,türbülans olur,slide patlar,push back aracı kaza yapar,uçak rotadan çıkar,pistten çıkar ve hatta düşebilir.Yani Sky 20 senelik külüstür uçakla yolcu taşıdı ve pistten çıktı diye karalar bağlayalım hatta yurtta ulusal yas ilan edelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslar yorumlariniza bakiyorumda cok sacma seyler hakkinda yorum yapiyorsunuz. kimse bilerek boyler kaza yapmaz okadar insanin canini tehlikeye atmaz gecmis olsun demeniz kafidir diye dusunuyorum'... herneyse Sky havayollari ailesine buyuk gecmis olsun, bunada sukur daha kotu kazalardan korusun allah.. u.bulbul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birincisi kimin uçup kimin uçamayacağına karar veren merciler mevcutken senin gibilere ne yapmak düşer sen çok daha iyi bilirsin.... İkincisi kimsin nesin bimiyorum ama birşeylerden nasiplenmediği çok belli olan bir yorum katilisin.İşin içyüzü belli olmadan "kesin şöyle oldu böyle oldu" diye yorum yapan ne idüğü belirsiz sözde havacılık uzmanlarından hiçbir farkın yok.Sen ve senin gibilere cevap yazıp muhattap olmamak için kendimi çok zorluyorum ama malesef başaramıyorum.Şu sitede biran evvel rumuzlu yorumculuğa geçilse de kurtulsak diyorum bu arada site yönetimine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sky ailesine, kaptanlarımıza kabin ekiplerimize geçmiş olsun ... Barış YÜKSEL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Oyle bir usul dunyanin hicbiryerinde yok kardesim..sacmalama..sen ac televizyonu gulben ergeni falan seyret ..sana ne ..ne yapicaksin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000