20 Mart 2008, Perşembe 10:34:38

Isparta'ya uçak bakım hangarı

Süleyman Demirel Havalimanı’na uçak bakım hangarı kuruluyor.

Süleyman Demirel Havalimanı’na uçak bakım hangarı kuruluyor. Akdeniz Bölgesi’nde tek olarak hizmet verecek olan bakım hangarı bu yıl içinde tamamlanacak. Bakanlık, Antalya’da yer olmadığı için Isparta’yı adres gösteriyor

Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, Süleyman Demirel Havalimanı’nın idari binalarının hemen yanına 6 bin metrekarelik uçak bakım hangarı kurulduğunu söyledi.

Hangarda uçak bakım işlerinin yapılacağını söyleyen Osman Serdar, bir yıl içinde tamamlanacak bakım hangarının önemli bir eksiği gidereceğini söyledi.

BAKANLIK İSTEDİ

HAVALİMANI ETKİNLEŞECEK

Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, Ulaştırma Bakanlığı’nın SDÜ Havalimanı’nı etkin olmasını sağlamak amacıyla bu yatırıma karar verdiğini ifade etti. Bilindiği gibi Isparta geçtiğimiz yıl sonunda büyük bir uçak kazası yaşamış ve 57 kişi hayatını kaybetmişti. Bu kazadan sonra da Isparta Süleyman Demirel Havalimanının uçak seferleri kaldırılmıştı.

BÖLGEDE TEK

Uçak bakım hangarının havacılık sektöründe Akdeniz Bölgesi’nde bir ilk olduğuna işaret eden Serdar, bunun Isparta için bir şans olduğunu dile getirdi.

Hangarın hizmete başladığı zaman aynı anda iki uçağın teknik olarak günlük, haftalık ve aylık bakımını yapabileceğini söyleyen Serdar, bakım için gelen her uçağın bakımın yapılacağını belirtti.

ANTALYA’YA İNEN UÇAKLARIN

BAKIMLARI ISPARTA’DA YAPILACAK

Uçak bakım hangarı sayesinde Antalya Havalimanı’na inen uçakların bir çoğu bakım için Isparta’ya gelecek. Yakın bölgede de bu şeklide bir merkezin bulunmaması nedeniyle daha önce bu tür konularda çeşitli sıkıntılar yaşanmaktaydı.

Isparta'ya uçak bakım hangarı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000