25 Mayıs 2009, Pazartesi 08:16:31

Isparta Havalimanı askere tahsis ediliyor

Isparta'da meydana gelen elim uçak kazasından beri atıl duran Süleyman Demirel Havalimanı, Kara Havacılık Okulu'na tahsis ediliyor.
  • Süleyman Demirel Havalimanında ağustos ayında faaliyete geçmesi planlanan uçak bakım merkezine ne oldu? Havalimanı askeri yasak bölge ilan edilecekse bu sivil uçak bakım hangarı ne olacak. Bu sorunun cevabını bilen var mı? Teşekkürler.
  • şimdi ben, shgm gen müd yerinde olsam, ayt alanına hangi yedek meydanların alternate alındığını sorardım? isparta yerine dlm yada çardak diyecekler. bende, o zaman yuh size derdim. devletimiz petrol zengini ya, daha fazla yakıt yakmanın hiç maliyeti yok ya, turistler alternate meydana inerse yolda kaybedecekleri zamanın önemi yok ya... vallah , bu karara fena kızardım.
  • yaklaşık 6-7 yıldır söylentisi olupta bir türlü gerçekleşemedi yalnız haberde sanki tamamı taşınacak gibi belirtilmiş ,aynı kışla içinde başka birlikler var bunlar taşınmıyorsa onlar uçuşa devam edecek demektir,sonra o bölgede sadece K.Havacılık Okulu yok Fabrika ve Jandarma'da var diye biliyorum yani o bölgedeki uçuşlar tamamen bitmeyecek ikinci bir konu turistler rahatsız olacak diye birlik kaydırması yapılırsa o zaman batıda birlik kalmaz yani bu intikalin turistlerle ilgisi yok
  • bu süper bir haber.hem Burdur ve İsparta'ya ekonomik olarak ciddi katkı sağlar;hemde devletin işletmekte güçlük çektiği bir atıl yatırım değerlenmiş olur.ama hepsinden önemlisi olayın proje olmaktan derhal çıkarılarak inşaat ve taşınmanın hemen gerçekleştirilmesi gerekir.ekonominin tam bir darboğaz da olduğu bu dönemde yöreye ilaç gibi gelecek.hayırlı olsun
  • Söylenti değil ise Çok Doğru bir karar. Bu taşınma Isparta ve ekonomisine günde bir veya iki havayolu seferi yapılmasından çok daha fazla canlılık getirir.Ayrıca TSK ile protokol yapılarak Havayolu seferleri yapılabilir. En önemlisi Ankara da şehir içinde kalmış bir havacılık tesisinden kurtulur.Bu taşınma hızlı bir şekilde gerçekleştirilmeli. O yapılacak bu yapılacak diye yıllarca sürmemeli.O zaman her iki şehirede, taşınacak askeri tesise de faydasından çok zararı dokunur.
  • Kara Havacılık'ın Gaziemir/İzmir'de de birliği var. Onlar da taşınacak mı? Hiç belirtilmemiş. Eksikleri çok bu yazının...

Ankara'da şehir içinde kaldığı için taşınmasına karar verilen okul, güneşlenen Norveçli sporcuların üzerinden alçak uçuş yapan askeri helikopterle gündeme gelmişti

Ankara Etimesgut'ta faaliyet gösteren Kara Kuvvetleri'ne bağlı Kara Havacılık Okul Komutanlığı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adını taşıyan Isparta Havalimanı'na taşınacak. 2007 Kasım ayında meydana gelen 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından bu yana kullanılmayan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı, Kara Havacılık Okulu'nun taşınmasının ardından 'askeri yasak bölge' kapsamına girecek.

Isparta'da faaliyet gösterecek okul, terörle mücadele edecek personelin yetiştirildiği Eğirdir Dağ ve Komando Okul Komutanlığı ile birleşerek entegre bir eğitim merkezine dönecek. Hızlı kentleşme nedeniyle Ankara'da şehir içinde kalan Kara Havacılık Okul Komutanlığı, Gölbaşı'nda güneşlenen Norveçli kadın voleybolcuların üzerinden alçak uçuş yapan helikopterle gündeme gelmişti. 1994 yılında yapımına başlanan ve 1997 yılında Demirel tarafından hizmete açılan Süleyman Demirel Uluslararası Havalimanı, atıl bir yatırım olması nedeniyle el değiştiriyor. Antalya Havalimanı'nın yükünü hafifletmesi için inşa edilen havalimanı, planlananın aksine bu fonksiyonu yerine getiremedi. Antalya'ya inen kargo uçaklarının Isparta'ya yönlendirilmesi düşüncesi de, ticari açıdan kabul görmedi. Yurtiçi seferleri ise yeterli talep oluşmadığı için asgariye indirildi.

Karacı subayların uçak ve helikopter eğitimi aldığı okul aynı zamanda Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelede kullanılan taarruz helikopterlerine ev sahipliği yapıyor. Okul, Isparta'ya taşınmasıyla birlikte terörle mücadele eden personelin yetiştirildiği, Eğirdir Dağ ve Komando Okulu ile entegre bir eğitim üssü haline gelecek. Etimesgut'taki okulun Isparta'ya taşınması ile birlikte Ankara hem hava trafiği hem de hava güvenliği açısından büyük bir rahatlama yaşayacak. Pilot eğitimi sırasında iniş ve kalkışlar ile uçuşlar sırasında kent merkezi üzerinde yaşanan riskler, okulun Isparta'ya taşınılmasıyla son bulacak.

Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nın Isparta'ya taşınması kapsamında Süleyman Demirel Havalimanı'na 3 yeni pist ile hangarlar yapılacağı da öğrenildi.

(Akşam)

Isparta Havalimanı askere tahsis ediliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Süleyman Demirel Havalimanında ağustos ayında faaliyete geçmesi planlanan uçak bakım merkezine ne oldu? Havalimanı askeri yasak bölge ilan edilecekse bu sivil uçak bakım hangarı ne olacak. Bu sorunun cevabını bilen var mı? Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şimdi ben, shgm gen müd yerinde olsam, ayt alanına hangi yedek meydanların alternate alındığını sorardım? isparta yerine dlm yada çardak diyecekler. bende, o zaman yuh size derdim. devletimiz petrol zengini ya, daha fazla yakıt yakmanın hiç maliyeti yok ya, turistler alternate meydana inerse yolda kaybedecekleri zamanın önemi yok ya... vallah , bu karara fena kızardım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yaklaşık 6-7 yıldır söylentisi olupta bir türlü gerçekleşemedi yalnız haberde sanki tamamı taşınacak gibi belirtilmiş ,aynı kışla içinde başka birlikler var bunlar taşınmıyorsa onlar uçuşa devam edecek demektir,sonra o bölgede sadece K.Havacılık Okulu yok Fabrika ve Jandarma'da var diye biliyorum yani o bölgedeki uçuşlar tamamen bitmeyecek ikinci bir konu turistler rahatsız olacak diye birlik kaydırması yapılırsa o zaman batıda birlik kalmaz yani bu intikalin turistlerle ilgisi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu süper bir haber.hem Burdur ve İsparta'ya ekonomik olarak ciddi katkı sağlar;hemde devletin işletmekte güçlük çektiği bir atıl yatırım değerlenmiş olur.ama hepsinden önemlisi olayın proje olmaktan derhal çıkarılarak inşaat ve taşınmanın hemen gerçekleştirilmesi gerekir.ekonominin tam bir darboğaz da olduğu bu dönemde yöreye ilaç gibi gelecek.hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Söylenti değil ise Çok Doğru bir karar. Bu taşınma Isparta ve ekonomisine günde bir veya iki havayolu seferi yapılmasından çok daha fazla canlılık getirir.Ayrıca TSK ile protokol yapılarak Havayolu seferleri yapılabilir. En önemlisi Ankara da şehir içinde kalmış bir havacılık tesisinden kurtulur.Bu taşınma hızlı bir şekilde gerçekleştirilmeli. O yapılacak bu yapılacak diye yıllarca sürmemeli.O zaman her iki şehirede, taşınacak askeri tesise de faydasından çok zararı dokunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kara Havacılık'ın Gaziemir/İzmir'de de birliği var. Onlar da taşınacak mı? Hiç belirtilmemiş. Eksikleri çok bu yazının...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000