01 Temmuz 2011, Cuma 08:00:49

ICF İLKİ YAŞADI!

ICF Airports Antalya Havalimanı, bu sıralamaya çıkan ilk Türk firması oldu...
Avrupa Havaalanları Birliği (ACI Europe) tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyon Programında ikinci etap olan karbon emisyon azaltımı seviyesine Yükselen ICF Airports Antalya Havalimanı, bu sıralamaya çıkan ilk Türk firması oldu. 
 
ICF Airports Antalya Havalimanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Havalimanı karbon emisyonu azaltımından ötürü 17 Haziran'da Lizbon'da Acı Europe tarafından belgelendirildi. 2009 yılından beri Avrupa Havaalanları Birliği Projesi kapsamına karbon emisyon çalışmalarını sürdüren ICF Airports Antalya Havalimanı, akreditasyon aşamalarının ikincisi olan karbon emisyon azaltımı safhasını tamamladı. 
 
Bu seviyeye yükselerek Türk havacılık sektöründeki tek ve Avrupa'daki ilk 9 firmadan biri olan ICF Airports Antalya Havalimanı, 2010 yılında kişi başına düşen karbon emisyon miktarını bu yıl kişi başına en az yüzde 2 oranında iyileştirmeyi öngörüyor. 
 
Lizbon'da gerçekleştirilen törende belgeyi alan ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Alexander Laukenmann, yaptığı açıklamada, ozon tabakasına zarar veren gazların artmasında ve iklim değişikliklerinde ulaşım sektörünün büyük payı olduğunu kaydetti. Bu konudaki sorumluluklarının farkında olduklarını belirten Laukenmann açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
 
"Bu amaçla Havalimanı Karbon Akreditasyonu Projesine dahil olduk. Bu şekilde, çevre duyarlılığı konusunda yürüttüğümüz projelerin belgelendirilerek kayıt altına alınmasını sağlıyoruz. Aldığımız belgeyle, karbon emisyonunu azaltma çalışmalarında başarıyla ilerlediğimizi ve ikinci faza ulaştığımızı kanıtlamış bulunuyoruz. " 
ICF İLKİ YAŞADI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000