09 Ekim 2012, Salı 09:10:13

ICF BİR 'İLK'E İMZA ATTI

Antalya Havalimanı’nda Ekim ayı başında gerçekleştirilen çalışmalarla tüm danışma noktaları ve engelli check-in kontuarları işitme engelliler için yeniden tasarlandı.

Yerleştirilen indüksiyon döngü sistemleriyle, işitme engellilerin artık havalimanındaki sürekli gürültüden etkilenmeden rahatlıkla uçuş işlemlerini gerçekleştirebileceklerini belirten ICF Antalya Havalimanı İşletmeleri yetkilileri, projenin ikinci aşamasında sistemin salonlardaki anons sistemine de entegre edileceğini belirttil.

İNDÜKSİYON DÖNGÜ SİSTEMİ

İndüksiyon döngü sistemleri, elektromanyetik dalgalar aracılığıyla konuşan kişinin sesini doğrudan işitme cihazına iletiyor ve kullanıcıların çevresel faktörlerden etkilenmeden iletişim kurmasını sağlıyor. Banka veznelerinden üniversitelerin amfilerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan sistem, düşük bir maliyetle kolaylıkla projelendirilip uygulanabiliyor.
70’li yılların başında geliştirilen ve 90’lı yıllardan itibaren hızla yaygınlaşan sistem, AB komisyonunca tavsiye ediliyor ve İngiltere’de taksilerde dahi zorunlu olarak kullanılıyor.

Türkiye’de ilk bu yılın başında Eskişehir Hacı Hasan Camii’ndeki engelsizleştirme çalışmaları kapsamında kurulan sistem, kamu binalarının yanı sıra özel sektöre ait tesislerde de, süpermarketler, oteller, eğitim kurumları gibi hızla yaygınlaşmaya başladı.

ICF BİR 'İLK'E İMZA ATTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000