04 Mart 2012, Pazar 08:48:05

ICF ANTALYA'NIN HEDEFLERİ BÜYÜK

ICF Airports Antalya Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Ersel Göral, "Dış hatlarda yüzde 4, iç hatlardaysa yüzde 10'luk artış hedefliyoruz. 2012'de 26,2 milyon yolcuya hizmet vermek istiyoruz" dedi.
  • ersel bey antalya istasyonunda da basarılı olcağına inanıyorum nedeni çok basarılı yönetici mazısısne bir bakın neler yapmış ersel bey sizlere hayt boyu başarılar catering mustafa
  • çok güzel söylemler var ama icraat daha önemli.öncelikle yolcu sayı artışını sağlamak için havayolu şirketlerini mağdur etmemeleri gerekiyor.AMA mümkün kü hayır.sahip oldukları mevcut zihniyetle çok zor görünüyor.Kendilerini patron olarak değil de hizmetli olarak gördükleri zaman belki artıştan söz edilebilir.yeni havayolu şirketleri ile anlaşma yapmak yeni birşey değil önemli olan var olanların işlerine taş koymamaları.operasyonel olarak havayolu şirketlerinin işlerini koaylaştırmaları gerekiyor.
  • Antalya çok şanslı ersel bey gibi bir genel müdür kazandı.. TAV ersel beyi kaybetti çok değerli bir insandı alışanını her zaman korur kollar kıymetini bilin icf çalışanları
  • Çok doğru yıllardır ayt nin kış trafiği artırılması konuşuluyor ama nasıl yapılacağı ciddi olarak ele alınmadı, artık harekete geçme in zamanı geldi. Mısır hükümetinin turizm teşvik uygulamaları herkesçe malum ve takdir edilmekte; öyleyse benzer bir destek sistemi yapısı ülkemizde turizm bakanlığınca neden oluşturulmadı anlamak mümkün değil! Okan Aslan
  • Çalışan ücretlerinin artış oranları, yolcu sayısı artış oranlarına parelellik gösterirse başarılı bir yönetimden bahsedilir.
ICF Airports Antalya Havalimanı'nda gazetecilerle bir araya gelen Göral, geçen yıl 25 milyon 113 bin 635 yolcuya ve uçak trafiğinde 165 bin'e ulaşıldığını belirterek, bu durumun havayolu tarihinde bir rekor olduğunu söyledi.

Mart ayı sonunda dış hatlar terminalinde "Open Gate" uygulamasının başlatılacağı ifade eden Göral, uygulamayla yolcuların güvenlik ve pasaport kontrollerini tek noktada yaptırdıktan sonra uçuş saatine kadar rahatça hareket edebilmelerini amaçladıklarını kaydetti. Göral, yolcuların talepleri üzerine 2. Dış Hatlar Terminali'nde biniş kapıları bölümünde 500 metrekarelik sigara içme salonu inşa edildiğini ifade etti.

Göral, "Dış hatlarda yüzde 4, iç hatlardaysa yüzde 10'luk artış hedefliyoruz. 2012'de 26,2 milyon yolcuya hizmet vermek istiyoruz" dedi.

Antalya'da turizmi geliştirmek için çalışma yaptıklarını dile getiren Göral, 17 havayolu şirketiyle anlaştıklarını, Sırbistan'ın da içinde olduğu bazı ülkelerin ilk kez Antalya'ya direk uçuşlar düzenlediklerini söyledi.

-"Kış trafiğini artırmak istiyoruz"-

Uzun vadede Antalya'da kış aylarında azalan havayolu trafiğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Güral, ilk hedef pazarın Rusya olduğunu ifade etti.

Antalya'da havayolu trafiğinin yaklaşık yüzde 80'inin Mayıs ile Ekim ayları arasında yaşandığına dikkati çeken Göral, şöyle konuştu:

"Partnerlerimizi bu proje yönünde ikna etmeye çalışıyoruz. Antalya, kış mevsiminde rakipleriyle boy ölçüşemiyor. Mısır'a gidenler şu anda dalış yapıyor, denize girebiliyor. Antalya'yı kış döneminde deniz, kum, güneş olarak satmak kolay değil. Potansiyel müşteriler önüne yeni doneler, kültür, golf, SPA ve sağlık destinasyonları sunmak gerekiyor. Yıllardır bunlar konuşuluyor ancak yol alınamamış. Biz alınacak yolu hızlandırmak istiyoruz"

Mısır'ın, yaşanılan olaylar nedeniyle sektörde ciddi bir kayıp yaşadığını anlatan Güral, "Ancak kayıpları geri kazanmak için müthiş teşvikler uyguluyor. Havayolarına boş koltukların parasının ödenmesinden tutun, otellerin yüzde 80 indirime gitmesine kadar cezbedici teşvikleri devlet karşılıyor" dedi.

Göral, insanların son yıllarda seyahat harcamalarına çok fazla dikkat ettiğini belirterek, turizmde fiyat politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
ICF ANTALYA'NIN HEDEFLERİ BÜYÜK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
ersel bey antalya istasyonunda da basarılı olcağına inanıyorum nedeni çok basarılı yönetici mazısısne bir bakın neler yapmış ersel bey sizlere hayt boyu başarılar catering mustafa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok güzel söylemler var ama icraat daha önemli.öncelikle yolcu sayı artışını sağlamak için havayolu şirketlerini mağdur etmemeleri gerekiyor.AMA mümkün kü hayır.sahip oldukları mevcut zihniyetle çok zor görünüyor.Kendilerini patron olarak değil de hizmetli olarak gördükleri zaman belki artıştan söz edilebilir.yeni havayolu şirketleri ile anlaşma yapmak yeni birşey değil önemli olan var olanların işlerine taş koymamaları.operasyonel olarak havayolu şirketlerinin işlerini koaylaştırmaları gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Antalya çok şanslı ersel bey gibi bir genel müdür kazandı.. TAV ersel beyi kaybetti çok değerli bir insandı alışanını her zaman korur kollar kıymetini bilin icf çalışanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok doğru yıllardır ayt nin kış trafiği artırılması konuşuluyor ama nasıl yapılacağı ciddi olarak ele alınmadı, artık harekete geçme in zamanı geldi. Mısır hükümetinin turizm teşvik uygulamaları herkesçe malum ve takdir edilmekte; öyleyse benzer bir destek sistemi yapısı ülkemizde turizm bakanlığınca neden oluşturulmadı anlamak mümkün değil! Okan Aslan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çalışan ücretlerinin artış oranları, yolcu sayısı artış oranlarına parelellik gösterirse başarılı bir yönetimden bahsedilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000