25 Eylül 2010, Cumartesi 09:04:24

ICF AIRPORTS'UN GÖZÜ YÜKSEKLERDE

Antalya’yı, İspanya’daki Malaga’yı geçerek Akdeniz’in en büyük havalimanı konumuna getiren ICF Airports Konsorsiyumu, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni havalimanı işletmesi ihalelerine talip.
  • Senin burda ne işin var :)))
  • ICF GİBİ BİR ULUSLARASI PARDOAN FRAPORT OLDUĞU YERDE BU KADAR AMÖTÖR İNSANIN NE İŞİ VAR ??BU KADAR AMATÖR VE SAĞDAN SOLDAN GELMİŞ SÖZDE YÖNETİCİNİN OLDUĞU YERDE FRAPORTUN NE İŞİ VAR.YÖNETİCİLER ARASINDA GİZLİ ORTAKLILARIN OLDUĞU YERDE DÜRÜST İNSANLARIN NE İŞİ VAR.ÇELEBİYİ SATANIN FRAPORTA NE İŞİ VAR ? ZAMANINDA FRAPORTU SATANIN YÖNETİCİLİKTE NE İŞİ VAR ? ZAMANINDA KENDİNE NÖB.MÜDÜRLÜK VERİLEN VE SONRADA ONU ORALARA GETİRENİ STANIN NE İŞİ VAR ?? BİRSÜRÜ YETERSİZ İNSANIN YÖNETİCİ OLDUĞU YERDE BAŞARININ NE İŞİ VAR.BU KADAR OLUMSUZLUĞUN OLDUĞU YERDE FRAPORTUN YURT DIŞINDA NE İŞİ VAR.

ICF Airports Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel, İzmir ve İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Nevşehir ile de ilgilendiklerini açıkladı.

Dünya havalimanı işletmecileri ile havayolu şirketlerini gelecek yıl şubat ayında Antalya’da ağırlamaya hazırlanan ICF Airports (Fraport AG ve IC İçtaş Holding Konsorsiyomu), bir yandan da Antalya dışına çıkma planları yapıyor. İşletme hakkını 2007’deki ihalede 2.4 milyar Euro bedelle 2024 yılına kadar aldığı Antalya Havalima’nını, 3 yılda Akdeniz’in en büyük havalimanı yapan ICF, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni havalimanı işletmesi ihalelerine hazırlanıyor. ICF Airports’un İş Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, başta İzmir ve İstanbul’a açılacak üçüncü havalimanıyla, kiralanması planlanan Nevşehir havalimanı ihaleleri ile ilgili olduklarını açıkladı.

Kanada’da Antalya’yı tanıttı

Kanada’nın Vencouver kentinde düzenlenen Dünya Routes 2010 Forumu’na katılan ICF Airports’un İş Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, burada bir yandan yeni iş fırsatlarını değerlendirirken diğer yandan da 13-15 Şubat’ta Antalya’da ev sahipliği yapacakları Routes Turizm Akdeniz Forumu’nun (Routes Tourism Mediterenean) tanıtımını gerçekleştirdi. Bu arada sorularımızı da yanıtlayan Döngel, havalimanında yolcu trafiğini artırmanın yolunun Antalya’ya gelen turist sayısındaki artış ile doğru orantılı olduğunu, bu nedenle Antalya’nın tanıtımına büyük önem verdiklerini söyledi. “Antalya’nın turizmi geliştikçe biz de büyüyeceğiz” diyen Döngel, şunları söyledi: “O nedenle yılın 6 değil 12 ayı turist çekecek projeler geliştiriyoruz. Yolcu trafiği açısından 2010’un ilk 8 ayında geçen yıla göre iç hatta yüzde 8 büyüme ile 3.8 milyon, dış hatta yüzde 20 büyüme ile 17.5 milyon yolcuya ulaştık. Önümüzdeki yılda da yine çift haneli büyüme bekliyoruz. 100 milyon Euro’ya yeniden yaptığımız iç hat terminalimizle birlikte yolcu kapasitemiz 42-43 milyona kadar çıktı.”

Avrupa 3’üncüsü

ICF Airports’un temmuz ayı itibari ile yolcu trafiği açısından dünyanın 27’nci, Avrupa’nın 3’üncü ve Akdeniz’in de en büyük havalimanı konumuna geldiğini (Geçen yıl en büyüğü İspanya’nın Malaga Havalimanı’ydı) belirten döngel, ICF Airports Konsorsiyumunun sadece Antalya havalimanı ile sınırlı olmadığını kaydetti. Yurtiçi ve yurtdışındaki yeni fırsatları sürekli olarak değerlendirdiklerini belirten Döngel, “Her ihale ile ilgilenmiyoruz, seçiciyiz ancak bize uygun fırsatları da kaçırmak istemiyoruz. Örneğin İzmir’in işletmesi ile İstanbul’a açılacak 3’üncü havalimanı ile, Tarsus’a açılacak sıfır havalimanı projesi ve kiralanacak Nevşehir ile mutlaka ilgileniyoruz. Bu ihalelerde tıpkı Antalya’da olduğu gibi agresif olacağız. Türkiye dışında da kuzeyde Rusya ve Türk Cumhuriyetlerindeki fırsatlara bakıyoruz. Türkmenistan, Kazakistan ihaleleri gündemde . Hedefimiz, bölgesel büyük bir oyuncu olmak.”

4 yeni havayolu Antalya’ya tarifeli seferlere başlıyor

Kanada’da yapılan Dünya Routes 2010 Forumu’nda, Routes Turizm Akdeniz’i tanıtan ICF Airports Antalya’ya direkt uçuş gerçekleştirecek havayolu şirketleriyle yaptığı yeni anlaşmalarla döndü. ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann, bu forum sırasında Katar Airways, Finair, Norvegian Air ve Jet2com havayolu şirketleri ile Antalya’ya tarifeli seferler başlatılması için ön anlaşmalar imzaladıklarını açıkladı.

Routes Bulgaristan’la görüşürken ICF Airports Antalya’da  ‘aşk’a ikna etti

Dünya havacılık temsilcilerini 17 yıldır biraraya getiren Routes, Yıllık forumlar düzenliyor. Routes, bu yıl ilk kez Akdeniz bölgesine yönelik Routes Turizm Akdeniz (Routes Tourism Mediteranean) Forumu düzenleniyor. ICF Airports, havalimanındaki yolcu trafiğinin yüzde 98’inin turizme bağlı olmasından yola çıkarak bu foruma büyük önem veriyor. Routes Forumu Başkan Yardımcısı Eric Layden, geçen yıl dünya forumunu yaptıkları Bulgaristan’ın başkenti Soyfa’da bu yıl Balkanlar ve Akdeniz’i kapsayan tematik bir forum yapmayı planladıklarını, bunun için görüşmelere başladıkları sırada ICF Airports’un devreye girdiğini anlatırken, “O kadar ısrarlı ve iyi bir teklifle geldiler ki sonunda Balkan yerine Akdeniz Forumu’nun daha iyi olacağına karar verdik ve şubatta dünya havacılık ve turizm sektörü temsilcileri ile Antalya’da buluşacağız. İlgi şimdiden çok yoğun” dedi. ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel de, ev sahipliği yapacakları bu forumun, ana temasının ‘4 mevsim Antalya, her mevsim aşk’ olacağını belirtirken, o nedenle bu etkinliği özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü’ne denk getirdiklerini anlattı.

(Hürriyet)

ICF AIRPORTS'UN GÖZÜ YÜKSEKLERDE

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Senin burda ne işin var :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ICF GİBİ BİR ULUSLARASI PARDOAN FRAPORT OLDUĞU YERDE BU KADAR AMÖTÖR İNSANIN NE İŞİ VAR ??BU KADAR AMATÖR VE SAĞDAN SOLDAN GELMİŞ SÖZDE YÖNETİCİNİN OLDUĞU YERDE FRAPORTUN NE İŞİ VAR.YÖNETİCİLER ARASINDA GİZLİ ORTAKLILARIN OLDUĞU YERDE DÜRÜST İNSANLARIN NE İŞİ VAR.ÇELEBİYİ SATANIN FRAPORTA NE İŞİ VAR ? ZAMANINDA FRAPORTU SATANIN YÖNETİCİLİKTE NE İŞİ VAR ? ZAMANINDA KENDİNE NÖB.MÜDÜRLÜK VERİLEN VE SONRADA ONU ORALARA GETİRENİ STANIN NE İŞİ VAR ?? BİRSÜRÜ YETERSİZ İNSANIN YÖNETİCİ OLDUĞU YERDE BAŞARININ NE İŞİ VAR.BU KADAR OLUMSUZLUĞUN OLDUĞU YERDE FRAPORTUN YURT DIŞINDA NE İŞİ VAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000