12 Haziran 2014, Perşembe 10:52:26

ICF AIRPORTS VERGİ REKORTMENİ OLDU

2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından “10 - 25 milyon yolcu” kategorisinde “Avrupa’nın En İyisi” seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı 2013 senesinde de vergi rekortmeni oldu.
  • Şirketi antalya ya taşımalarını ve bölgeye katkılarını taktirle karşılıyoruz ancak personel olarak otopark sıkıntısı çekiyoruz. Personele aylık park kullanımı 60 tl bu fiyat yüksek ama tabiki şirketin fiyat politikasıdır denip yutulabilir, asıl problem günübirlik park yeri, limandaki personellerin tamamına yakını servis kullanabiliyor, diyelimki ay da 2 defa servisi kaçırsanız hiç bir şekilde park edecek yer bulamıyorsunuz ayda 1-2 gün içinde 60 tl vermek çok mantıksız. En azından 3 tl 5 tl gibi günlük park ücreti olmalı diye düşünüyorum
  • DHMİ de boş alanlara, çalışanlar araç park etmesin diye para harcayıp zincir çekiyor. Sonra tekrar para harcamak için zinciri söküp yerine bariyer koyuyor. Vatandaş bedava hizmet almasın diye emek ve para harcıyorlar. Soruncada güvenliği bahane ediyorlar. Terminal otoparklarına girerken kontrol var sanırsınız.
  • ayrıca personel otoparklarından da fahiş fiyatlar alıyorlar. Sanki personel değil yolcu gibi aylık abonman otopark kart parası veriyoruz. Resmen yolunuyoruz. Hadi koskoca kurumsunuz, rekortmensiniz, bari biz gariban çalışanların arabalarını park edecekleri ya bi yer gösterin, ya da fiyatları biraz indirin. El insaf. Havalimanı çalışanları sizi rekortmen yapıyor, siz o emekçilerin üzerinden kazanç sağlıyorsunuz.
  • Gayet doğal... Bence dünyanın en pahalı havalimanı AYT.Bir küçük su 5 tl.5 metrekare yerden aldığı kira aylık 10,000 tl adam kirasını çıkarmak için mecbur fiyat yükseltiyor.Bir sosisli biraz patates bir küçük içicek 27 tl... Gerisini siz düşünün. Bu kadar para kazanan bir yerin körüklerindeki yer kaplamaları (T1) kalkmış yolcular Türkiyeye ilk adımında yere düşüyor.Çatısı her yıl yağmur suyu akıtıyor. Sağa sola su kovası koyuyorlar. Tavandaki kaplamalar bir gün birinin kafasına düşecek ödeyecekleri tazminatı geçtim belki birinin canına mal olacak. Saymakla bitmez bunlar...
  • Keşke bu vergi rekortmenlerinin çalışanlarına verdikleri ücretleride açıklansa. Ödemeyenlerin borçları affedilip verenleri de salak yerine koymasalar. Ödediğim vergilerle yol, tesisat vs yapıp sonrada benim paramla yapılan yatırımları kullanırken tesis yada tesisat kullanım bedeli almasalar.

2013 Kurumlar Vergisi ödemelerinde Türkiye çapında ilk 100 firma arasında yerini alan ICF Airports, Antalya’nın da en çok vergi ödeyen kurumu oldu. Yolcu trafiği açısından Avrupa’da 14'ncü ve Türkiye’de ise 2'nci büyük havalimanı konumundaki Antalya Havalimanı işletmecisi Fraport IC İçtaş, bu senede 33,5 milyon liralık vergi tutarıyla Antalya’nın vergi rekortmeni oldu.

Fraport IC İçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel konuya ilişkin olarak “ICF Airports Antalya Havalimanı olarak 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılı Kurumlar Vergisi sıralamasında Antalya birincisi olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar kazandığımız başarı ve aldığımız ödüllerin içerisinde bana göre en anlamlısı budur. Şirketimiz ülkemiz ekonomisi ve turizmi için katma değer yaratmaktadır.  ICF Airports ‘un ve bağlı şirketlerinin 2007 yılında kuruluşu aşamasında merkezinin İstanbul’da olması planlanmışken; ödeyeceğimiz vergilerden faaliyet merkezimiz olan Antalya’nın Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla hakkı olan payı alabilmesi için söz konusu şirketlerimizin tamamının merkezini Antalya’ya taşımıştık. O zaman da tıpkı bugün gibi Antalya’da faaliyet gösteren şirketlere,  şirket merkezlerini Antalya’ya taşımaları için çağrıda bulunmuştuk. Ben bugünde bu çağrımızı yineliyorum.

Bundan sonraki yıllarda da ICF Airports olarak bu alanda birinciliğimizi devam ettirmek, Antalya’ya kaynak yaratmayı sürdürmek arzusundayız. Bu doğrultuda Kurumlar Vergisi sıralamasında Türkiye’de içerisinde olduğumuz ilk yüz şirket sıralamasındaki mevcudiyetimizi de koruyacağımıza eminim.” dedi.

2007 yılında uluslararası havalimanı işletmeciliğinde önemli bir tecrübeye sahip olan Fraport AG ve ulusal, uluslararası havacılık projelerine imza atan IC İçtaş İnşaat A.Ş ortaklığı ile kurulan ICF Airports, uluslararası standartlarda sunduğu yenilikçi hizmet anlayışı, yolcu güvenliği ve konforuna verdiği önem, teknolojiye yaptığı yatırım, güçlü altyapısı,  uzman personeli, çevre dostu ve engelsiz havalimanı hizmetleri ile havacılık sektöründe önemli bir konuma sahip.

45 milyon yolcu kapasitesi ile bölgenin en büyük havalimanı olan ICF Airports Antalya Havalimanı, 2013 yılında 59 ülkede 273 farklı noktaya uçuş yapan 173 havayoluna hizmet vermesinin yanı sıra, iç hatlarda 5,5 milyon, dış hatlarda ise 21,5 milyon yolcu olmak üzere toplam 27 milyon yolcu ağırladı. 

ICF AIRPORTS VERGİ REKORTMENİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şirketi antalya ya taşımalarını ve bölgeye katkılarını taktirle karşılıyoruz ancak personel olarak otopark sıkıntısı çekiyoruz. Personele aylık park kullanımı 60 tl bu fiyat yüksek ama tabiki şirketin fiyat politikasıdır denip yutulabilir, asıl problem günübirlik park yeri, limandaki personellerin tamamına yakını servis kullanabiliyor, diyelimki ay da 2 defa servisi kaçırsanız hiç bir şekilde park edecek yer bulamıyorsunuz ayda 1-2 gün içinde 60 tl vermek çok mantıksız. En azından 3 tl 5 tl gibi günlük park ücreti olmalı diye düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
DHMİ de boş alanlara, çalışanlar araç park etmesin diye para harcayıp zincir çekiyor. Sonra tekrar para harcamak için zinciri söküp yerine bariyer koyuyor. Vatandaş bedava hizmet almasın diye emek ve para harcıyorlar. Soruncada güvenliği bahane ediyorlar. Terminal otoparklarına girerken kontrol var sanırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otopark'LAR ~ 10 yıl önce
ayrıca personel otoparklarından da fahiş fiyatlar alıyorlar. Sanki personel değil yolcu gibi aylık abonman otopark kart parası veriyoruz. Resmen yolunuyoruz. Hadi koskoca kurumsunuz, rekortmensiniz, bari biz gariban çalışanların arabalarını park edecekleri ya bi yer gösterin, ya da fiyatları biraz indirin. El insaf. Havalimanı çalışanları sizi rekortmen yapıyor, siz o emekçilerin üzerinden kazanç sağlıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gayet doğal... Bence dünyanın en pahalı havalimanı AYT.Bir küçük su 5 tl.5 metrekare yerden aldığı kira aylık 10,000 tl adam kirasını çıkarmak için mecbur fiyat yükseltiyor.Bir sosisli biraz patates bir küçük içicek 27 tl... Gerisini siz düşünün. Bu kadar para kazanan bir yerin körüklerindeki yer kaplamaları (T1) kalkmış yolcular Türkiyeye ilk adımında yere düşüyor.Çatısı her yıl yağmur suyu akıtıyor. Sağa sola su kovası koyuyorlar. Tavandaki kaplamalar bir gün birinin kafasına düşecek ödeyecekleri tazminatı geçtim belki birinin canına mal olacak. Saymakla bitmez bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Keşke bu vergi rekortmenlerinin çalışanlarına verdikleri ücretleride açıklansa. Ödemeyenlerin borçları affedilip verenleri de salak yerine koymasalar. Ödediğim vergilerle yol, tesisat vs yapıp sonrada benim paramla yapılan yatırımları kullanırken tesis yada tesisat kullanım bedeli almasalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000