31 Mayıs 2010, Pazartesi 12:16:13

ICF Airport Hotel'de karikatür sergisi

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından düzenlenen 27'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın sergisi, IC Hotels Airport'ta açıldı.
Antalya protokolü ile kültür- sanat çevresinin yakından ilgi gösterdiği kokteylin ardından açılan ücretsiz sergi, bir hafta gezilebilecek.

Bu yıl 27'ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Önseçiciler Kurulu'nun 73 ülkeden 865 sanatçının 2 bin 561 karikatüründen elediği 42 ülkeden 172 sanatçının 188 karikatürü, IC Hotels Airport'un havuzbaşında yapılan kokteylin ardından sergilenmeye başlandı. Kokteyle Antalya protokolu, Seçiciler Kurulu üyeleri, sanatçılar, işadamları ve davetliler katıldı. Törenin sunuculuğunu her yıl olduğu gibi yine Korhan Abay yaptı.

ANTALYALILARA TEŞEKKÜR

Kokteylde konuşan ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Antalya'nın 16 yıldır bu yarışmaya evsahipliği yaptığını söyledi. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nı Antalya'da yapmanın gurur ve sevinci içerisinde olduklarını belirten Canan Fetvacı, şöyle konuştu: "27'ncisini yaptığımız yarışmada bu yıl yine Antalya bizi en iyi şekilde ağırladı, misafirperverliğini gösterdi. Bütün Antalyalılara teşekkür ediyorum.”

MARKA DEĞERİNE KATKI

Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, turizmin başkenti Antalya'da olması gereken etkinliklerin bir tanesinin de uluslararası yarışmalar olduğunu belirterek, "Aydın Doğan Vakfı'na uzun yıllardır Antalya'nın marka değerine sundukları katkıdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na beşinci kez ev sahipliği yapmanın kendilerine gurur verdiğini dile getirdi.

ESERLERİ İNCELEDİLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Remzi Sadi ise konuşmasında, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a teşekkürlerini dile getirdi. Konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı ve jüri üyelerinin plaketlerini Antalya protokolü verdi. Davetliler ve sanatçılar daha sonra ödüllü karikatürlerin yer aldığı sergiyi birlikte gezdi ve eserleri yakından inceledi. IC Hotels Airport'un salonundaki karikatür sergisi, 5 Haziran'a kadar açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek.

PLAKETLERİ SUNULDU

Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Seçiciler Kurulu Başkanı Kanadalı Terry Mosher'e teşekkür plaketini takdim etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, kurul üyesi Ercan Akyol'a, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Remzi Sadi ise kurulun Fransız üyesi Odile Conseil'e ve ADV Yürütme Kurulu Başkanı Canan Fetvacı da Latif Demirci'ye Vakıf adına hazırlanan plaketi takdim etti. Seçiciler Kurulu'nun Portekizli üyesi Cristina Sampaio ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş'in elinden teşekkür plaketini alırken, Kırgızistan'dan Kanybek Turumbekov'e plaketini Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay verdi. Defterdar Hidayet Mat ise karikatürist Selçuk Demirel'e plaketini takdim etti.

KİMLER KATILDI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Remzi Sadi, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Defterdar Hidayet Mat, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Fikret Yağcı, ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, ADOPEN Satış Pazarlama Koordinatörü Vahdet Narin, EMO Optik sahibi Osman Önal, AB Medya Sahibi Ayla Çekiç, Orkun&Ozan Medya Hizmetleri'nin sahibi Himmet Öcal, ICA Rivyera'nın sahibi Levent Küçükçolak, Pamfilya Turizm Genel Koordinatörü ve Macaristan Fahri Konsolosu Bekir Bülend Özsoy, Sanatçılar Nilüfer ve Engin Evin, Mimar Bilal Ateş, Forte Production'un sahibi Kadir Dursun, THY eski Satış Müdürü Mehmet Ürküt, ADT eski Müdürü Mehmet Şahin, Vezirhan Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Canbolat, turizmci Adil Gürkan, İmage Saat'in sahibi Nafiz Tanır, BSK Lara Hastanesi Başhekimi Dr. Semih Baykara, BSK İstanbul Mali İşler Direktörü Vahap Doğan.

ICF Airport Hotel'de karikatür sergisi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000