17 Şubat 2009, Salı 07:00:41

Havalimanı bir çok profile ev sahibi!

Akdeniz Turistik Otelcileri ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile ICF Airports işbirliği ile 10 bini aşkın turistle yapılan araştırmada ilginç veriler elde edildi.

Araştırmaya göre; Antalya'yı tercih edenlerin % 62'si işçi ve memur. Yüzde 85'i paket turla gelmiş..

Araştırma Temmuz - Ekim döneminde, Antalya 1.Dış Hatlar Terminali'nden ülkelerine dönen yabancılar ve gurbetçi vatandaşlar üzerinde yapıldı. Deneklerden % 74'ü tatilde dinlenme ve eğlenmeyi amaçladıklarını, % 22'si ise her şey dahil sisteminden dolayı Antalya'yı tercih ettiğini belirtti.

Antalya'ya gelişte seyahatin organize olma biçiminde ise paket turlar yüzde 85 ile ilk sırada yer alıyor. Turistlerin tercih edecekleri paketler için bilgi aldığı kaynakla içinde de tur operatörleri ve acenteler yüzde 55 ile ilk sırayı alırken, internetin oranı da yüzde 30'lara yaklaşmış durumda.

Araştırmaya göre, yüzde 51,8'i evlilerden oluşan kitlenin mesleki dağılımlarında işçi ve memurlar ilk sıraları alıyorlar. Buna göre, gelenlerin yüzde 31,5'ini memurlar, yüzde 30,7'sini de işçiler oluşturuyor. Gelenlerin yüzde 52'sini de lisans düzeyinde eğitim alanlar oluşturuyor.

Diğer yandan ankete katılanların yüzde 55'i yılda en az bir kez tatile çıktığını belirtirken, 2 kez tatile çıkanların oranı da yüzde 30 dolaylarında. Yüzde 6'sı ise 4 defadan fazla tatil yapıyor.

Antalya'ya gelenlerin yüzde 41'i, gidecekleri destinasyonu tatile çıkmadan 15 gün önce belirliyor. Yüzde 46'sı ise 1 ile 4 ay öncesinden karar kılıyor. 5 ay ve üzeri bir zamanda karar verdiklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 14.

Antalya'yı tekrar tercih edeceklerini söyleyenlerin oranı ise % 60'ları bluyor.

Deneklerden % 73'ü Antalya'da sunulan konaklama fiyatlarının normal olduğunu belirtirken, % 20'si pahalı buluyor. 

Havalimanı bir çok profile ev sahibi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000