20 Kasım 2009, Cuma 09:03:32

Etstur'dan 15 otelle kongre atağı

Kış turizmine ağırlık veren Etstur, İstanbul ve Antalya ile birlikte Kıbrıs, Çanakkale, Bolu, Antakya, Çorum ve Tekirdağ'ı kapsayan bol alternatifli bir yelpaze hazırladı...

Kış turizmine ağırlık veren Etstur, İstanbul ve Antalya ile birlikte Kıbrıs, Çanakkale, Bolu, Antakya, Çorum ve Tekirdağ'ı kapsayan bol alternatifli bir yelpaze hazırladı. Etstur Incentive Bölüm Müdürü Nüket Duman, "Türkiye'de kongre gruplarına uygun bol alternatif var" dedi.

Kongre otelleri ülkemizde gün geçtikçe önem kazanıyor. Doğru bir toplantı için doğru içerik kadar, doğru otel, toplantı salonu, ekipman seçimi ve servis kalitesi de çok önemli... Bugüne kadar pek çok toplantı ve organizasyona imza atan Etstur Incentive Bölüm Müdürü Nüket Duman, kongre otelleriyle ilgili şu bilgileri aktarıyor;

"Antalya her şey dahil konseptinin avantajı sebebiyle kongre, toplantı ve benzeri organizasyonlar için vazgeçilemeyen bir destinasyon... Ancak toplantıları yeni deneyim ve etkinliklerle zenginleştirmek isteyenler için, Antalya dışında birçok kent farklı otel ve alternatifler sunuyor; Çanakkale, Bolu, Antakya, Çorum, Tekirdağ gibi birçok ilde de kongre gruplarına uygun altyapıları ile adını duyurmaya başlayan birçok kongre oteli var..."

Etstur'un birlikte çalıştığı 15 otel ise şunlar:

1 - Kaya Artemis Resort / Bafra, K.K.T.C.
Lefkoşa'daki Ercan Havalimanı'na yapılan uçuş sonrasında yaklaşık 1 saat süren kara yolculuğu ile 5 yıldızlı Kaya Artemis Resort'e ulaşılıyor. Tesis, 5.500 m² alana kurulan yeni Artemis Kongre Merkezi ile Kıbrıs'ın en büyük ve en kapsamlı kongre oteli olma özelliğine sahip. Ana binanın zemin katındaki Arkadia Kongre Merkezi'nde 750 m² büyüklükte Apollon Balo Salonu ve 400 m² büyüklükte Zeus Toplantı Salonu, büyüklükleri 35 m² ile 25 m² arasında değişen Eros, Poseidon, Orion ve Atlantis Toplantı Salonları yer alıyor. 5.500 m² alana kurulan yeni Artemis Kongre Merkezi'nde ise 2.100 m² büyüklükte Efes Salonu (2.000 kişi kapasiteli ve 3'e bölünebiliyor) ve büyüklükleri 125 m² ile 225 m² arasında değişen İzmir, Aydın, Foça, Urla ve Bergama Toplantı Salonları yer alıyor. Otelin tüm salonları, her türlü görsel ve işitsel ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacak en son teknoloji ürünü sistemlerle donatılmış şekilde hizmet veriyor.

2 - Kolin Hotel / Kepez, ÇANAKKALE
Kolin Hotel, İstanbul ve İzmir'e 320 km., Ankara'ya 650 km. mesafedeki Çanakkale'nin tek 5 yıldızlı oteli. 86.000 m²'lik alana sahip tesis; İstanbul / İzmir / Bursa illerinin sınırlarının oluşturduğu üçgenin içerisinde yer alan bölgenin en kapsamlı kongre oteli olma özelliğine sahip. 650 m² büyüklükte Megaron Balo Salonu, büyüklükleri 175 m² ile 25 m² arasında değişen Troya, Assos, İda ve Anzac Toplantı Salonları ile 800 kişi kapasiteli bir kongre merkezi. Salonlar, simültane alt yapısı ve ihtiyaç olabilecek her tür teknik ekipman ile donatılmış şekilde konuklarını ağırlıyor. Otel, Çanakkale şehir merkezine 3 km., Şehitlik Anıtları'na 20 dakika, Truva'ya yaklaşık 20 dakika, Assos - Behramkale - Kestanbol'a 60 km., Kazdağları'na 45 km. mesafede yer alıyor.

3 - Güral Sapanca Wellness Park / Sapanca, SAKARYA
İstanbul'a 150 km., İzmir'e 480 km., Ankara'ya 320 km. mesafedeki Güral Sapanca Wellness, Sapanca'nın en iddialı oteli olarak dikkat çekiyor. 90.000 m²'lik alana sahip tesis, ana bina içerisindeki toplantı salonları ile bölgenin en kapsamlı kongre oteli. Otel, 672 m² büyüklükte Manolya Toplantı Salonu, 340 m² büyüklükte Gardenya Toplantı Salonu, büyüklükleri 37 m² ile 98 m² arasında değişen Begonya, Fulya, Petunya ve Akasya Toplantı Salonları ile 700 kişi kapasiteli bir kongre merkezi olarak hizmet veriyor.

4 - Taksim International Abant Palace Oteli / Abant, BOLU
İstanbul Atatürk Havalimanı'na 280 km., Ankara Esenboğa Havalimanı'na 230 km. mesafede olan Taksim International Abant Palace Oteli, Abant'ın kapasitesi en yüksek oteli. 30.000 m²'lik alana sahip tesis; ana bina içerisindeki toplantı salonları ile bölgenin en kapsamlı kongre oteli olarak hizmet veriyor. Otel, 289 m² büyüklükte Nilüfer Toplantı Salonu, büyüklükleri 63 m² ile 180 m² arasında değişen Kardelen, Nergis, Abant ve Yasemin Toplantı Salonları ile 800 kişi kapasiteli bir kongre merkezi.

5 - Amara Dolce Vita Tekirova / Kemer, ANTALYA
Otel, Antalya Havalimanı'na 75 km. mesafede, Kemer / Tekirova Mevkii'nde yer alıyor. 700 odasıyla hizmet veren otel, ana binanın yan tarafında ayrı bir kompleks olarak inşa edilmiş kongre merkezi ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kongre oteli olma özelliğine sahip. 1.070 m² büyüklükte Olympos Toplantı Salonu, 360 m² büyüklükteki Phaselis Toplantı Salonu, 88 m² büyüklükteki Chimmera Toplantı Salonu ve Simültane tercüme odası, özel direkt hat telefon tahsisi, video görüntülü konferans, havuz ve lobi bölgesi de dahil wireless hizmeti, cep telefonu özel şarj dolabı hizmetleri ile tam donanımlı bir kongre merkezi olarak hizmet veriyor.

6 - Titanic Beach Resort Hotel / Lara, ANTALYA
Özel mimari konseptiyle Lara'da yer alan otel, Antalya Havalimanı'na 10 km., şehir merkezine 15 km. mesafede yer alıyor. 586 odası ve 1124 yatak kapasitesiyle hizmet veren otel, 95.000 m2 alan üzerine kurulu. Tesiste 5 restoran, sinema, 1 açık ve kapalı yüzme havuzu (ısıtmalı, yarı olimpik) ve 10 toplantı salonu bulunuyor. Otelde büyüklükleri 1170 m² ile 96 m² arasında değişen Pasific 1-2-3 ve Atlantic 1-2-3-4 salonları hizmet veriyor. Titanic Otelleri'nin, İstanbul'da Kartal, Bakırköy ve Taksim'de de toplantı gruplarına hizmet veren başka otelleri de bulunuyor.

7 - Cornelia Diamond Golf Resort & SPA / Belek, ANTALYA
Belek / İskele Mevkii'ndeki otel, Antalya Havalimanı'na 35. km mesafede. 200.000 m²'lik alana sahip tesis; ana bina içerisindeki toplantı salonları ile hizmet veriyor. Otel, 1.475 m² büyüklükte Citrine Toplantı Salonu, 230 m² büyüklükte Opal Toplantı Salonu, her biri 110 m² büyüklükte olan Onyx - Quarts - Topaz Toplantı Salonları, büyüklükleri 22 m² ile 33 m² arasında değişen 3 ayrı toplantı salonu ile 2000 kişi kapasiteli bir kongre merkezi. Her türlü teknik ekipman talebine modern alt yapısı ile cevap verebilen toplantı salonlarının ayrı bir barı ve gala yemekleri için ayrı bir mutfağı bulunuyor.

8 - Sueno Hotels Beach Side / ANTALYA
Side şehir merkezine 1 km. mesafede 130.000 m² alana kurulu otel, ana bina ve göl evleri olmak üzere iki bölümden oluşuyor. En son teknolojiyle donatılmış toplantı salonları, seminer ve konferanslar için ideal. Tesiste yer alan salonlardan 2050 kişi kapasiteli Çınar Balo Salonu 3'e bölünerek de kullanılabiliyor. 70 kişi kapasiteli Servi Toplantı Salonu, 1500 kişi kapasiteli Ladin Toplantı Salonu, 150 kişi kapasiteli Ardıç Toplantı Salonu, 100 kişi kapasiteli Göknar Toplantı Salonu, 120 kişi kapasiteli Meşe Toplantı Salonu, Gürgen Business Centre ve Kayın Komisyon Odası ile 4.000 kişi kapasiteli bir kongre merkezidir.

9– Sungate Port Royal Hotel / ANTALYA
Antalya şehir merkezine 35 km. mesafedeki Sungate Port Royal, her türlü zevke uygun aktivite imkânları, farklı damak tatlarına hitap eden restoranları, toplantı salonları ve eğlence olanaklarıyla dikkat çekiyor. Sungate'in en önemli özelliklerinden biri de 6500 kişi kapasitesiyle 25 bin m²'lik bir alan üzerinde kurulu Sungate Vega Convention Center. Merkezde her türlü organizasyon, seminer, toplantı veya kokteyl için dizayn edilmiş, her türlü teknolojik altyapıya sahip toplam 13 toplantı salonu, 3 kongre salonu, 1 sinema salonu ve 1 geniş fuaye yer alıyor.

10 - SuSesi De Luxe Resort / ANTALYA
Antalya Belek'te kurulmuş olan Susesi De Luxe Resort, muhteşem mimarisi ve göl evleri ile konforu ve ihtişamı aynı anda yaşatıyor. 90.000 m² alana kurulu 600 odalı tesis, şehir merkezine 40 km., havaalanına 35 km. mesafede bulunuyor. Farklı ebatlarıyla her türlü teknik ve teknolojik altyapıya sahip salonlarıyla dikkat çeken tesiste, en büyüğü 1800 m² en küçüğü 40 m² olmak üzere 8 adet toplantı salonu ve 3500 m² fuaye alanı bulunuyor.

11 - Grand Cevahir/ İSTANBUL
Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi; iş toplantıları, kongreler, ürün tanıtımları, bayii toplantıları ve binlerce kişilik sosyal organizasyonlara ev sahipliği yapmak üzere tasarlanmış olup, 5 yıldızlı teknolojiyi 5 yıldızlı konforla buluşturuyor. 2500 m² alanı ve 8,65 m tavan yüksekliği bulunan Cevahir Balo Salonu ve 1013 kişi kapasiteli Cevahir Oditoryum'u ile büyük gruplara da hizmet veriyor.

12 - Kaya Ramada Plaza / İSTANBUL
Beylikdüzü'nde bulunan Kaya Ramada Plaza, en son teknoloji ile donatılmış 3500 kişilik konferans ve 23 adet toplantı salonu, 6000 m² sergi alanında her ihtiyaca cevap verebilecek teknik alt yapı, ekipman ve deneyimli personel ile hizmet veriyor. Kablosuz internet, ses ve görüntü sistemleri, yaka mikrofonu, masa mikrofonu, ses kayıt sistemi, aydınlatma sistemi, VCD, sahne, kürsü, müzik yayını, projektör, kablosuz projektör, flipchart, TV, yazı tahtası, faks, havalandırma, laser pointer, 4 dilde tercüme, video konferans sistemi, toplantılar için otelin sunduğu donanım seçenekleri arasında... Otelin en büyük iki toplantı salonundan Balo Salonu 1200, İstanbul-2 500 kişi kapasitesine sahip.

13 –Swissotel The Bosphorus / İSTANBUL
Maçka'da çok güzel bir konumda bulunan Swissotel The Bosphorus, adından da anlaşılacağı üzere muhteşem bir boğaz manzarasına sahip...Otel, 3 balo salonuyla birlikte toplam 28 toplantı odası ve ünlü aşçıları tarafından hazırlanmış yiyecek ve içecek seçenekleri ile 1600 kişiye kadar ziyafetlere ve toplantılara ev sahipliği yapıyor. Otelin iş merkezi "Swissoffice", sekreterlik hizmeti, telekomünikasyon, bilgisayar, tercüme, noter ve kurye hizmetleri, özel ofis yeri, kiralık cep telefonu ve Türk ve uluslararası iş hayatı hakkında en son bilgileri temin ediyor. Fuji Balo Salonu tiyatro düzeninde 1600 kişi, Asuka Salonu da yine tiyatro düzeninde 470 kişi kapasitesine sahip.

14 –WOW Convention Center / İSTANBUL
Yeşilköy'deki İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde bulunan uluslararası kongre merkezi, 1250 yatak kapasiteli 4 ve 5 yıldızlı otellere entegre biçimde tasarlanmış. Tiyatro ve kokteyl düzeninde 4000 kişilik kapasiteli ve tamamı kolonsuz ana salonu büyük ölçekli toplantı ve organizasyonlar için tercih ediliyor. 11 farklı şekilde 3'e bölünebilme özelliğine sahip ana salonun dışında, 20 kişiden 200 kişiye kadar hizmet verebilen 6 ayrı ebatta salonlar da merkez bünyesinde yer alıyor.

15- Hotel Grand Yazıcı / 1. Bölge, ULUDAĞ
Yaz aylarında hizmetine ara veren Grand Yazıcı, kış sezonunun en gözde otelleri arasında yer alıyor. Bursa'ya 35 km. mesafede yer alan otelde 2 adet pist bulunuyor. 250 odalı tesisin pistlerinden Tutyeli 2750 m., İtalyan 650 m. uzunluğunda. Otel misafirlerine sunduğu konfor, eğlence, dinlence, zengin mutfak, etkin aktivite hizmetlerinin yanı sıra kongre organizasyonlarına imkan veren alt yapısı ile de iş amaçlı gruplara hizmet vermektedir. 447 m² büyüklükteki Kadıyayla Toplantı Salonu, 444 m² büyüklükteki Grand Toplantı Salonu, 262 m² büyüklükteki Cennetkaya Toplantı Salonu, 218 m² büyüklükteki Sarıalan Toplantı Salonu ve büyüklükleri 44 m² ile 144 m² arasında değişen 8 ayrı salonu ile 2000 kişi kapasiteli bir kongre otelidir.

Etstur'dan 15 otelle kongre atağı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000