13 Aralık 2010, Pazartesi 08:56:11

"AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLDUK"

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding’in enerji ve altyapıya bakan İcra Kurulu Başkanı ve ICF Airports’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Çeçen, krizin hissedilmeye başladığı 2008’den bu yana 1 milyar Euro’luk kredi sağladıklarını söyledi.
  • utku altıncık genelmüdür ıcf şampiyon:)
  • Ferda Yakarın takımı sadece 4,5 kişiden oluşur.gerisi hikayeden takım.ilk on bir bile çıkarmıyorduki sahaya.onun takımında bazı kişiler her zaman yedek ama bazıları nedense hep ilk beşte.hemde hiç hak etmeden.1.turgay.2.berkay.3.arzu.4.kitapçı.5. ci bile yok syacak.nedense o kadar başarılı ve onun buralarda olmasını sağlayan kişiyi hemen harcadı.hak etmeyenleri gelirken yanında getirdi.hak edenleri işine gelmediği için gönderdi....kıyakçılığın sonu yakçılıktır.
  • ihaleden önce çelebi ihaleyi alacak gerisini terminal 1 düşünsün diyen F.Y. ...sonrada personelini satan ...yok meşhur lafın TAKIM ını satan...
  • Ücretsiz izinlerin mucidi ferda yakar artık sende ücretsiz izine çıkıyorsun.kendi şahsi çıkarların için o garibim 3 kuruş ekmek parası için çalışan işçiyi,sırf patronlara şirin gözükmek ve kendi hatalarını kapatmak için ücretsize gönderiyordun.sen o kadar ah aldınki geçmişte.bundan sonra sende ücretsizdesin.ücretsizin ne olduğunu şimdi sen anla bakalım.sanada güle güle....ama arkandan su atmıyoruz :))))
  • Hayat işte, bir zamanlar kraldın ne oldu şimdi ferda yakar.kraldan çok kralcıydın.sanada kalmadı
  • ferda gidiyor darısı yanında getirdiklerine.
  • Siz önce AYT terminalini adam gibi işletin başka bir şey istemez.
Çeçen, “Söz konusu kaynakla ağırlıklı olarak enerji sektörü ve Bomonti’deki otel projelerimizde çalışmak üzere bu süreçte 10 bin kişilik yeni istihdam sağladık. Böylelikle yurtiçi ve yurtdışı projelerimizde çalışan sayımız 20 bini buldu” dedi.

Enerji, inşaat, altyapı yatırımları, havaalanı ve marina işletmeciliği ile turizm alanlarında faaliyet gösteren IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding’in enerji ve altyapı yatırımları İcra Kurulu Başkanlığını yürüten ve Antalya Havalimanı’nı işleten ICF Airports’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Serhat Çeçen, global krizin başgösterdiği 2008 yılından bu yana holding olarak yeni projeler için 1 milyar Euro’luk finansman sağladıklarını söyledi. Çeçen, “Global krizde tüm dünyada büyük kuruluşlar bile kredi bulmakta zorlanırken, bizim bu kadar büyük miktarda kredi paketini bitirmiş olmamız, holding olarak bize ve projelerimize olan güvenin bir göstergesi” dedi.

10 kişiye yeni istihdam sağladık
Toplamda 1 milyar Euro’ya ulaşan kredileri, başta hidroelektrik santralının yapımı, işletimi ile Bomonti’deki eski bira fabrikasını aldıktan sonra geliştirdikleri otel yatırımı projesi için kullandıklarını belirten Çeçen, şöyle konuştu: “Kredi kullandığımız projelerimizi büyük oranda 2012-2013 yıllarında tamamlayıp, işletmeye açmaya başlayacağız. Bu projelerin inşaatlarında çalışmak üzere 2008 yılından bu yana holding olarak 10 bin kişilik yeni istihdam da yarattık. Herkesin işçi çıkardığı bir dönemde bunu sağlayabilmek oldukça önemli. Yurtiçi ve yurtdışında çalışan sayımız yapımı süren projelerimizle birlikte 20 bini buldu.”

İhalelerde iki şapkamız var
IC Yatırım Holding’in farklı alanlarda çok sayıda projeyi bir arada yürüttüğünü söyleyen Çeçen, şunları anlattı: “IC Holding olarak aldığımız ihalelerde iki şapkamız birden oluyor. Çoğunlukla projenin inşaatını da kendi inşaat şirketimiz olan İçtaş’a yaptırdığımız için hem ortağımızla ihaleye işletim hakları için girmiş oluyoruz hem de sonrasında inşaatını da kendimiz üstlenmiş oluyoruz. Dolayısıyla aldığımız projelerde hem yatırımcı hem de yapımcıyız. Bu bize yeni iş portföyü ve rekabette avantaj sağlıyor.”

İnşaat baba mesleğimiz
Bundan sonraki süreçte altyapı yatırımlarına odaklanacaklarını kaydeden Serhat Çeçen, şunları anlattı: “Altyapı yatırmları havaalanı, liman ve marina işletmeciliği, demir ve karayolu olmak üzece bir çok alanı kapsıyor. Dolayısıyla biz de bu alanlardaki fırsatları değerlendiriyoruz. Enerji, gayrimenkul ve turizme de ağırlık vereceğiz. İnşaat bizim hem ana şirketimiz hem de baba mesleğimiz olduğu için, bünyemizde her zaman belli bir büyüklükte yer alacak. Örneğin sadece Azerbaycan’da şu anda yürüttüğümüz inşaat projelerinin büyüklüğü 1 milyar dolar. Altyapı yatırımları konusunda yabancı şirketlerle ortaklıklara sıcak bakıyoruz. Bizim altyapı yatırımları alanındaki birikimlerimize katkı sağlayacak know how’ı olan ve yeni bölgelerde yeni iş fırsatları sunacak ortaklıklar istiyoruz. Proje bazında yeni yabancı ortaklık haberleri duyabilirsiniz bizden.”

"Dünyada 300 milyar dolarlık havalimanı yatırımı bekliyor bir kısmına biz de talibiz!"

Alman Fraport şirketi ile birlike oluşturdukları ICF Airports konsorsiyumunun Antalya Havalimanı’nın işletmesini yürüttüklerini hatırlatan Serhat Çeçen, grubun havacılık sektörü ile ilgili planlarını şöyle anlattı: “Şu anda dünyada 300 milyar dolar havalimanı yatırımı bekliyor. Bunun sadece yüzde 2’si özelleşti. Dolayısıyla ihalelerede yer alip bu sektörde aktif bir oyuncu olarak hem Türkiye hem Türkiye dışında bulunacağız. Türkiye’nin çevre ve komşu ülkelerindeki bölgesel havalimanları ile ilgileniyoruz. Yurtiçindeki kısa ve orta vadede ortaya çıkacak fırsatları da değerlendireceğiz. Orta Asya ve Ortadoğu’da olan projeler var. Fırsatlara bakıyoruz. Türkiye’de havalimanı işletmeciliğinde özel sektör tecrübeli, Türk şirketlerinde bir birikim var. O nedenle hem yurtdışında hem yuriçinde diğer Türk şirketleri olarak yurtdışında aynı ihalelerde karşılaşıyoruz. Zaten diğer ülkelerden ‘gelin siz daha öne yap-işlet-devret projesi uygulamışsınız burada da yapın’ diye davet ediyorlar. Biz de bunları değerlendiriyoruz.”

"Sadece 6 ayda Türkiye yolcu pazarının yüzde 40’ına hizmet veriyoruz"
Antalya Havalimanı’nın şu anda tek başına Türkiye yolcu pazarının yüzde 40’ını kapsadığını belirten Serhat Çeçen, şunları söyledi: “Antalya Havalimanı sadece Türkiye’de değil bölgesinde de önemli bir yer tutuyor, bu yıl yolcu kapasitesi açısından Avrupa’nın en büyüğü olduk. Türkiye’de yolcu bazında pazar payımız yüzde 40 diyebiliriz ve biz bu pazar payını aslında yılın sadece 6 ayında alıyoruz. Amacımız bunu 12 aya yaymak. Sezon itibariyle gelen giden yolcu sayımız zirveye çıkıyor ve sezon bitince bıçak gibi kesilyior. Bunu tüm yıla yaymak için bölgesel turizm yatırımcıları, ilgili bakanlıklar ve meslek kuruluşları ile birlikte sezonu 8-10 aya yaymak üzere bazı çalışmalara başladık. Yurt içinden de transit yolcu almak istiyoruz bunun için havayolu şirketleri ile görüşmelere başladık. Antalya’da yurtdışından gelen transit yolculara günlük turlar düzenleyip yolcu sayısını artıracak çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Günübirlik turlar yada bir gece yatırmalı yolçuluk alternatifleri ile transit yolcu trafiğini artırmak istiyoruz. Antalya’da sezon bitti mi 300 bin işsiz var. Bu her yıl böyle, bunun üstesinden gelmek için Antalya’da sezonu uzatmamız lazım. Havalimanının gelen-giden yolcu kapasitesi 45 milyon. Şu anda gelen-giden yolcu sayımız 22 milyon. Bunu 2024’e kadar 45 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefi ne kadar erken yakalayabilirsek bizim karlılığımız ve Türkiye’nin kazancı o kadar çok olur.”
"AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLDUK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
utku altıncık genelmüdür ıcf şampiyon:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ferda Yakarın takımı sadece 4,5 kişiden oluşur.gerisi hikayeden takım.ilk on bir bile çıkarmıyorduki sahaya.onun takımında bazı kişiler her zaman yedek ama bazıları nedense hep ilk beşte.hemde hiç hak etmeden.1.turgay.2.berkay.3.arzu.4.kitapçı.5. ci bile yok syacak.nedense o kadar başarılı ve onun buralarda olmasını sağlayan kişiyi hemen harcadı.hak etmeyenleri gelirken yanında getirdi.hak edenleri işine gelmediği için gönderdi....kıyakçılığın sonu yakçılıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ihaleden önce çelebi ihaleyi alacak gerisini terminal 1 düşünsün diyen F.Y. ...sonrada personelini satan ...yok meşhur lafın TAKIM ını satan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ücretsiz izinlerin mucidi ferda yakar artık sende ücretsiz izine çıkıyorsun.kendi şahsi çıkarların için o garibim 3 kuruş ekmek parası için çalışan işçiyi,sırf patronlara şirin gözükmek ve kendi hatalarını kapatmak için ücretsize gönderiyordun.sen o kadar ah aldınki geçmişte.bundan sonra sende ücretsizdesin.ücretsizin ne olduğunu şimdi sen anla bakalım.sanada güle güle....ama arkandan su atmıyoruz :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayat işte, bir zamanlar kraldın ne oldu şimdi ferda yakar.kraldan çok kralcıydın.sanada kalmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ferda gidiyor darısı yanında getirdiklerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz önce AYT terminalini adam gibi işletin başka bir şey istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000