19 Temmuz 2008, Cumartesi 09:02:35

Antalya'da yolcu patlaması

Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu , 15 Temmuz itibariyle 4 milyon 320 bin 985 turistin geldiğini açıkladı. Haziran ve Temmuz ayı itibariyle sektörde yaşanan yoğunluk üzerine Antalya'da birçok otel yüzde l00 doluluk oranı sağlayarak satışlarını durdurdu.
  • bu kadar yolcuya karşılık, birazda çalışanı düşünseler

Balcıoğlu, ortalama olarak günlük 746 uçağın iniş kalkış yaptığı Antalya Havalimanı'nda, günlük ortalama 125 bin turistin gidiş geliş yaptığını belirtti. Antalya havalimanında yaptıkları organize çalışmalarla hizmet kalitesinde yüksek bir standart yakaladıklarını belirten Balcıoğlu, turizm sektörünün ulaşım ayağında turistlerin memnuniyeti için her fedakarlığı ortaya koyduklarını söyledi. 

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan geliyor

Antalya'ya gelen turistler anısında Almanlar yüzde 28.11 oranıyla ilk sırada yer alırken, Almanya'yı yüzde 25.96 oranıyla Rusya, yüzde 5.63 oranıyla Hollanda izliyor. Bu ülkeleri Ukrayna, İsrail, İngiltere, Avusturya, İsveç ve Fransa takip ediyor. Antalya'ya gelen turistler anısında geçen yıla oranla en fazla artış gösteren Ukrayna yüzde 34 oranıyla ilk sırada yer alırken, Rusya yüzde 34 oranıyla ikinci, Avusturya ve İsveç yüzde 29 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

2008 yılında 10 milyon turist ağırlamayı hedefleyen Antalya'da ilk altı aylık dönemde sağlanan yüzde 22'lik artış turizmcileri sevindirdi.

Antalya'da yolcu patlaması

Yorumlar

çalışan ~ 16 yıl önce
bu kadar yolcuya karşılık, birazda çalışanı düşünseler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000