05 Haziran 2008, Perşembe 16:41:30

Antalya Uçuş Kulesi’ne BASKIN

Antalya Havalimanı Uçuş Kulesi’ne çıkan Adriatik Havayolları temsilcisi Çağata Bilen, kulede olay çıkardı. Adriyatik uçağına geç motor çalıştırma izni verilmesine sinirlenen Bilen ortalığı birbirine kattı.
  • bu adamı! bilen bilir. ben böyle kaba bir insan! görmedim. zaten adriyatik tam bir akraba şirketi oluyor hatta olmuş bile. HEP DESTEK TAM DESTEK! sloganlarıda bu.
  • "air" nickli arkadaşın yazdıklarına katılıyorum , bu maganda bu cüreti malum şahıs s.k.'dan buluyor. Bu adamlar görevde kaldığı sürece daha vahim olaylar yaşanabilir. Başka bir yerde olsa çoktan işlerine son verilirdi ama burası s.k.nın çöplüğü.
  • tüm yorumcu arkadaşlar bir şeyi unutuyorlar gibi geldi bana o da dhmi baş md.lüğü ve şirketlerin hamisi s.k. bu işi nasıl kapatacak çünkü ellerinden geldiğince baskı uyguladıklarını biliyorum.bu iş hediye almaya şirkette adamını çalıştırömaya kadar uzanır gerisi fasa fiso
  • Siz temsilci diye geçinen havalimanlarında yer hizmetleri şirketleri tarafından pohpohlanan daha sonrada böyle kule baskınlarına giden temsilcilik hizmeti verdiğiniz uçağın sanki kendi babanızın uçağı gibi görme politikası olduğu sürece Rumuz temsilci sende kule basarsın,DHMİ görevlileri ilede tartışırsınız.Sizin havanız sadece yer hizmetleri şirketlerine,catering etc. buralara geçer.TEMSİL,GÖZETİM-YÖNETİM de işini yapan çok iyi arkadaşlarda var.Sayın temsilci rumuzlu kişi sen mi alıyorsun slotu+Permiyi nerden alıorsun bunu ya.Sen DXP misin slot alıcaksın.Sende hemen elinde telefon Permi yok,CTOT ayarlarmısın diye bizlere telefon açarsanız.Ben DXP olmadan 3 sene önce harekat koordine memurluğu yaptım.Sizlerin ne olduğunu bildiğim için bana öğretmeye kalkma.Aklı başında harekat koordine memuru olduktan sonra sizlere ne gerek var.Gecikme varsa ETD göndersinler yeter.Ben zaten uçağı takip ediorum.Bu arada bana bir permi örneği gönderirsen çok sevinirim :)Birde tabii yapabilirsen meydan slotu temsilcisin ya.Birde recause 73 route değiştiriver :))).Güldürme beni ya..HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN.
  • Yorumunuz...öncelikle herkeze kolay gelsin... Bende bir temsilci olduğum için yazıyorum bu yorumu... önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkasına... Yapılan yorumları hayret içinde okumaktayım. Yorumlar sözde kule baskınını(!) kınamak ya da eleştirmek üzere yazılıyor olması gerekirken, yorumlar o kadar haddini aşmış ki amiyane tabirle ( ağız dalaşı )denecek pozisyona gelmiş. Pardon Beyler(!) hangi konuyu eleştiriyordunuz? Birbirine meydan okuyan yorumlara rastladım. Birbirinizi bulunca ne yapacaksınız?? ( OFİS BASKINIMI! ) Haberi okuduğumda, bende; sanki örgütlü ve planlı bir saldırının gerçekleştiği izlenimini doğurmakta. Halbuki anlatıldığı üzere; Çağatay Bey bu olaydan sonra vardiyasına devam etmiştir. kuleyede uçak altından çıkmıştır. Muhabir arkadaş belki bizlere kıs kıs gülüyordur. Ama çabuk gaza geliyoruz bu çok açık belli. Çağatay Bey' in kişilik hakkını hiçe sayıp kendi yaptığını haklı görerek, bu kapalı camia içinde bu yorumları hiç sıkılmadan rahatlıkla yapabilen arkadaşlara... Haklı olduğunuz halde; asla haklı çıkamadığınız DHMİ ile tartışma yaşamış olanlar dörtbir yanınızda mevcut sorunuz. Bunu durumu tahlil için yapın lütfen. yoksa bu haberi uyduran muhabirden ne farkınız kalacak? Çağatay Bey'i şimdilik geçelim... Ekibine bile dil uzatma cesareti bulan doğru insanlar, bu yorumları yapabilmek için böyle bir haber mi gerekiyordu ? Yoksa bu yorumlar yapılabilsin diye mi bu haber yapıldı? Bu soruların cevapları; istatistik ve sayılarla da adı geçen Temsilci şirketin bir kısım istemesede AYT ye katkılarını ortaya koymaktadır. Sabah ve akşam grubunda AYT havalimanına günde toplam 8 sorti yapabilen 747 filosuna sahip havayolunun başarısını alkışlama hevesinde olan yanılmış arkadaşlar; Bu havayoluna hizmet veren Terminal; Handling; Catering; Yakıt şirketinin başarısını da görmezden gelmektesiniz. Aynı Temsilci Firmasını da görmezden gelmeye çalıştığınız gibi. Tüm birimlerin, işler kötü gittiğinde uçak başında ya da uçak altında temsilciye ihtiyacı vardır. Herkezin Soruları vardır, temsilcinin cevapları. Gerçi Çağatay Bey'in cevabı pek uygun olmasa da.
  • Yorumunuz...önce Gound&DXP gönderene !!!!! önce sen kendine gel herhalde hastasın.Biz temsilcilerin neler yaptığını,ne sorumlulukları olduğunu önce belgelere bakerak konuş- HADDİNİ BİL öğrenmek istersen CAA- Havaalanları Daire Başkalığı Talimatlarına+ DHMİ Genel Müdürlüğü Yer Hizmetleri Kuruluşları Sorumluluğu talimatlarına + Mülki İdare Amirliklerinden gelen Havalimanı İşletmecileri Güvenlik Planı talimatlarına bak,CAA Hudut Daire Başkanlığına da sorabilirsin TEMSİL,GÖZETİM-YÖNETİM yapan şirketler neler yapar diye ??? ..... Haaa eğer dahasını da öğrenmek istersen gel ben sana başka yerde nasıl SLOT + Permi alınır öğreteyim.Arkandayız Çağatay Kardeş....
  • Yorumunuz... Çağatay Bilen eğer bu davranışı yapmışsa belki haklı olduğu yerde haksız duruma düşmüştür.hiç bir şekilde bu şekilde müdahale de bulunamaz kaldı ki orası o calışanların makamıdır.bu durum ayrıca Adriyatik havayolları Engin Tuncay beyin her kuruluşla ve herkesle iyi ilişkiler politikasına da cok ters. ama Çağatay geldiği tahakkuk memurlugundan (yabancı dil yok -vasıf yok ken) seneler sonra buraya kadar gelmiş ama bu gelişte görülüyok ki burun cok büyümüş.hey gidi Cagatay büyüdün de posta koymaya başladın.vayyy...:)
  • Bilen arkadaş mutlaka haksızlığa uğramıştır ve tepki göstermiştir muhakkak ama haberin ön sunuşu sanki silahlı kişiler kuleye baskın yaptı gibi idi. Sunuş bence yanlış, hataları ve haksızlıları söylemek suç mu
  • ne dhmi ne fraport bırakın kuleyi birileri düzeltecekse içhatlar terminalini düzeltmek için uğraşsın rezalet asıl burada...
  • Bir pilot olarak söylemeliyim ki; bu şahsın yaptığı eğer dogru ise, tam bir kendini bilmezlik örneğidir. Sen kim oluyorsun da, kuleye gidip hesap sorma hakkını kendinde görüyorsun! Motor çalıştırma ve push-back için bir gecikme sözkonusu ise, biz bunu kontrolör arkadaşlarla kendi aramızda frekanstan hallederiz. Keyfi bir bekletme olmaz zaten, kimse mazoşist değil. O anki trafiğin gereğidir. Gecikme demişken; gerek yarattığı FOD yuzunden, gerekse taksiye hazır olusunun uzun zaman alması yuzunden bu şirketin temsilciliğini yaptığı B747'leri(Transaero)dakikalarca beklemek zorunda kalan, yakıt ve zaman yonunden buyuk kayıp yaşayan bizleriz.Herkes işini yapsın, diğerininkine burnunu sokmasın. Tam olarak frekansı dinlemeden, ground trafiğini takip etmeden bilinecek işler değil bunlar. Buna benzer bir olay tekrarlanmamalı. Yetkilileri goreve davet ediyorum ve bu olayı kınıyorum..

Hava trafik kontrolörleri ile sohbet etmek için Antalya Havalimanı Uçuş Kulesi’ne çıkan Adriatik Havayolları Antalya Temsilcisi Çağatay Bilen, kulede terör estirdi.  Kuleye gelme amacının sohbet değil olay çıkarmak olduğu sonradan anlaşılan Bilen, uzun süredir kin duyduğu kule çalışanlarına saldırdı. “Neden benim uçağımdan önce başka bir uçağa motor çalıştırma müsaadesi verdiniz” diyerek kule görevlileriyle tartışmaya başlayan Bilen, güvenlik görevlilerince güçlükle sakinleştirildi. Güvenliklerce kuleden indirilen Bilen hakkında uçuş güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle soruşturulma başlatılıp başlatılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

AirportHaber Özel

Antalya Uçuş Kulesi’ne BASKIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

aytnumberone ~ 16 yıl önce
bu adamı! bilen bilir. ben böyle kaba bir insan! görmedim. zaten adriyatik tam bir akraba şirketi oluyor hatta olmuş bile. HEP DESTEK TAM DESTEK! sloganlarıda bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BirBilen ~ 16 yıl önce
"air" nickli arkadaşın yazdıklarına katılıyorum , bu maganda bu cüreti malum şahıs s.k.'dan buluyor. Bu adamlar görevde kaldığı sürece daha vahim olaylar yaşanabilir. Başka bir yerde olsa çoktan işlerine son verilirdi ama burası s.k.nın çöplüğü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 16 yıl önce
tüm yorumcu arkadaşlar bir şeyi unutuyorlar gibi geldi bana o da dhmi baş md.lüğü ve şirketlerin hamisi s.k. bu işi nasıl kapatacak çünkü ellerinden geldiğince baskı uyguladıklarını biliyorum.bu iş hediye almaya şirkette adamını çalıştırömaya kadar uzanır gerisi fasa fiso

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground&DXP ~ 16 yıl önce
Siz temsilci diye geçinen havalimanlarında yer hizmetleri şirketleri tarafından pohpohlanan daha sonrada böyle kule baskınlarına giden temsilcilik hizmeti verdiğiniz uçağın sanki kendi babanızın uçağı gibi görme politikası olduğu sürece Rumuz temsilci sende kule basarsın,DHMİ görevlileri ilede tartışırsınız.Sizin havanız sadece yer hizmetleri şirketlerine,catering etc. buralara geçer.TEMSİL,GÖZETİM-YÖNETİM de işini yapan çok iyi arkadaşlarda var.Sayın temsilci rumuzlu kişi sen mi alıyorsun slotu+Permiyi nerden alıorsun bunu ya.Sen DXP misin slot alıcaksın.Sende hemen elinde telefon Permi yok,CTOT ayarlarmısın diye bizlere telefon açarsanız.Ben DXP olmadan 3 sene önce harekat koordine memurluğu yaptım.Sizlerin ne olduğunu bildiğim için bana öğretmeye kalkma.Aklı başında harekat koordine memuru olduktan sonra sizlere ne gerek var.Gecikme varsa ETD göndersinler yeter.Ben zaten uçağı takip ediorum.Bu arada bana bir permi örneği gönderirsen çok sevinirim :)Birde tabii yapabilirsen meydan slotu temsilcisin ya.Birde recause 73 route değiştiriver :))).Güldürme beni ya..HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Echo ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...öncelikle herkeze kolay gelsin... Bende bir temsilci olduğum için yazıyorum bu yorumu... önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkasına... Yapılan yorumları hayret içinde okumaktayım. Yorumlar sözde kule baskınını(!) kınamak ya da eleştirmek üzere yazılıyor olması gerekirken, yorumlar o kadar haddini aşmış ki amiyane tabirle ( ağız dalaşı )denecek pozisyona gelmiş. Pardon Beyler(!) hangi konuyu eleştiriyordunuz? Birbirine meydan okuyan yorumlara rastladım. Birbirinizi bulunca ne yapacaksınız?? ( OFİS BASKINIMI! ) Haberi okuduğumda, bende; sanki örgütlü ve planlı bir saldırının gerçekleştiği izlenimini doğurmakta. Halbuki anlatıldığı üzere; Çağatay Bey bu olaydan sonra vardiyasına devam etmiştir. kuleyede uçak altından çıkmıştır. Muhabir arkadaş belki bizlere kıs kıs gülüyordur. Ama çabuk gaza geliyoruz bu çok açık belli. Çağatay Bey' in kişilik hakkını hiçe sayıp kendi yaptığını haklı görerek, bu kapalı camia içinde bu yorumları hiç sıkılmadan rahatlıkla yapabilen arkadaşlara... Haklı olduğunuz halde; asla haklı çıkamadığınız DHMİ ile tartışma yaşamış olanlar dörtbir yanınızda mevcut sorunuz. Bunu durumu tahlil için yapın lütfen. yoksa bu haberi uyduran muhabirden ne farkınız kalacak? Çağatay Bey'i şimdilik geçelim... Ekibine bile dil uzatma cesareti bulan doğru insanlar, bu yorumları yapabilmek için böyle bir haber mi gerekiyordu ? Yoksa bu yorumlar yapılabilsin diye mi bu haber yapıldı? Bu soruların cevapları; istatistik ve sayılarla da adı geçen Temsilci şirketin bir kısım istemesede AYT ye katkılarını ortaya koymaktadır. Sabah ve akşam grubunda AYT havalimanına günde toplam 8 sorti yapabilen 747 filosuna sahip havayolunun başarısını alkışlama hevesinde olan yanılmış arkadaşlar; Bu havayoluna hizmet veren Terminal; Handling; Catering; Yakıt şirketinin başarısını da görmezden gelmektesiniz. Aynı Temsilci Firmasını da görmezden gelmeye çalıştığınız gibi. Tüm birimlerin, işler kötü gittiğinde uçak başında ya da uçak altında temsilciye ihtiyacı vardır. Herkezin Soruları vardır, temsilcinin cevapları. Gerçi Çağatay Bey'in cevabı pek uygun olmasa da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz:temsilci ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...önce Gound&DXP gönderene !!!!! önce sen kendine gel herhalde hastasın.Biz temsilcilerin neler yaptığını,ne sorumlulukları olduğunu önce belgelere bakerak konuş- HADDİNİ BİL öğrenmek istersen CAA- Havaalanları Daire Başkalığı Talimatlarına+ DHMİ Genel Müdürlüğü Yer Hizmetleri Kuruluşları Sorumluluğu talimatlarına + Mülki İdare Amirliklerinden gelen Havalimanı İşletmecileri Güvenlik Planı talimatlarına bak,CAA Hudut Daire Başkanlığına da sorabilirsin TEMSİL,GÖZETİM-YÖNETİM yapan şirketler neler yapar diye ??? ..... Haaa eğer dahasını da öğrenmek istersen gel ben sana başka yerde nasıl SLOT + Permi alınır öğreteyim.Arkandayız Çağatay Kardeş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz Dragon ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... Çağatay Bilen eğer bu davranışı yapmışsa belki haklı olduğu yerde haksız duruma düşmüştür.hiç bir şekilde bu şekilde müdahale de bulunamaz kaldı ki orası o calışanların makamıdır.bu durum ayrıca Adriyatik havayolları Engin Tuncay beyin her kuruluşla ve herkesle iyi ilişkiler politikasına da cok ters. ama Çağatay geldiği tahakkuk memurlugundan (yabancı dil yok -vasıf yok ken) seneler sonra buraya kadar gelmiş ama bu gelişte görülüyok ki burun cok büyümüş.hey gidi Cagatay büyüdün de posta koymaya başladın.vayyy...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 16 yıl önce
Bilen arkadaş mutlaka haksızlığa uğramıştır ve tepki göstermiştir muhakkak ama haberin ön sunuşu sanki silahlı kişiler kuleye baskın yaptı gibi idi. Sunuş bence yanlış, hataları ve haksızlıları söylemek suç mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL - AYT ~ 16 yıl önce
ne dhmi ne fraport bırakın kuleyi birileri düzeltecekse içhatlar terminalini düzeltmek için uğraşsın rezalet asıl burada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotonboard ~ 16 yıl önce
Bir pilot olarak söylemeliyim ki; bu şahsın yaptığı eğer dogru ise, tam bir kendini bilmezlik örneğidir. Sen kim oluyorsun da, kuleye gidip hesap sorma hakkını kendinde görüyorsun! Motor çalıştırma ve push-back için bir gecikme sözkonusu ise, biz bunu kontrolör arkadaşlarla kendi aramızda frekanstan hallederiz. Keyfi bir bekletme olmaz zaten, kimse mazoşist değil. O anki trafiğin gereğidir. Gecikme demişken; gerek yarattığı FOD yuzunden, gerekse taksiye hazır olusunun uzun zaman alması yuzunden bu şirketin temsilciliğini yaptığı B747'leri(Transaero)dakikalarca beklemek zorunda kalan, yakıt ve zaman yonunden buyuk kayıp yaşayan bizleriz.Herkes işini yapsın, diğerininkine burnunu sokmasın. Tam olarak frekansı dinlemeden, ground trafiğini takip etmeden bilinecek işler değil bunlar. Buna benzer bir olay tekrarlanmamalı. Yetkilileri goreve davet ediyorum ve bu olayı kınıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000