15 Aralık 2009, Salı 13:41:31

Antalya Havalimanı'ndaki termal kameralar kaldırıldı!

Antalya Havalimanı'na geçtiğimiz Mayıs ayında domuz gribi vakalarının tespiti için konulan termal kameralar kaldırıldı.
  • Bu uygulama tüm gelişmiş ülkelerde var. Siz görmemiş olabilirsiniz. Çünkü cihazların başında dikkat "grip ölçer var" yazmaz. Genelde gözden kaçıyor.
  • Sonunda akilli birisi cikti galiba? O kameralar bastan beri gereksizdi ve fonksiyon olarak anlamsizdi. Hastalik 2-3 gun kulucka devresinde kalabiliyor, ustelik sadece atesi var bir insana domuz gribi muamelesi yapmak sacma. TR'ye insan sadece havaalanlarinda mi giriyor, diger yollardan gelenleri de kontrol etmedikten sonra ucakla gelen insanlari sikintiya sokmak, kameradan gecirmek mantiksiz. Bakanligin gostermelik olarak yaptigi bir uygulamaydi bence. Avrupa'daki gittigim hicbir havaalaninda bu tip bir uygulama gormedim.
  • Termal kameralar havalimanına Türkiyede domuz gribi daha görülmeden konuldu.Dışardan gelen şüpheliler topluma virüsü yaymadan tesbit edilip tedavi olmaları için.Şu anda ülkede binlerce kişide bu virus var ve yayılıyor bundan sonra havalimanında tesbit etsen ne olacak .Lütfen bilmediğiniz konularda yazayın
  • Lise biyoloji dersinden hatırlarsınız : VİRÜSLER YÜKSEK ISIDA ÖLÜRLER. Antalya ve Antalyalı sıcak kanlı ya o bakımdan Antalyada domuz gribi neyin barınamıyordur zanımca.
  • Antalyaada domuz gribi olmaz diye bir kural mı var ?

Antalya'ya gelen yolcuların tek tek kontrolünün yapıldığı ve vücut ısısı 38 dereceyi geçen kişilerde sinyal veren iki termal kameranın Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda kaldırıldığı belirtildi.

Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, yıllık yolcu giriş çıkışı 15 milyonu aşan havalimanında termal kameraların geçen hafta kaldırıldığını söyledi. Balcıoğlu, “Sağlık Bakanlığı'nın domuz gribine ilişkin uygulamalarını takip ediyoruz. Herhangi bir işlevinin olmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla termal kameralar kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

Antalya Havalimanı'ndaki termal kameralar kaldırıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uygulama tüm gelişmiş ülkelerde var. Siz görmemiş olabilirsiniz. Çünkü cihazların başında dikkat "grip ölçer var" yazmaz. Genelde gözden kaçıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sonunda akilli birisi cikti galiba? O kameralar bastan beri gereksizdi ve fonksiyon olarak anlamsizdi. Hastalik 2-3 gun kulucka devresinde kalabiliyor, ustelik sadece atesi var bir insana domuz gribi muamelesi yapmak sacma. TR'ye insan sadece havaalanlarinda mi giriyor, diger yollardan gelenleri de kontrol etmedikten sonra ucakla gelen insanlari sikintiya sokmak, kameradan gecirmek mantiksiz. Bakanligin gostermelik olarak yaptigi bir uygulamaydi bence. Avrupa'daki gittigim hicbir havaalaninda bu tip bir uygulama gormedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Termal kameralar havalimanına Türkiyede domuz gribi daha görülmeden konuldu.Dışardan gelen şüpheliler topluma virüsü yaymadan tesbit edilip tedavi olmaları için.Şu anda ülkede binlerce kişide bu virus var ve yayılıyor bundan sonra havalimanında tesbit etsen ne olacak .Lütfen bilmediğiniz konularda yazayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lise biyoloji dersinden hatırlarsınız : VİRÜSLER YÜKSEK ISIDA ÖLÜRLER. Antalya ve Antalyalı sıcak kanlı ya o bakımdan Antalyada domuz gribi neyin barınamıyordur zanımca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Antalyaada domuz gribi olmaz diye bir kural mı var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000