26 Temmuz 2012, Perşembe 19:11:16

ANTALYA HAVALİMANI'NDA RAMAZAN COŞKUSU...

ICF Airports Antalya Havalimanı'nda Ramazan etkinlikleri kapsamında semazen gösterileri düzenlendi. Gösteriyi yerli ve yabancı turistler ilgiyle takip etti.
  • gerçekten güzel bi düşünce
  • Su arkadaki üçlü ne yapıyor orada ?
  • Bravo...Gerçekten güzel bir düşünce.

Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından 2011'de '10-25 milyon yolcu' kategorisinde 'Avrupa'nın En İyisi' seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı'nda yabancı turistlere İslam ve Türk kültürünün en büyük değerlerinden biri olan Ramazan ayının tanıtılması, yerli turistlere de Ramazan ruhunun yaşatılması amacıyla semazen gösterileri düzenlendi.

Yerli ve yabancı turistler gösteriyi ilgiyle takip ederken, cep telefonlarının kamerası ile kayıt etmeyi de ihmal etmedi. 1. Dış Hatlar ve İç Hatlar Terminali'nin ortak alanında ney, tambur, bendir ve kanun eşliğinde gerçekleştirilen gösteriyi turistler ilgiyle izledi.

ICF Airports Antalya Havalimanı Eş Genel Müdürü Ersel Göral, bu sene ilk kez yaptıkları Ramazan etkinliklerini gelecek senelerde de yapmaya devam edeceklerini söyledi. Amaçlarının zengin İslam ve Türk kültürünü yabancı misafirlere tanıtmak olduğunun altını çizen Göral, “Yerli misafirlerimize de Ramazan’ı coşkulu bir şekilde yaşatmak istiyoruz. Türkiye doğal ve kültürel zenginlikler bakımından çok geniş bir mozaik. Bu mozaiğin önemli parçalarından biri olan Ramazan ayını en iyi şekilde yabancı misafirlerimize tanıtmak, Türkiye’nin turizmini tanıtmak açısından da çok önemlidir” dedi.

Sema gösterisini ilgiyle izleyen Hollandalı Fred-Susan Van Egmond çifti, Türkiye’ye birçok kez gelmelerine rağmen ilk kez sema gösterisi izlediklerini kaydetti. Gösteriyi çok beğendiklerini ifade eden Egmond, “Ailecek ilk kez sema gösterisi izledik. Ve çok beğendik. Hollanda’ya döndüğümüzde de bu gösteriyle ilgili bir inceleme yapacağız” diye konuştu.

Danimarkalı Iben Moller ise, böyle bir organizasyonu ilk defa gördüğünü söyleyerek, gösterinin insanın ruhunu dinlendiren bir yönü olduğunu kaydetti.

Yine Danimarkalı Lorenz Petersen, müziğin çok güzel bir atmosfer yarattığını dile getirerek, Türkiye’ye her geldiğinde bu müziği duymak istediğini belirtti.

Sema gösterisinin Ramazan ayı boyunca haftada iki gün yapılacağı bildirildi.

 

ANTALYA HAVALİMANI'NDA RAMAZAN COŞKUSU...

Yorumlar

zafer ~ 12 yıl önce
gerçekten güzel bi düşünce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
N.M.N :)) ~ 12 yıl önce
Su arkadaki üçlü ne yapıyor orada ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler..... ~ 12 yıl önce
Bravo...Gerçekten güzel bir düşünce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000