28 Kasım 2012, Çarşamba 12:42:30

ANTALYA HAVALİMANI'NDA PİYANO FESTİVALİ

Bu yıl “Şehirde müzik var” sloganı ile yola çıkan 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 16 Kasım’da Fazıl Say Konseri ile başladı. Festivalin sponsorlarından ICF Airports Antalya Havalimanı da, Antalya’nın kültürel kimliğinde önemli yeri olan festivalin tanıtımına destek olmak amacıyla iç hatlar terminalinde yolcuları piyano dinletileri ile karşılıyor.
  • Haberde çok güzel başlıklara yer vermişsiniz. Müzikten, Antalya piyano festivalinden, festivale katılan sanatçılardan, Fazıl Say dan ve onun bestelerinden bahsetmişsiniz. Hatta bir uçak mühendisinin piyano çaldığını vede yolcular tarafından beğenildiğini bile yazmış ve fotoğrafınıda koymuşsunuz. Bir sonraki fotoğrafta bir bayan piyaniste ait. Keşke birazda bu harika piyanisten bahsetseydiniz, hiç olmazsa adını yazsaydınız nezaket kuralı olarak. Ben söyliyeyim. Türkiyede bulabileceğiniz en yetenekli en başarılı en kaliteli piyanistlerden birisidir Lilia hanım. Sayın Ersel Göral bir ara hava alanındaki işlerinizden zaman ayırıp kendisini dinlerseniz o yolcu gürültüsünün içinde bile müziğin nasıl güzel yorumlandığını göreceksiniz. Teşekkürler Lilia hanım müziğinizi ordakilere ulaştırdığınız için. Birde keşke festivalin yarısında değilde daha ilk gününde bu aktiviteyi başlatsaydınız. Yinede müziğe gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Bir müzisyen.

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’ya getiren Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 16 Kasım’da Fazıl Say konseri ile başladı. ICF Airports Antalya Havalimanı, Fazıl Say’ın Sanat Yönetmenliğinde, “Şehirde müzik var” sloganı ile yola çıkan ve bu yıl 13.’sü düzenlenen festivalin sponsorları arasında yer alıyor. Antalya’nın kültürel kimliğinde önemli yeri olan festivalin tanıtımına destek olmayı amaçlayan ICF Airports Antalya Havalimanı, gelen yolcularını iç hatlar terminalinde piyano dinletileriyle karşılıyor.

Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın “Bugüne kadar yazdığım en iyi eser“ olarak nitelediği ve 2012 yılında bestelediği, “Mezopotamya“ senfonisiyle açılan festival, 8 Aralık’ta Spivakov ve Moskova Virtüözleri konseri ile son bulacak. Festival bu yıl sıra dışı “Diabelli” yorumuyla Andreas Staier, İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika ve cazın efsane ismi Chick Corea gibi dünyaca ünlü isimleri ağırlıyor. ICF Airports Antalya Havalimanı, iç hatlar terminalinde gerçekleştireceği piyano dinletileriyle yolculara keyifli bir müzik ziyafeti sunuyor ve bu dinletilerde festival programı hakkında bilgiler de veriyor. İç hatlar terminaline yerleştirilen piyanoda dinletilerin yanı sıra ilgi duyan yolcularda performanslarını sergiliyorlar.

ICF Airports Antalya Havalimanı’na yolcu olarak gelen Uçak Mühendisi Erkan Yardibi de, Piyano Festivali kapsamında iç hatlar terminaline yerleştirilen piyanonun başına geçerek yolculara küçük bir resital verdi. Performansı dinleyiciler tarafından beğenilen Erkan Yardibi yolculara da piyano çalma fırsatı verilmesini memnuniyetle karşıladığını ifade ederek “Piyano Festivali’nin sponsoru olan ICF Airport’a bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederim” dedi.

13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’ni ve havalimanında gerçekleştirilen etkinlikleri değerlendiren ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Ersel Göral şunları söyledi:

“Havalimanları, şehirlerin vitrinidir. Bu nedenle Antalya’nın kültürel kimliğinde önemli yeri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali’ni bir ölçüde terminallerimize taşımak istedik. Antalya’da 13 yıldır Fazıl Say’ın Genel Sanat Yönetmenliği’nde dünyaca ünlü piyanistlerin yer aldığı bir Festival gerçekleşiyor, yolcularımızın dikkatini buna çekmek için bu dinletileri düzenliyoruz. Festival programında her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güçlü isimler bulunuyor. Antalya’ya gelen misafirlerimizin bu fırsatı değerlendirmek; festivali takip etmek isteyeceğini düşünüyoruz. Festival hakkında bilgi alan yolcularımız bu yıl olmasa da gelecek yıl için tatil planlarını festivali göz önüne alarak yapabilirler. Bu tür çalışmaları önemsiyoruz zira ICF Airports Antalya Havalimanı olarak Antalya’nın tanıtımı, iş hedeflerimiz arasında yer alıyor ve Antalya’yı sahip olduğu her türlü zenginliğiyle yolcularımıza göstermek istiyoruz.”

ANTALYA HAVALİMANI'NDA PİYANO FESTİVALİ

Yorumlar

Bir müzisyen ~ 11 yıl önce
Haberde çok güzel başlıklara yer vermişsiniz. Müzikten, Antalya piyano festivalinden, festivale katılan sanatçılardan, Fazıl Say dan ve onun bestelerinden bahsetmişsiniz. Hatta bir uçak mühendisinin piyano çaldığını vede yolcular tarafından beğenildiğini bile yazmış ve fotoğrafınıda koymuşsunuz. Bir sonraki fotoğrafta bir bayan piyaniste ait. Keşke birazda bu harika piyanisten bahsetseydiniz, hiç olmazsa adını yazsaydınız nezaket kuralı olarak. Ben söyliyeyim. Türkiyede bulabileceğiniz en yetenekli en başarılı en kaliteli piyanistlerden birisidir Lilia hanım. Sayın Ersel Göral bir ara hava alanındaki işlerinizden zaman ayırıp kendisini dinlerseniz o yolcu gürültüsünün içinde bile müziğin nasıl güzel yorumlandığını göreceksiniz. Teşekkürler Lilia hanım müziğinizi ordakilere ulaştırdığınız için. Birde keşke festivalin yarısında değilde daha ilk gününde bu aktiviteyi başlatsaydınız. Yinede müziğe gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Bir müzisyen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000