14 Eylül 2009, Pazartesi 07:28:14

Antalya Havalimanı'nda operasyon!

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonlarında, Norkatik Polisleri, İnterpol tarafından da uzun süredir aranan "Gorbaçov" ve "Binbir surat" lakaplı kişileri yakaladı...
  • uls cargo da calisanlar ...haftada belli miktalarda mal gonderiyorlar. neden buna SGA havalimani otoritesi goz yumuyor anlamiyorum.yanlarinda calisan kurt vatandaslarda cok iyi biliyor muhasebeci bulent.. meseal...teknikten emin.. mesele......daha cok kisiler ver...

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan "binbir surat" lakaplı N. D.'yi Antalya Havalimanı'nda takibe alan polisin, İstanbul'dan gönderilen özel bir ekiple yakaladığı belirtildi. Operasyonlar kapsamında toplam 309 kilogram eroin ele geçirilirken 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucuyla mücadelede önemli iki ayrı operasyona imza attı. İnterpol'ün, hakkında kırmızı bülten çıkararak aradığı ancak 15 yıldır izine rastlanamayan "binbir surat" lakaplı N. D.'nin Antalya'da bulunduğu tespit eden ekipler harekete geçti. N. D.'nin İstanbul'daki uyuşturucu trafiği ile bağlantılarını tespit eden polisin, geçen hafta yapılan ve 197 kilogram eroinin ele geçirildiği operasyonla ilgili soruşturmasını derinleştirdiği belirtildi. Bu kapsamda yıllardır arandığı halde izine rastlanmayan N. D. ismine ulaşan narkotik ekipleri İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılarak çok sayıda ülkede aranmasına rağmen yakalanamayan "binbir surat"' lakaplı N. D.'nin Antalya'da bulunduğu tespit etti. Çok sayıda bağlantısı deşifre edilen N. D.'nin yakalanması için operasyon kararı alındı.

İddiaya göre, binbir surat lakaplı N.D.'nin izine, Antalya Havalimanı'na gelerek başka bir uyuşturucu satıcısı ile irtibata geçtiği sırada rastlandığı belirtildi. Antalya'daki buluşma noktasında İstanbul'dan gelen narkotik polisiyle karşılaşan şüpheli, gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Yakalandığında uzun saçlı ve şapkalı olan şüphelinin fotoğraflarındaki görüntüsünden çok farklı olması dikkat çekti.

N. D'nin 2007 yılında Bostancı'da polisle girdiği silahlı çatışmadan yaralı olarak kurtulduğu ortaya çıktı. Çatışmanın ardından olay yerinden "polis, polis" diye bağırarak kaçtığı tespit edilen N. D.'nin bir ticari araca binerek olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Hollanda ve İngiltere'de uyuşturucu konusunda suç örgütü elebaşı olarak kabul edildiği öne sürülen N. D'.nin 6 yabancı dili anadili gibi konuşabildiği öğrenildi.

Narkotik polisinin diğer operasyonu ise Büyükçekmece bölgesindeki villalarda yapıldı. Yaklaşık 10 yıldan bu yana polis tarafından bir çok olayla bağlantılı olarak aranan N. U.'ya yönelik operasyonda çok sayıda villaya baskın yapılarak arama yapıldı. Depo olarak kullanılan bir villada yapılan aramada 112 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan N. U.'nun uzun zamandır arandığı ortaya çıktı.

Yakalandığında 250 bin Euro'luk saat kullandığı bildirilen şüphelinin Kemerburgaz bölgesinde 3 ayrı restoranı ve 20'inin üzerinde evi bulunduğu aktarıldı. Polisin tespitlerine göre "Gorbaçov" lakaplı şüphelinin piyasada herkes tarafından tanındığı ve yakalanmasına ihtimal bile verilmediği kaydedildi. Özellikle İran ile etkili bağlantıları bulunduğu belirlenen Gorbaçov'un, tanıdıklarını kimseyle tanıştırmadığı ve bağlantıları sadece kendisinin kurduğu da belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan ve aralarında N. D. ve N. U.'nun da bulunduğu 9 şüpheli sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Antalya Havalimanı'nda operasyon!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
uls cargo da calisanlar ...haftada belli miktalarda mal gonderiyorlar. neden buna SGA havalimani otoritesi goz yumuyor anlamiyorum.yanlarinda calisan kurt vatandaslarda cok iyi biliyor muhasebeci bulent.. meseal...teknikten emin.. mesele......daha cok kisiler ver...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000