27 Ağustos 2015, Perşembe 15:32:06

Antalya Havalimanı'nda büyük tehlike

Antalya Havaalanı’nda sivil uçuşa açık 2 pistten birinin zemininde oluşan oyuklar, yoğunluk nedeniyle günlük yamalarla kapatılıyor.
  • onbeş yıldır havacılığın içindeyım.bu haber üzerine izin alıp kuleye çıktım.burdaki çalışmayı görmelisiniz.hayran kaldım.üç pistle yoğun bir trafik harıl harıl çalışıyor.kulede çalışanlarla sohbet ettik.konunun abartıldığını söylediler.uçuş emniyetinden kesinlikle ödün verilmediğine şahit oldum.Allah kolaylık versin zor işleri var.
  • Troller bombalamış saçma sapan yine. Antalya havalimanı 15-30 milyon yolcu sayısında birkaç yıl önce birinci seçildi o ödülü de icf aldı dhmi değil. Dhmi'nin tek görevi pist, pat sahaları ve seyrüsefer hizmeti. Pisti bakıma aldıkları halde devletin milletin parasını çaçur edenlere hesap sorulmayacak mı? Dhmi genel müdürü olarak thy'den atanan serdar bey çay içmek dışında birşeyler yapacak mı? Halen daire başkanları başmüdürler 20 yıldır oturdukları tahtlarında sefa sürmeye devam edecek mi? Rabbim bu memleketin başına rn hayırlılarını getirsin. Yalan dolan trolleri bırakın antalyayı cnn de live izlemeyeaz kaldı!
  • Kendinizi kandırmayın Avrupa'nın en iyi havaalanı seçilmiş diyerek. Hatta Antalya en iyi 10 meydan arasında bile değildir. uyanın artık arkadaslar 5 sene önceki mevzudan bahsediyorsunuz 5 sene önceki meydanla şimdiki meydan bir değiş, eleştri kötüleme maksatlı değil daha iyi yapılsın diye yapıyoruz kimseyi kötüleyen yok pistte belediye çukuru gibi patlaklar var ve uçuş güvenliği tehlikede hepsi bu. başmüdürün tecrübesini sorgulayan olmadı, tecrübeli birisi elbette. uzun yıllardır hizmet vermiş birisi hakkını vermek lazım. demek istenilen bir an evvel gerekli adımların atılarak hizmet aksaklığını çözmektir. 36C pistinin ışıkları pist ortasına kadar lastik izinden görünmüyor. 36R pisti bakıma alındı çıktı ve ciddi hasarlar var her an tekrar patlaması içten bile değil. 36C pisti yakında lastik izi silme ve bakım işlemlerinden geçmesi gerekiyor lakin 36R pisti yeniden patlar ve bu esnada 36C pisti notamlanırsa sıkıntı var
  • Körü körüne savunmaya geçen, her eleştiriyi hemen kıskanma veya vatana ihanete bağlayan arkadaşlar benim bildiğim birkaç uçakta FOD sonucu yapısal hasarlar oluştu yani anlayacağınız yinede ucuz atlatıldı. Kalıcı çözümler üretilmez ise muhtemel sonuçlara hazırlıklı olmak lazım bilginize.
  • Onu bırakında siz hiç havaalanlarında kedi gördünüz mü ? Göremezsiniz. Neden mi ? Çünkü orada "Pist" var. Gelemiyorlar.
  • bunlar doğru olsa da nazar boncuğudur.Maaşallah diyelim.Antalya havalimanı gurur abidemiz.
  • sevsekte,sevmesekte 13 yıldan beri havalimanına damgasını vurmuş bir başmüdür var.kendisinden önceki başmüdürlerin ortalama ömrü iki yıldı.hülasa başarının olduğu yerde kıskançlıklarda oluyor.üç pisti olan bir havalimanında uçuş riski olmaz.
  • Antalya dhmi başmüdürü havacılık camiasında tanıdığım en deneyimli,en donanımlı bir yönetici.Onun olduğu yerde uçuş güvenliğinde risk olmaz.
  • sayın başmüdür,köy gibi bir havalimanını onüçyılda Avrupanın en iyi havalimanı yaparsan adama bedel ödetirler bizim ülkemizde.Bu tesisleri yapmasaydınız,günde bin uçak değil de yüz uçak inseydı bu sorun hiç olmazdı.sizinde kafanız rahat olurdu.NOKTA
  • güzel iş çıkarıyolar bence.eleştirmeyi bırakın gurur duyun.bence taktırı hak ediyorlar

Antalya Havaalanı’nda sivil uçuşa açık 2 pistten birinin zemininde oluşan oyuklar, yoğunluk nedeniyle günlük yamalarla kapatılıyor. Kalkış ve inişlerde yoğun trafik nedeniyle yamaları yerinden çıkan oyukların, uçakların tekerleklerine zarar verdiği belirtildi.

Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin güney sahillerine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistin giriş- çıkış yaptığı Antalya Havalimanı, yolcu trafiğine göre Avrupa’nın en kalabalık havalimanları listesinde 14’üncü sırada. Türkiye’de ise İstanbul’un ardından toplam yolcu trafiği açısından en büyük ikinci havalimanı olan Antalya Havalimanı’nda, uçak kalkış ve inişleri için üç pist bulunuyor. Bu pistlerden ikisi sivil uçuşlara, biri de sadece askeri uçaklara hizmet veriyor.

Turizm sezonunun en yoğun döneminde günlük 1000’in üzerinde uçak trafiği yaşanan havalimanındaki pistlerden biri şikayet konusu oldu. Başbakanlık İletişim Merkezi’ne başvuruda bulunan bir pilot, 2 nolu pistin zemininde bozulma yaşandığı, çukurlar oluştuğu, her gün yama yapılarak kapatılmaya çalışılan bu çukurların uçakların kalkış veya inişi sırasında oluşan aşırı basınç nedeniyle açıldığı, çukura denk gelen tekerlerin ise zarar gördüğü yönünde şikayette bulundu.

FOTOĞRAFLARI DA PAYLAŞTI

Pilot, şikayete konu olaya ilişkin uçakların zarar gören tekerleri ve tekerlek aksamına ilişkin fotoğrafları da paylaştı. Fotoğraflarda, bir havayolu şirketine ait iki uçağın parçalanmış tekerleri, bir uçağın kalkışı sırasında yama yapılan bölgedeki beton parçalarını fırlatması nedeniyle başka bir uçağın motor gövdesinde hasara yol açtığı görülüyor. Başvuruda ayrıca Antalya Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğü’ne bu durumun çok tehlikeli olduğu bildirilmesine rağmen tek pistin bu yoğun trafiği kaldıramayacağı ve bu yüzden günlük yama yapılarak çözüm arayışına gidildiği yanıtının verildiği kaydedildi.

’BETON PİSTLERDE OLAĞAN ŞEYLERDİR’

Devlet Hava Meydan İşletmeleri Antalya Başmüdürü Osman Serdar, beton pistlerde zaman zaman soyulmalar yaşanabileceğini ve bunların tamirinin yapılıp devam edildiğini belirtti. Serdar şöyle dedi:

"Şu an yaşanan şey de bu. Yıllardır dünyanın her yerinde böyle yapılır. Bunun zamanı, süreci yoktur. Beton pistlerde olağan şeylerdir. Antalya sıcağında asfalt pist yapma imkanı da yok. Burada güvenliği üst düzeyde tutarak 3 pistimizi de kullanıyoruz. Bizim havalimanımız, uçuş güvenliği açısından dünyanın en güvenli havalimanı. Uçuş güvenliğimizi riske edecek herhangi bir durum yok."

Serdar, pilotların uçak tekerlerinin zarar gördüğü yönündeki şikayetlerine ilişkin soruya ise, " O da rutin, günde bin uçağın iniş- kalkış yaptığı yerde bir uçağın lastiğinin kaplaması çıkmıştır" karşılığını verdi. Osman Serdar, kış sezonunda pistler ve diğer tüm tesislerde gerekli bakım- onarım çalışmalarının yapıldığını, yoğun sezonda da tam kapasite kullanıldığını dile getirdi. (Hürriyet)

Antalya Havalimanı'nda büyük tehlike

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

birol kamil akar ~ 9 yıl önce
onbeş yıldır havacılığın içindeyım.bu haber üzerine izin alıp kuleye çıktım.burdaki çalışmayı görmelisiniz.hayran kaldım.üç pistle yoğun bir trafik harıl harıl çalışıyor.kulede çalışanlarla sohbet ettik.konunun abartıldığını söylediler.uçuş emniyetinden kesinlikle ödün verilmediğine şahit oldum.Allah kolaylık versin zor işleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trol ~ 9 yıl önce
Troller bombalamış saçma sapan yine. Antalya havalimanı 15-30 milyon yolcu sayısında birkaç yıl önce birinci seçildi o ödülü de icf aldı dhmi değil. Dhmi'nin tek görevi pist, pat sahaları ve seyrüsefer hizmeti. Pisti bakıma aldıkları halde devletin milletin parasını çaçur edenlere hesap sorulmayacak mı? Dhmi genel müdürü olarak thy'den atanan serdar bey çay içmek dışında birşeyler yapacak mı? Halen daire başkanları başmüdürler 20 yıldır oturdukları tahtlarında sefa sürmeye devam edecek mi? Rabbim bu memleketin başına rn hayırlılarını getirsin. Yalan dolan trolleri bırakın antalyayı cnn de live izlemeyeaz kaldı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sallamayın ~ 9 yıl önce
Kendinizi kandırmayın Avrupa'nın en iyi havaalanı seçilmiş diyerek. Hatta Antalya en iyi 10 meydan arasında bile değildir. uyanın artık arkadaslar 5 sene önceki mevzudan bahsediyorsunuz 5 sene önceki meydanla şimdiki meydan bir değiş, eleştri kötüleme maksatlı değil daha iyi yapılsın diye yapıyoruz kimseyi kötüleyen yok pistte belediye çukuru gibi patlaklar var ve uçuş güvenliği tehlikede hepsi bu. başmüdürün tecrübesini sorgulayan olmadı, tecrübeli birisi elbette. uzun yıllardır hizmet vermiş birisi hakkını vermek lazım. demek istenilen bir an evvel gerekli adımların atılarak hizmet aksaklığını çözmektir. 36C pistinin ışıkları pist ortasına kadar lastik izinden görünmüyor. 36R pisti bakıma alındı çıktı ve ciddi hasarlar var her an tekrar patlaması içten bile değil. 36C pisti yakında lastik izi silme ve bakım işlemlerinden geçmesi gerekiyor lakin 36R pisti yeniden patlar ve bu esnada 36C pisti notamlanırsa sıkıntı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tehlike ~ 9 yıl önce
Körü körüne savunmaya geçen, her eleştiriyi hemen kıskanma veya vatana ihanete bağlayan arkadaşlar benim bildiğim birkaç uçakta FOD sonucu yapısal hasarlar oluştu yani anlayacağınız yinede ucuz atlatıldı. Kalıcı çözümler üretilmez ise muhtemel sonuçlara hazırlıklı olmak lazım bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 9 yıl önce
Onu bırakında siz hiç havaalanlarında kedi gördünüz mü ? Göremezsiniz. Neden mi ? Çünkü orada "Pist" var. Gelemiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
bunlar doğru olsa da nazar boncuğudur.Maaşallah diyelim.Antalya havalimanı gurur abidemiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atom karınca ~ 9 yıl önce
sevsekte,sevmesekte 13 yıldan beri havalimanına damgasını vurmuş bir başmüdür var.kendisinden önceki başmüdürlerin ortalama ömrü iki yıldı.hülasa başarının olduğu yerde kıskançlıklarda oluyor.üç pisti olan bir havalimanında uçuş riski olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cancan ~ 9 yıl önce
Antalya dhmi başmüdürü havacılık camiasında tanıdığım en deneyimli,en donanımlı bir yönetici.Onun olduğu yerde uçuş güvenliğinde risk olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şahmurat uncu ~ 9 yıl önce
sayın başmüdür,köy gibi bir havalimanını onüçyılda Avrupanın en iyi havalimanı yaparsan adama bedel ödetirler bizim ülkemizde.Bu tesisleri yapmasaydınız,günde bin uçak değil de yüz uçak inseydı bu sorun hiç olmazdı.sizinde kafanız rahat olurdu.NOKTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mnfds ~ 9 yıl önce
doğru bu ülkeyi sadece siz seviyorsunuz diğer herkes kötü olsun istiyor..yahu kardeşim daha iyisi olsun istiyoruz o yüzden eleştiriyoruz yanlışlıkları..neden koyun gibi eyvallah diyelim herşeye..eleştiri olmadan gelişme olmaz..
misafir ~ 9 yıl önce
güzel iş çıkarıyolar bence.eleştirmeyi bırakın gurur duyun.bence taktırı hak ediyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000