21 Ağustos 2015, Cuma 12:41:26

Antalya Havalimanı'nda acil sistemler Bosch'a emanet

Bosch Güvenlik Sistemleri, Antalya Havaalanı’nın iç ve dış hatlar terminallerinde kullanılan entegre yangın algılama ve acil anons sistemleri için tercih edildi.
  • Winx
  • Diyorum lütfen oynatir misin
  • Avrupanın en iyisi ICF AYT
  • Yangın sistemleri bosch'a, terminal allaha emanet.

Bosch Güvenlik Sistemleri, Antalya Havaalanı’nın iç ve dış hatlar terminallerinde kullanılan entegre yangın algılama ve acil anons sistemleri için tercih edildi. 180 havayolu şirketine hizmet eden uluslararası Antalya Havaalanı, yolcularına 600 farklı uçuş bağlantısı sunmakla beraber her yıl 25 milyondan fazla yolcuyu ağırlıyor. 

Bosch’un iş ortaklarından Ateksis firması, terminallerde 6 adet IP tabanlı Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile bağlantılı olarak çalışan 3,500 adet 420 serisi otomatik yangın dedektörünün kurulumunu yaptı.  Bu sistem, iki tekrarlayıcı panelle uzaktan yapılandırılarak çalışma özelliğine sahip. Kurulan yangın algılama sistemi aynı zamanda PRAESIDEO Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons sistemi ile entegre olarak çalışıyor. Sistem, 1,800’den fazla korna ve tavan hoparlörlerinin yanı sıra 300 adet ses projektörü ile terminal binalarındaki birçok bağımsız bölgeyi kapsayarak acil durumlarda istenilen bölgeye kesin tahliye bilgilendirmeleri yapılmasına olanak sağlıyor. PRAESIDEO sistemi; 2 ağ denetleyicisi, 48 güç amflikatörü, 25 çağrı istasyonu ve binadaki gürültü seviyesine göre otomatik olarak ses ayarı yapan ses kontrol mekanizmasını içeriyor. Bunun yanı sıra, uçuş bilgi sistemi ile de entegre olarak çalışabiliyor.

Yangın algılama ve sesli tahliye sistemleri, merkezi kontrol ve işletim olanağı sunan Bosch Bina Entegrasyon Sistemi (BIS) aracılığıyla entegre edildi. Sistemin açık ve modüler mimarisi sayesinde güvenlik çözümü, ihtiyaç duyulduğunda genişletilebilir ve farklı marka video gözetim, kartlı geçiş ve kontrol sistemleri ile entegre edilebilir.

Antalya Havalimanı'nda acil sistemler Bosch'a emanet

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Winx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Diyorum lütfen oynatir misin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVRUPA ~ 9 yıl önce
Avrupanın en iyisi ICF AYT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ICF Çalışanı ~ 9 yıl önce
avrupa rumuzlu arkadaş bir terminalin en iyi olma kriterleri nelerdir acaba ? tuvaletlerinin leş gibi kokmasımı (T2 özellikle) ? gümrüklü sahada bir atm nin bile olmamasımı ? ücretsiz internet hizmetinin verilmemesimi ? buraya kadar saydığım bi kaçtane yolcu konforuna yönelik olanlardı mesela şut altının bakımsız ve sıkıntılı olmasımı ?(bknz geçen sene şut altının kitlenmesi ve gecikmeler) check-in ve körük sistemlerinin yda ve tav a göre daha kullanışsız olmasımı ? Icf sadece antalyada olduğu için kazanıyor dalaman ve bodrum gibi küçük bir meydanda aynı yönetimle asla aynı oranlardan söz dahi edilmezdi.
Yorum ~ 9 yıl önce
Sanırım bu yorum hiç AYT havaalanını görmeden yazılmış. Ne acı
Sunex ~ 9 yıl önce
Bu şirketle zorda kalınmadıkça uçulmaz.
Emanet ~ 9 yıl önce
Yangın sistemleri bosch'a, terminal allaha emanet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000