08 Aralık 2009, Salı 07:25:10

Antalya Havalimanı'na turist aktı...

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ocak-Kasım döneminde Antalya Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden 8 milyon 526 bin 417 kişi Antalya Havalimanı'na giriş yaptı...
  • 8 milyon kişinin cebinden 90 lı yıllarda gelen 1 milyon yolcunun harcadığı paranın yarısı bile çıkmaz...kalite gittikçe düşüyor..yolcu artıyo ama ülkeye bırakılan paradan kimse bahsetmiyo..8 milyon kişi gelmiş ...pehhh...
  • bu kadar ucuz fiyata tabiki gelirler. Az bile. Evde otursalar daha çok para harcarlar.
  • Bir haftalık tatili sadece 100 Dolara satarsan tabiki harkes gelir.. Yemek içmek herşey bedava.. Kimse bukadar az parayla dünyanın hiçbiryerine gidemez.. Afrikalılar bile bizden fazla istiyorlar.. Hala sayılarla iş yapıyoruz. Birazda kaliteye yönelsek nasıl olur acaba.. Ama benden Türk vatandaşı olarak bir gecede 250 Dolar isteniyor.. Bu nasıl oluyor hala anlamış degiliz.. Ne yapalım.. Vatan sağolsun.. Maalesef bizde boncuk yok..

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğünün verilerine göre, hava ve deniz yoluyla bölgeye gelen turist sayısı 8 milyon 551 bin 111 olarak gerçekleşti. Antalya'ya ocak-kasım döneminde gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 oranında düştüğü bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, yaptığı açıklamada, küresel ekonomik krizin yaşandığı ortamda Antalya'ya gelen turist rakamlarının çok iyi olduğunu söyledi.

Yılın 3 ayında Antalya'ya gelen turist sayısının geçen yıllara göre arttığını belirten Acar, turizm sektörünün 2010 yılından çok umutlu olduğunu ifade etti.

Acar, şöyle konuştu:

“Küresel krizin yaşandığı böyle bir dönemde 11 aylık rakamlar çok iyi. Son 3 ayın rakamları bir önceki yıla göre iyi gidiyor. Önümüzdeki yıl birçok pazarda artış olacak. Halen erken rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Turizm sektörü temsilcileri belli başlı pazarlardan iyi haberler aldıklarını bildiriyor. Bu güzel haberlerin ilki Londra Fuarı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı tanıtım ve görüşmelerle alınmıştı. 2010, 2009'dan çok daha iyi bir yıl olacak. Dünyada en fazla turist alan ülkeler arasında ilk 5'e girme yolunda 2010 çok büyük atılım yılı olacak.”

Bakanlığın artırılan tanıtım bütçesiyle bütün fuarlarda en üst düzeyde tanıtım yapılacağını söyleyen Acar, “Mart ayında Berlin ITB Fuarı'nda partner ülke olacağız. Berlin Fuarı'na en üst düzeyde katılım sağlanacak” dedi.

Antalya Havalimanı'na turist aktı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
8 milyon kişinin cebinden 90 lı yıllarda gelen 1 milyon yolcunun harcadığı paranın yarısı bile çıkmaz...kalite gittikçe düşüyor..yolcu artıyo ama ülkeye bırakılan paradan kimse bahsetmiyo..8 milyon kişi gelmiş ...pehhh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar ucuz fiyata tabiki gelirler. Az bile. Evde otursalar daha çok para harcarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir haftalık tatili sadece 100 Dolara satarsan tabiki harkes gelir.. Yemek içmek herşey bedava.. Kimse bukadar az parayla dünyanın hiçbiryerine gidemez.. Afrikalılar bile bizden fazla istiyorlar.. Hala sayılarla iş yapıyoruz. Birazda kaliteye yönelsek nasıl olur acaba.. Ama benden Türk vatandaşı olarak bir gecede 250 Dolar isteniyor.. Bu nasıl oluyor hala anlamış degiliz.. Ne yapalım.. Vatan sağolsun.. Maalesef bizde boncuk yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000