21 Temmuz 2009, Salı 07:45:24

Antalya Havalimanı'na akın ediyorlar

Turizmin en yüksek sezonu olan temmuz ayında Antalya'ya adete havadan turist yağıyor. Kış ve bahar aylarında yaşadığı gerilemeyi kapatmaya çalışan kente günde ortalama 50 bin turist giriş yapıyor. Temmuz ayının en yüksek turist rakamlarından biri de geçtiğimiz hafta sonu yaşandı.
  • Ben Antalya Havalimanında çalışıyorum. Evet behsedilen 2 günün rakamları doğrudur. ancak %1'lik artış sadece temmuz ayı için geçerlidir. Yıllık orana bakılınca %7'lik azalma olduğu görülür. Ayrıca bu rakamlar turist sayısı değil gelen yolcu sayılarıdır. Ve gelen yolcuların %10'a yakını Türkiye'de yaşayan insanlardır.
  • siz fakir turisti beğenmiyorsunuz da 2 sene sonra onlarda dubaie tatile gittiğinde antalyada farklılık ararız artık turist çekmek için :)
  • kimse eleştirmesin, 1- fakir zengin giren her turistin milli gelire katkısı var 2- otellerden çıkmadığından şikayet ediliyor ama zamanında çıktıklarında ne olduğunu gördük..esnaf... 3- bu işler artık profosyonel, daha fazla para harcatmak için otellerin yanında + noktalar oluşturulmalı, deniz kumdan başka yani 4- akp hükümetinin bir dönem içkiyi yasaklamaya çalıştığı antalyada rahat bir kültüre sahip alman ve rusların ne yapacağını düşünmeli 5- Beachpark bile tam faal çalışmıyor, şehirde her yer beton olmuş, yeşillik yok, görülecek yer yok, 6- bir vapur hizmetini kemer-ayt arası bile başlatamadınız, fakir de olsa kemerden turistler gelip 1 dolar bile harcardı hesaplayın günde esnafa 1000 lerce turist gelirdi.... Saygılar.
  • İsterse bir günde 100 bin turist girsin hic farketmez çünkü gelenler orta direk ve alt gruptaki turistler ve dünyanın en ucuz ülkesine yani bizim ülkemize herşey dahil tatil için geliyorlar ve de uçak-hotel-uçak yapıp çekip gidiyorlar...Adamlar hotel dışına çıkıp extradan 1 kuruş dahi fazla harcamıyorlar ki bir faydasını görelim...İspanya-Yunanistan ile Türkiye nin gelen turist başına kazanılan döviz oranını elinize alın farkı görürsünüz...Onlara az turist gidiyor ama zengin turist gidiyor ve gidenlerde para harcıyor arkadaş bize gelenler gibi züğürtler gelmiyor....
  • gelenlerin cebinde sıgara paraları bile yok . 9 milyon olsa ne olur 10 milyon olsa ne olur.
  • gelen turis sayısına degil kalitesine ve otellerin her şey dahili irdelemesi gerekir çünkü antalya esnafı gelen turisten payına düşeni alamıyor burdan yetkililere duyrulur.???

Turist sayısında geçen yıla göre; kış aylarında yüzde 23, bahar aylarında yüzde 18 gerileme yaşayan Antalya, temmuz ayında açığı kapatmaya çabalıyor. Bu da biraz başarılıyor. Çünkü temmuz ayında günde ortalama 50 bin turist Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden kente giriş yapıyor.
 
1-20 Temmuz tarihlerinde Antalya'ya en çok turistin giriş yaptığı gün 66 bin 44 turistle 4 Temmuz Cumartesi günü oldu. Antalya Havalimanı'ndan en çok turist gelişinin yaşandığı ikinci temmuz günü günü geçtiğimiz hafta sonu yaşandı. 19 Temmuz Cumartesi günü tam 63 bin 972 turist Antalya'ya geldi.

Temmuz ayı istatistiklerine bakıldığında ibrenin eksilerden artıya döndüğü görülüyor. Rakamlar 9 milyon turistin geldiği geçen yılla kıyaslandığında yüzde 1 artış görülüyor. Bu da ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde turizmcinin tesellisi oluyor.

Turistler miliyetlerine bakıldığında ise Almanlar yüzde 28 oranla birinciliğini korurken, Ruslar yüzde 25 payla ikinci sırada yer alıyor.

Antalya Havalimanı'na akın ediyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ben Antalya Havalimanında çalışıyorum. Evet behsedilen 2 günün rakamları doğrudur. ancak %1'lik artış sadece temmuz ayı için geçerlidir. Yıllık orana bakılınca %7'lik azalma olduğu görülür. Ayrıca bu rakamlar turist sayısı değil gelen yolcu sayılarıdır. Ve gelen yolcuların %10'a yakını Türkiye'de yaşayan insanlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
siz fakir turisti beğenmiyorsunuz da 2 sene sonra onlarda dubaie tatile gittiğinde antalyada farklılık ararız artık turist çekmek için :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kimse eleştirmesin, 1- fakir zengin giren her turistin milli gelire katkısı var 2- otellerden çıkmadığından şikayet ediliyor ama zamanında çıktıklarında ne olduğunu gördük..esnaf... 3- bu işler artık profosyonel, daha fazla para harcatmak için otellerin yanında + noktalar oluşturulmalı, deniz kumdan başka yani 4- akp hükümetinin bir dönem içkiyi yasaklamaya çalıştığı antalyada rahat bir kültüre sahip alman ve rusların ne yapacağını düşünmeli 5- Beachpark bile tam faal çalışmıyor, şehirde her yer beton olmuş, yeşillik yok, görülecek yer yok, 6- bir vapur hizmetini kemer-ayt arası bile başlatamadınız, fakir de olsa kemerden turistler gelip 1 dolar bile harcardı hesaplayın günde esnafa 1000 lerce turist gelirdi.... Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İsterse bir günde 100 bin turist girsin hic farketmez çünkü gelenler orta direk ve alt gruptaki turistler ve dünyanın en ucuz ülkesine yani bizim ülkemize herşey dahil tatil için geliyorlar ve de uçak-hotel-uçak yapıp çekip gidiyorlar...Adamlar hotel dışına çıkıp extradan 1 kuruş dahi fazla harcamıyorlar ki bir faydasını görelim...İspanya-Yunanistan ile Türkiye nin gelen turist başına kazanılan döviz oranını elinize alın farkı görürsünüz...Onlara az turist gidiyor ama zengin turist gidiyor ve gidenlerde para harcıyor arkadaş bize gelenler gibi züğürtler gelmiyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gelenlerin cebinde sıgara paraları bile yok . 9 milyon olsa ne olur 10 milyon olsa ne olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gelen turis sayısına degil kalitesine ve otellerin her şey dahili irdelemesi gerekir çünkü antalya esnafı gelen turisten payına düşeni alamıyor burdan yetkililere duyrulur.???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000