02 Mayıs 2011, Pazartesi 08:46:30

ANTALYA HAVALİMANI İLE GAZİPAŞA BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Türk-Alman ortaklığında faaliyet gösteren Eoro Rapid TR firması, Antalya-Alanya arasında çalışacak yüksek hızlı manyetik tren projesi geliştirdi.
  • Ne hikmetse her AYT ile ilgili yazıda bir sürü şikayet yazılıyor. AYT havalimanını DHMI nin mercek altına alma zamanı geldi herhalde. Bir kişi dahi yok memnun olan.
  • Manyetik tren hakkinda, Turk Devletinden 1 kurus bile cikmayacak !! O projeyi sadece Almanlar finanse edecek, sadece Turk Devletinin onayi yeterli.. Olur demisler zaten.. Antalya Havalimani'ya ulasim sorunlar vardir, ama mutlakla metro ve tramvay uzatma projeler vardir.. Aslinda proje asamasinda.. Haberlerde takip ettim.. Rahat olun, Antalya'ya hersey gelecek.. Tum Antalya Bolgesine hayirli olsun.. Su manyetik tren gelse, Antalya'ya ne zaman istersem gezerim :))
  • 500 x 100kg = 50 TON sadece yolcu ağırlığı bunlar turist olduğuna göre hepsinin de ort 30kg bagajları vardır. ve de 15 dakikada bir sefer. 15 dakikada bir AYT den hareket etmek için kaç adet tren gerekli. Şaka mı yapıyorlar?
  • ben merak ediyorum antalya havalimanında personel için bir tek otopark dahi bırakmadı.dhmi neden ? acil bir durum olsa araba ile gelmek zorunda kalsak polisler tarafından arabamız çekiliyor ? boş alanları tamamen kapattı neden ? bizi ıc fraporta peşkeş çekişiyorlar boş otoparkı dhmı paralı yapsa kimse birşey demez ama ne paralı yapıyor nede araba park ettiriyor.havalimanındaki herkez ıc fraporta otoparkına araba park etmek için zorlanıyor.kaç kişinin cebine para girdide bizi zorluyorlar ? sayın yetkililer artık boş alanı açın yeter bu kadar peşkeş çektiğiniz bizi bizden alacak paralarla fraport zengin olmaz.
  • 5,5 milyar euroya kaç havaalanı yapılır hesaplayan varmı... Eğer mevcut havaalanı yeterli değilse, Gazipaşa civarına yeni bir havaalanı yapılsın. Hem Alanya ya hemde Anamur a hizmet eder...
  • Antalya havalimanı 2 terminali birbirine baglasın o bile yeterli
  • İç hatlar karşısındaki otopark, hava alanı işinden ne kadar anladığımızı açık ve de seçik gösteriyor. Mezbelelik desek yeridir. Runway ler arasını da söylemeye gerek yok, ayne AHL gibi abuk sabuk otlar büyümüş. Pırıl pırıl çimler, rengarenk çiçeklerle güzelleştirmek akıllarından bile geçmiyor. Baangkok da da taxiway lerin bazıları kraliyet golf kulübü içinden geçiyor. Kafaya bak, kafaya bak. Projeye gelince, çivi bile çakamazlar. Hem de 135 km yapacakmış, yerden yüksekte. Euro Rapid gibi 20 firma da olsa yine yapamazlar. Böyle işler konsorsiyum olmadan yapılamaz.
  • Paranız fazla ise bana verin yan gelip yatayım ömrüm boyunca.
  • seçimler geliyor ve yine bir çılgın proje. önce AYT terminalleri arasında, sonra şehir merkeziyle birleşsin. Alanya ile birleşsin ama bunlar olmadan çok saçma.
  • yahu daha antalyanın dünya ile tren bağlantısı yok.demirel in kompleksi( illaki isparta üzerinden bağlansın)yüzünden burdur - antalya bağlantısı herşeyi hazır olmasına rağmen yıllardır engellenmiştir.yapacaksanız önce onu yapın da antalya limanı tam kapasite çalışsın.

Projeye göre 135 kilometre uzunluğundaki Antalya-Alanya yolu saatte 550 kilometre hızla 38 dakikada kat edilebilecek. Bugün başlaması halinde 6 yıl sonra hizmete girebilecek olan proje, 5,5 milyar euroya mal olacak.

Eoro Rapid TR, dünyada tek örneği Şangay'da bulunan yüksek hızlı manyetik tren projesini Türkiye içinde geliştirdiklerini açıkladı. Manyetik tren 135 kilometre olan Antalya-Alanya arasını saatte 550 kilometre hızla 38 dakikada kat edecek. Antalya Havalimanı'ndan hareket edecek olan tren Serik ve Manavgat ilçelerinde durduktan sonra Alanya'ya ulaşacak.

1.3 MİLYON TURİST

Eoro Rapid TR Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Develik, Alman ortaklarıyla birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısıyla projelerini tanıttı. Projelerini Mayıs 2008'de Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sunduklarını ve yap-işlet-devret (YİD) modeli kullanılması kaydıyla kabul gördüklerini anlatan Develik, manyetik tren teknolojisinin 1937'de geliştirildiğini söyledi. Teknolojinin eski olmasına rağmen bugün dünya üzerinde sadece Şangay'da kullanıldığını, Almanya'da testlerin sürdüğünü, bazı Avrupa ülkeleri ile Brezilya'da konu üzerinde çalışıldığını kaydeden Develik, "Şangay'daki 31 kilometre uzunluğunda. Antalya-Alanya dünyanın en uzun hattı olacak. Her yıl 1,5 milyon turist bu trene binmek için Şangay'ı ziyaret ediyor. Başta Avrupalılar olmak üzere, doğu bloğu ülkelerinin turistleri artık Türkiye'ye gelecek" dedi.

Türkiye'de Ankara merkezli olmak üzere 26 ayrı güzargah için proje geliştirdiklerini dile getiren Develik, Binali Yıldırım'ın önerisi üzerine önceliği Antalya-Alanya hattına verdiklerini kaydetti.

İhale için 12 Haziran'da yapılacak seçimlerden sonrasını beklediklerini aktaran Develik'in verdiği bilgiye göre; proje hayata geçmesi halinde 15 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yüzde 70'i inşaat ağırlık olacak proje kapsamında Serik ilçesine bir bakım ve onarım istasyonu kurulacak. 80 yıl garantisi bulunan manyetik tren için Türkiye'nin kasasından tek kuruş çıkmayacak. Vagonlar ve yedek parçalar TCDD'ye ait fabrikalarda üretilecek. Projeye göre Antalya-Alanya hattında günlük 20 bin kişinin taşınması planlanıyor. Her 15 dakikada bir yapılacak seferlerde ortalama 500 kişi taşınacak. Karayoluyla 2,5 saat süren Antalya-Alanya arası ulaşımı 38 dakikaya inecek. Ortalama hızı 475 kilometre olacak manyetik tren 550 kilometre hıza kadar ulaşabilecek.

Tren yerden 6 ile 20 metre yüksekliğinde manyetik bir hat üzerinde ilerleyecek. Tren yolcu vagonları haricinde 12 konteynır taşıyabilecek. Proje kapsamında Alanya'da durak inşa edilecek alışveriş merkezi içinde yer alacak. Hükümetin onay vermesi halinde hat Gazipaşa Havaalanı'na kadar uzatılarak Antalya Havalimanı'yla bağlantı kurulabilecek. Ayrıca Alanya'dan KKTC'ye frebit seferleriyle bağlantı yapılabilecek.

ANTALYA HAVALİMANI İLE GAZİPAŞA BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ne hikmetse her AYT ile ilgili yazıda bir sürü şikayet yazılıyor. AYT havalimanını DHMI nin mercek altına alma zamanı geldi herhalde. Bir kişi dahi yok memnun olan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Manyetik tren hakkinda, Turk Devletinden 1 kurus bile cikmayacak !! O projeyi sadece Almanlar finanse edecek, sadece Turk Devletinin onayi yeterli.. Olur demisler zaten.. Antalya Havalimani'ya ulasim sorunlar vardir, ama mutlakla metro ve tramvay uzatma projeler vardir.. Aslinda proje asamasinda.. Haberlerde takip ettim.. Rahat olun, Antalya'ya hersey gelecek.. Tum Antalya Bolgesine hayirli olsun.. Su manyetik tren gelse, Antalya'ya ne zaman istersem gezerim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
500 x 100kg = 50 TON sadece yolcu ağırlığı bunlar turist olduğuna göre hepsinin de ort 30kg bagajları vardır. ve de 15 dakikada bir sefer. 15 dakikada bir AYT den hareket etmek için kaç adet tren gerekli. Şaka mı yapıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben merak ediyorum antalya havalimanında personel için bir tek otopark dahi bırakmadı.dhmi neden ? acil bir durum olsa araba ile gelmek zorunda kalsak polisler tarafından arabamız çekiliyor ? boş alanları tamamen kapattı neden ? bizi ıc fraporta peşkeş çekişiyorlar boş otoparkı dhmı paralı yapsa kimse birşey demez ama ne paralı yapıyor nede araba park ettiriyor.havalimanındaki herkez ıc fraporta otoparkına araba park etmek için zorlanıyor.kaç kişinin cebine para girdide bizi zorluyorlar ? sayın yetkililer artık boş alanı açın yeter bu kadar peşkeş çektiğiniz bizi bizden alacak paralarla fraport zengin olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5,5 milyar euroya kaç havaalanı yapılır hesaplayan varmı... Eğer mevcut havaalanı yeterli değilse, Gazipaşa civarına yeni bir havaalanı yapılsın. Hem Alanya ya hemde Anamur a hizmet eder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Antalya havalimanı 2 terminali birbirine baglasın o bile yeterli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İç hatlar karşısındaki otopark, hava alanı işinden ne kadar anladığımızı açık ve de seçik gösteriyor. Mezbelelik desek yeridir. Runway ler arasını da söylemeye gerek yok, ayne AHL gibi abuk sabuk otlar büyümüş. Pırıl pırıl çimler, rengarenk çiçeklerle güzelleştirmek akıllarından bile geçmiyor. Baangkok da da taxiway lerin bazıları kraliyet golf kulübü içinden geçiyor. Kafaya bak, kafaya bak. Projeye gelince, çivi bile çakamazlar. Hem de 135 km yapacakmış, yerden yüksekte. Euro Rapid gibi 20 firma da olsa yine yapamazlar. Böyle işler konsorsiyum olmadan yapılamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paranız fazla ise bana verin yan gelip yatayım ömrüm boyunca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
seçimler geliyor ve yine bir çılgın proje. önce AYT terminalleri arasında, sonra şehir merkeziyle birleşsin. Alanya ile birleşsin ama bunlar olmadan çok saçma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yahu daha antalyanın dünya ile tren bağlantısı yok.demirel in kompleksi( illaki isparta üzerinden bağlansın)yüzünden burdur - antalya bağlantısı herşeyi hazır olmasına rağmen yıllardır engellenmiştir.yapacaksanız önce onu yapın da antalya limanı tam kapasite çalışsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000