10 Şubat 2012, Cuma 08:15:07

ANTALYA HAVALİMANI İÇİN YETKİ VERİLDİ

Antalya Limanı'ndan havalimanına uçak yakıtının boru hattıyla taşınmasının proje çalışması için yetki verildi.
  • Bilindiği gibi uzun süredir gündemde olan fakat bir türlü kararlaştırılamayan bir proje sonunda gerçekleşmiş olacak;yaz aylarında ortalaam şehir trafiğinde 700.000lt den fazla jet1-a1 adlı uçak yakıt gezinmekte,bunun ortadankalkması hem insan can güvenliği hemde trafik acısından,iyi bir netice sağlar diğer bir konu ise hattın denizden hava limanına en yakın yerden oluşacağı kanaatimin olması örneği halen dalaman havalimanında mevcut ama orda bir cevre felaketi yaşanmadı yapılan herşeye bu kadar karşı çıkmanın manasını yok her şey cevre içinse çöplerinizi neden antalya körfezine atıyorsunuz yada otellerin arıtmaları neden körfeze gidiyor ????
  • Bildigim kadariyla karadan boru dosemek hem masrafli (arazi yapisi, hafriyat, kamulastirma bedelleri, insaat sirasinda cikacak arkelojik alanlarin etrafindan donme vs gibi problemler) hemde sabotaj ve hirsizliga karsi cok korunmasiz. Denizden dosenecek boru, hizli dosenir hafriyat isi yoktur ozel bir geminin icinde borular birlestirilerek ve dibe salinarak yapilir, kamulastirma, arkelojik bolgeler vs gibi problemler cikmaz ve deniz tabaninda olacagi icin sabotaj ve petrol calinmasi cok cok kucuk bir ihtimaldir. Merak etmeyin o boruyu adam gibi yabanci bir sirket doser ve birdahada sittin sene birsey olmaz.
  • tankerlerle taşınan jet yakıtındaki tehlikeden kat ve kat fazlası açgozlu muteahhitlerin yapacağı deniz içi boru hattında olacaktır. muhtemel bir yakıt sızıntısı tum antalya korfezini içinden çıkılmaz bir sorunla basbasa bırakır.. deniz yerine karadan boru hattı döşesinler, engel olan nedir ki karadan yapmaya?
  • Hat Antalya'nın tamamını sahilden geçecek. Gerçekten riskli bir proje, umarım proje, inşa ve işletme ehil kurumların elinde olur yoksa tankerlerden kurtulalım derken Cennet Antalya'nın bir çevre felaketiyle üst sıralarda tarihe geçmesi olası...
  • HEPİNİZİ KUTLUYORUM . 6 AY İÇERSİNDE PROJE BİTİRİLMİŞ OLACAK TANKER TRAFİGİ VE TEHLİKE ARZ I ÖNLENMİŞ OLACAK. BU KONU İLE İLGİLİ GELİŞMELER ÇOK GÜZEL DHMI Yİ KUTLAMAK GEREKİR.
Antalya İl Genel Meclisi, Şubat ayı ikinci oturumunda, limandan havalimanına yakıt transferinin tankerler yerine denizden boruyla transfer edilmesi konusunu gündeme aldı. Cavit Arı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Antalya'da limandan havaalimanına uçak yakıtı taşıyan ve yürüyen bomba olarak adlandırılan tankerlerin kaldırılarak, denizden havalimanına taşınması projesi çalışması için İl Özel İdaresi'ne yetki iki çekimser oya karşın oy birliğiyle verildi.
 
Projeyle Antalya trafiğine ve çevreye verilen zararların önüne geçileceğini belirten Başkan Cavit Arı, "İdaremiz belirtilen işlerle ilgili çalışma yapacak. Yaz aylarında 500'e yaklaşan tankerlerin şehir içi trafiğinden gitmesi önlenecek. Can güvenliği arz eden bir çalışma olacak. Çevreye verilen zararın önüne geçilmeye çalışılacak." dedi.
 
Arı, toplam 10 bin metre boru hattıyla denizden gelen akaryakıtın havalimanında depolanacağını açıklandı.(Zaman)
ANTALYA HAVALİMANI İÇİN YETKİ VERİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bilindiği gibi uzun süredir gündemde olan fakat bir türlü kararlaştırılamayan bir proje sonunda gerçekleşmiş olacak;yaz aylarında ortalaam şehir trafiğinde 700.000lt den fazla jet1-a1 adlı uçak yakıt gezinmekte,bunun ortadankalkması hem insan can güvenliği hemde trafik acısından,iyi bir netice sağlar diğer bir konu ise hattın denizden hava limanına en yakın yerden oluşacağı kanaatimin olması örneği halen dalaman havalimanında mevcut ama orda bir cevre felaketi yaşanmadı yapılan herşeye bu kadar karşı çıkmanın manasını yok her şey cevre içinse çöplerinizi neden antalya körfezine atıyorsunuz yada otellerin arıtmaları neden körfeze gidiyor ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bildigim kadariyla karadan boru dosemek hem masrafli (arazi yapisi, hafriyat, kamulastirma bedelleri, insaat sirasinda cikacak arkelojik alanlarin etrafindan donme vs gibi problemler) hemde sabotaj ve hirsizliga karsi cok korunmasiz. Denizden dosenecek boru, hizli dosenir hafriyat isi yoktur ozel bir geminin icinde borular birlestirilerek ve dibe salinarak yapilir, kamulastirma, arkelojik bolgeler vs gibi problemler cikmaz ve deniz tabaninda olacagi icin sabotaj ve petrol calinmasi cok cok kucuk bir ihtimaldir. Merak etmeyin o boruyu adam gibi yabanci bir sirket doser ve birdahada sittin sene birsey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tankerlerle taşınan jet yakıtındaki tehlikeden kat ve kat fazlası açgozlu muteahhitlerin yapacağı deniz içi boru hattında olacaktır. muhtemel bir yakıt sızıntısı tum antalya korfezini içinden çıkılmaz bir sorunla basbasa bırakır.. deniz yerine karadan boru hattı döşesinler, engel olan nedir ki karadan yapmaya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hat Antalya'nın tamamını sahilden geçecek. Gerçekten riskli bir proje, umarım proje, inşa ve işletme ehil kurumların elinde olur yoksa tankerlerden kurtulalım derken Cennet Antalya'nın bir çevre felaketiyle üst sıralarda tarihe geçmesi olası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HEPİNİZİ KUTLUYORUM . 6 AY İÇERSİNDE PROJE BİTİRİLMİŞ OLACAK TANKER TRAFİGİ VE TEHLİKE ARZ I ÖNLENMİŞ OLACAK. BU KONU İLE İLGİLİ GELİŞMELER ÇOK GÜZEL DHMI Yİ KUTLAMAK GEREKİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000