25 Temmuz 2008, Cuma 08:27:12

AKTOB 10 bin turistle anket yapıyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), 21 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve ICF Havaalanı İşletmeciliği işbirliğiyle Antalya Havalimanı'nda yabancı turistlere yönelik kapsamlı bir anket çalışması başlattı.

10.000 turistin hedeflendiği anket çalışması Dış hatlar Terminal 1'de gümrüklü sahada gerçekleştiriliyor. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında toplam 12 gün süre ile yapılacak olan anket çalışmasında Antalya Yöresine gelen yabancı turistlerin sosyo-demografik özellikleri, beklentileri, yörede tecrübe ettikleri ürün / hizmetlerden memnuniyet düzeyleri, Antalya'nın imajı, turistlerin yöreye sadakati, havaalanında verilen hizmetler gibi konu başlıklarını inceleyen anket, Antalya Yöresine gelen yabancı turistlerin milliyet dağılımlarına göre Almanca, Rusça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 4 dilde hazırlandı.

Toplam 44 adet sorunun yöneltildiği ankette, ankete katılanlar arasından yapılacak kura ile 7 çifte tatil ödülü verilecek. Çekiliş sonuçları 1 Kasım 2008 tarihinde www.aktob.org sitesinde duyurulacak.

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, çalışmalarıyla ilgili şu bilgiyi verdi:

"Türkiye'de turizmin başkenti Antalya'da yapılan ve oldukça büyük bir örneklem için yürütülen bu çalışma turizmin paydaşlarından 3 kurumu bir araya getirmesi, güncel, kapsamlı veri sağlaması ve ileriye yönelik planlama çalışmaları ve alınması gereken tedbirler açısından önem arz etmektedir.

Elde edilen veriler; Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nca bilimsel metotlarla değerlendirmeye tabi tutulacak; çıkan sonuç birliğimizce kamuoyunun bilgisine sunulacak, ayrıca AKTOB tarafından bir kitap halinde yayımlanacaktır.

FRANKFURT HAVAALANI VE MOSKOVA LEİSURE'DA TANITIM

Biz AKTOB olarak tanıtım çalışmalarının stratejik, planlı, akılcı, bilimsel yöntemlerle gerçekleşeceğine inanmaktayız. Bu yöndeki tanıtım çalışmalarımız devam etmektedir. Bizim için en önemli pazarlardan olan Rusya Federasyonu ve Almanya için 2009 yılına yönelik olmak üzere, Frankfurt Havalimanı'nda Antalya tanıtım çalışmaları; Eylül ayında da Moskova Leisure Fuarı kapsamında 22 Tarihinde "ANTALYA İN MOSCOW" gecesi organizasyonu gerçekleştirilecektir."

AKTOB 10 bin turistle anket yapıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000