28 Nisan 2010, Çarşamba 15:46:04

1 Milyonuncu turist çiçeklerle karşılandı

Turizm şehri Antalya, 1 milyonuncu turiste merhaba dedi. Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden bugün giriş yapan Remmel Zwall ailesi çiçeklerle karşılandı. Antalya Valisi Alladdin Yüksel'in de katıldığı karşılama töreninde Hollandalı aileye bir haftalık tatil hediye edildi.
  • HAVALİMANINDA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK BU SENEDEKİ AFETTEN SONRA TÜRKİYENİN GERÇEK ANLAMDA TURİSTE SAHİP ÇİKTIĞINA ŞAHİT OLDUK BU BENCE ÇOK GURUR VERİCİ BİR OLAY

Pasaport kontrolünde çiçeklerle karşılanan Hollandalı aile, basın mensuplarının patlattığı flaşlar karşısında neye uğradıkların şaşırdı. Metal işiyle uğraşan Hollandalı Martin Remmel Zwaal, 1 milyonuncu turist olduğunu ve ailesiyle birlikte tatil kazandığını öğrenince mutlu oldu. Bugüne kadar Antalya'ya 3 kere geldiklerini ifade ede Zwaal, "Türkiye ve Antalya'ya tekrar tekrar gelmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Martin Zwaal'ın eşi hemşire Emiele Vanderplus da dinlenmek için geldikleri Antalya'da aldıkları tatil hediyesine çok sevindiklerini açıkladı. Vanderplus, "Türk misafirperverliğinden de çok memnunuz. Türkiye'den başka bir yerde tatil düşünemiyoruz." diye konuştu.

Antalya'ya gelen 1 milyonuncu turisti ağırlayan Vali Alaaddin Yüksel, sembolik bir tören düzlediklerini belirterek, "'Neden 10 milyon ya da 20 milyonuncu turiste karşılama yapılmadı da 1 milyonuncusunun karşılaması yapıldı?' diye düşünülebilir. Bu rakam tüm zamanların nisan ayının ortalarında yakalanan en yüksek 1 milyonuncu misafir olmasından neşet etmektedir. Dolayısıyla bizim makinelerimizdeki hesaba göre mayıs ayının son haftalarında belki almamız gerekiyordu. 2009 yılını çok muhteşem ataklarla geçiren Antalya, 2010 yılına da çok umutlu ve de çok inançla girdi." şeklinde konuştu.

İzlanda'da meydana gelen volkanik patlamadan dolayı 1 milyonuncu turistin bugüne kaldığını ifade eden Vali Yüksel, bu olayın da Antalya'ya gelişleri durduramadığını belirtti. Yüksel, şunları söyledi: "İzlanda'daki volkanik patlama olayı bile Antalyalı turizmcilerin hızını kesmemiştir. Geçtiğimiz hafta içerisinde 390 uçak iptal oldu. Tam 45 bin insanı 3 günde Antalyalı turizmciler transfer ettiler. Hemen her turizm sezonunda bir şey oluyor. Biz çok kuvvetli bir destinasyonuz. İzlanda'da böyle bir hadise oldu. Filan yerde hastalık çıktı. Biz bunlara bakıp kriz modellerimizi harekete geçirip süratle normale döner ve yolumuza devam ederiz. Dünya bir tabi afet yaşadı. 45 bin insanı parkalarda havaalanlarında bahçelerde yatırmadan otellerinde misafir ederek onları ailelerine teslim etmek bizim için en büyük bahtiyarlıktır."

(TürkiyeTurizm.com)

1 Milyonuncu turist çiçeklerle karşılandı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
HAVALİMANINDA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK BU SENEDEKİ AFETTEN SONRA TÜRKİYENİN GERÇEK ANLAMDA TURİSTE SAHİP ÇİKTIĞINA ŞAHİT OLDUK BU BENCE ÇOK GURUR VERİCİ BİR OLAY

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000