21 Aralık 2010, Salı 16:35:31

ULUSLARARASI KURULUŞLAR VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı, bu hafta Uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerini köşesine taşıdı... Peki, Erdağı neler dedi? İşte o yazı...
İkinci Dünya savaşından sonra dünyada kalıcı barışın sağlanması, bozulan siyasi ve ekonomik dengelerin düzeltilebilmesi ve istikrar içerisinde sürdürülebilir bir dünya düzeni kurulabimesi için siyasi, ekonomik, askeri, teknik, ulaşım, sağlık, tarım, spor konularında bir çok ululararası ve bölgesel örgüt/organizasyon kurulmuştur.
 
Bunlardan ülkemizde yaygın olarak bilinen; IMF, NATO, BM, AB, AGİT, İKO, DTÖ, D-8, OECD, UEFA, FIFA, EBU, UPU, IMO, FAO, WHO, ICAO gibi örgütler/ organizasyonlardır. Bu kuruluşların tamamının yeni dünya düzeninin kurulması, çalıştıkları konulara ilişkin olarak uluslararası standartların belirlenerek uygulanmasının sağlanması  ve son yıllarda dünyada yaşanmakta olan globalleşmenin hızlanarak yaygınlaşması için yoğun çaba gösterdikleri bilinmektedir.
 
Geçen her gün etkinlikleri artarak devam eden bu uluslararası ve bölgesel kuruluşların artık ülkelerin birçok konudaki hükümranlık haklarını bile onlar adına kullanmaya başladıklarını biliyoruz. Bu uluslararası kuruluşların ve globalleşmenin ülkelere etkisinin çok iyi yönetilebilmesi ve demokrasinin gelişerek kurumsallaşması için ülkelerde kurulan sivil toplum örgütlerinin (NGO) önemi de geçen her gün artarak devam etmektedir. Bu kuruluşlara artık demokrasinin ve gelişmişliğin  olmazsa olmazı olarak bakılmaktadır.

Oktay Erdağı'nın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN
ULUSLARARASI KURULUŞLAR VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000