26 Mayıs 2012, Cumartesi 09:08:21

"UÇAKTA KONTROL İSTANBUL KAYNAKLI"

Havayoluyla Türkiye’den gelen yolcuların Almanya havaalanlarında daha uçağın kapısında pasaport kontrolünden geçmesine gerekçe olarak İstanbul’daki havaalanları gösterildi. Alman yetkililer, geçersiz belgelerle yolcu taşınmasında İstanbul’un Avrupa birincisi olduğunu iddia etti.
  • aynısını türkiye alman uçaklarına ve almanlara da yapsın görelim bakalım ama yemezzzzzzzzz...italya da daha uçağın içinde polis millete bağırıp çağırıyordu pasaportlarınızı gösterin diye..türkiye yol geçen hanı ya isteyen kimliği ile gelir isteyen pasaportuyla..biz de avrupalılara yanı şeyleri yapmadığımız müddetçe bu rezalet böyle sürer gider...suç bizim dışileri ve içişlerinde yani bizi yönetenlerde başkalarında değil!!!!!!!
  • THY de dolmuşta taşır gibi uçaklarda yolcu taşımasın!.. Öncelikle gerekli kontrolleri yaptıktan sonra bilet satsın,daha sonra uçak kapısındaki kontrollerde biraz daha fazla personel görevlendirilirse ilgili destinasyonlar bu uygulamayı yapmaktan vazgeçerler. BU konunun aynısı ülkemize getirilen yabancı yolcular içinde geçerli.Yurt dışında gerekli kontroller yapılırsa ülkemize daha az kaçak insan girmeye çalışır...
  • Ayni uygulama zaman zaman THY ile Toronto'ya gelen yolcularada yapiliyor. Turkiye cikisli yaptigim ucuslarda hep bu tip uygulamalar ile karsilastim. Birkeresinde Ingtiltere'de kopekler ile arama yapildigina dahi sahit oldum. Vize alirken ayri bir dert, ucaga binerken ,ve inerken ayri bir dert. Gunumuzun getirdigi teknolojik imkanlari goz onunde bulunduraraktan, bu uygulamalarin sadece keyfi ve siaysi nedenlere dayandigina inaniyorum.
  • Götürdüğümüz yolcu pasaportunu ve kimliğini kaybettiğini söylemiş, zorlayınca da ayakkabısının içinden çıkarmış. Deporte. Öbürü bir haftalık turistik geziyle gidiyor, hrkeste kot, lastik ayakkabı, eşortman; bizimkinde takım elbise ve bont çanta. Çantada ne traş takımı var, ne de çamaşır. Ailesiyle orada buluşacağını, eşyalarının onlarda olduğunu söylüyor, verdiği isimlerden kimse ülkeye giriş yapmamış. Deporte... Polis lavaboların önüne kamera koymuş, pasaportunu çöpe atarken görüntülemiş. Deporte. Çöp torbası şeffaf olduğu için tuvalet çöpünde adamın pasaportunu bulduk. Deporte. Havayolu şirketleri de kayıplara uğruyor, illegal yoldan girmeye çalışanlara maddi ceza gerekli.
  • THY firması da ülkemize her yıl binlerce yolcu getiriyor.Aynı para cezası burada da uygulansın..
  • Almanya her zaman bu konuda abartılı ve diktatör olmuştur. İmzasız pasaportu geri çevirirler, adamın 20 yıllık oturumu vardır geri çevirirler, kendi orijinal vizesine hatalı bilgi yazılır geçersiz vize sebebiyle geri çevirirler, biz TGS vize ekibi olarak bunların hepsine şahidiz ve birçok Avrupa ülkesinde de bu tür uygulama yoktur. Uçak kapısında kontrol diğer şirketlere nazaran THY'na ağırlıkla uygulanmaktadır. Pasaporttaki API bilgilerinin Ü harfi yerine UE olarak yazılma zorunluluğu Ö harfi yerine OE yazılma zorunluluğunu kabul ettirmeye çalışanlar yine onlardır. Sorduk kendilerine biz de API istesek Ş ve Ğ harfini nasıl yazacaksınız dedik. Cevap veremediler. Yine her ay vizeleri çaldıran ve çalıntı vize ile seyahati geri çeviren gene kendileri. Empati lazım empati. Kimse kontrol yapan kurum ve personeli dinlemeden karar vermesin. Saygılar.
  • Türkiye çıkışlı tüm uçuşlarda bilet ve vize kontrolü zaten kraldan çok kralcı bir şekilde yapılıyor... Almanya'nın ve AB ülkelerinin yaptığı sadece gıcıklık olsun diye. Elimde geçerli Schengen ülkesi OTURUM KARTI ve eski Schengen vizeleri ile dolu T.C. Pasaportum ile Almanya'ya fuar için gitme hatasında bulundum ve bir pasaportumu yüzüme fırlatmadıkları kaldı... Milyonlarca Yahudiyi ve bir sürü Türk aileyi yakmış milletten ne beklenir ki ? PASAPORTUNUZU GÖSTERMEYİ REDDEDİN... DIŞİŞLERİNE, KONSOLOSLUKLARIMIZA YAZIN... Tepkisiz davranılırsa daha devam eder...
  • TK uçaklarında seyahat Sefaköy-Halkalı dolmuşlarından farklı olmadığı için yapılması normal... İster inanın ister inanmayın TK ya herhangi bir kinim falan yok ama hakikaten çok az sayıda personel var ve işi yetiştiremiyorlar ayrıca bunların bir kısmı da hakikaten boşuna maaş alıyor...
  • Birincisi, İsviçre schengen anlaşmasına taraf olduğundan zaten isviçreden almanyaya gelen uçaklar iç hat gibi uçuyor. Dolayısıyla uçak kapısında belge kontrolü falan yapılmaz. “İsviçre’den gelen uçakların geçersiz belgeyle yolcu taşıdığına hiç tanık olmadık." lafı tam bir aldatmaca. İkincisi, Türkiye, hiçbir havayolu şirketine geçersiz belge ile yolcu getirdiğinden ceza kesmiyor. Onlar da tuttuğunu getiriyor. Yolcu giremeyince dönüş biletini kullanıyorlar ya da tahhüt alıyorlar şirketin cebinden para çıkmıyor. Tam bir çiftlik durumu.

Türkiye’den gelen uçaklarda Alman polisinin uçağın kapısında pasaport kontrolü yapması Türk yolcuların tepkisini çekerken, Alman federal polis yetkilileri buna gerekçe olarak İstanbul’daki havaalanlarını gösterdi.

Münih Havaalanı federal polis basın sözcülerinden Albert Pörschke, İstanbul’un geçersiz belgelerle yolcu sevkinde Avrupa’da birinci sırada geldiğini söyledi. Pörschke şöyle devam etti: “Uçağın kapısındaki pasaport kontrolleri geçersiz belgelerle yolcu getiren havayollarına yapılıyor ve kapıda sadece yolcunun geçerli belgesi olup olmadığına bakılıyor.

Bazen de havayolu şirketinin yasalara uygun yolcu taşıyıp taşımadığını kontrol etmek için kapıda tesadüfi kontroller yapıyoruz. Bu kontrolü kapıda yapmak zorundayız, çünkü havayolu şirketine geçersiz belgelerle yolcu taşıdığını ispat etmek zorundayız. Yolcu uçaktan çıktıktan sonra transit bölgeye giriyor ve düzenli pasaport kontrolünde geçersiz belgeyle gelen yolcuyu hangi havayolu şirketinin taşıdığını ispat edemeyiz.”

Para cezası var
Uçak kapısındaki kontrolün Almanya’da tüm havayollarında yapıldığını söyleyen Pörschke, bu kontrollere tüm dünya ülkeleri ve havayolu şirketlerinin imzaladığı İCAO anlaşmasının yasal zemin oluşturduğunu belirtti.

Pörschke şöyle dedi: “ICAO anlaşması uluslararası havayolu yolculuğu normlarını belirliyor ve geçersiz belgelerle yolcu sevkini yasaklıyor. Almanya’da Oturma izni yasasının 63. maddesi geçerli belgeleri olmadan yolcu getiren şirkete ceza öngörüyor.”

Her ülke için geçerli
Pörschke, ABD veya İsviçre gibi ülkelerden gelen uçaklarda da kapıda kontrol yapıyor musunuz sorusuna, “İsviçre’den gelen uçakların geçersiz belgeyle yolcu taşıdığına hiç tanık olmadık. Ama böyle bir olaya rastlarsak, onlara da yaparız. Bu uygulama sadece belirli ülkeler için değil, geçersiz belgelerle yolcu taşıdığı sıkça tespit edilen havayolu şirketlerine yapılıyor” cevabını verdi.

Nürnberg Havaalanında uçağın kapısında pasaport kontrolleri yapılmadığını hatırlattığımız Pörschke, Nürnberg’te federal polisin değil, eyalet polisinin görev yaptığını söyledi.

63. madde nedir
Almanya Oturum Yasası’nın 63. maddesi özetle şöyle: Almanya’ya yolcu taşıyan bir şirket, ancak geçerli pasaport ve oturma izni olan yabancıları getirmekle yükümlüdür. Buna aykırı hareket eden şirketler en az bin Euro, en fazla 5 bin Euro arasında para cezasına çarptırılır.

"UÇAKTA KONTROL İSTANBUL KAYNAKLI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

suç bizde... ~ 12 yıl önce
aynısını türkiye alman uçaklarına ve almanlara da yapsın görelim bakalım ama yemezzzzzzzzz...italya da daha uçağın içinde polis millete bağırıp çağırıyordu pasaportlarınızı gösterin diye..türkiye yol geçen hanı ya isteyen kimliği ile gelir isteyen pasaportuyla..biz de avrupalılara yanı şeyleri yapmadığımız müddetçe bu rezalet böyle sürer gider...suç bizim dışileri ve içişlerinde yani bizi yönetenlerde başkalarında değil!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOLMUŞ ~ 12 yıl önce
THY de dolmuşta taşır gibi uçaklarda yolcu taşımasın!.. Öncelikle gerekli kontrolleri yaptıktan sonra bilet satsın,daha sonra uçak kapısındaki kontrollerde biraz daha fazla personel görevlendirilirse ilgili destinasyonlar bu uygulamayı yapmaktan vazgeçerler. BU konunun aynısı ülkemize getirilen yabancı yolcular içinde geçerli.Yurt dışında gerekli kontroller yapılırsa ülkemize daha az kaçak insan girmeye çalışır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sartre ~ 12 yıl önce
Ayni uygulama zaman zaman THY ile Toronto'ya gelen yolcularada yapiliyor. Turkiye cikisli yaptigim ucuslarda hep bu tip uygulamalar ile karsilastim. Birkeresinde Ingtiltere'de kopekler ile arama yapildigina dahi sahit oldum. Vize alirken ayri bir dert, ucaga binerken ,ve inerken ayri bir dert. Gunumuzun getirdigi teknolojik imkanlari goz onunde bulunduraraktan, bu uygulamalarin sadece keyfi ve siaysi nedenlere dayandigina inaniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bazen Haklılar ~ 12 yıl önce
Götürdüğümüz yolcu pasaportunu ve kimliğini kaybettiğini söylemiş, zorlayınca da ayakkabısının içinden çıkarmış. Deporte. Öbürü bir haftalık turistik geziyle gidiyor, hrkeste kot, lastik ayakkabı, eşortman; bizimkinde takım elbise ve bont çanta. Çantada ne traş takımı var, ne de çamaşır. Ailesiyle orada buluşacağını, eşyalarının onlarda olduğunu söylüyor, verdiği isimlerden kimse ülkeye giriş yapmamış. Deporte... Polis lavaboların önüne kamera koymuş, pasaportunu çöpe atarken görüntülemiş. Deporte. Çöp torbası şeffaf olduğu için tuvalet çöpünde adamın pasaportunu bulduk. Deporte. Havayolu şirketleri de kayıplara uğruyor, illegal yoldan girmeye çalışanlara maddi ceza gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 12 yıl önce
THY firması da ülkemize her yıl binlerce yolcu getiriyor.Aynı para cezası burada da uygulansın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS Vize ~ 12 yıl önce
Almanya her zaman bu konuda abartılı ve diktatör olmuştur. İmzasız pasaportu geri çevirirler, adamın 20 yıllık oturumu vardır geri çevirirler, kendi orijinal vizesine hatalı bilgi yazılır geçersiz vize sebebiyle geri çevirirler, biz TGS vize ekibi olarak bunların hepsine şahidiz ve birçok Avrupa ülkesinde de bu tür uygulama yoktur. Uçak kapısında kontrol diğer şirketlere nazaran THY'na ağırlıkla uygulanmaktadır. Pasaporttaki API bilgilerinin Ü harfi yerine UE olarak yazılma zorunluluğu Ö harfi yerine OE yazılma zorunluluğunu kabul ettirmeye çalışanlar yine onlardır. Sorduk kendilerine biz de API istesek Ş ve Ğ harfini nasıl yazacaksınız dedik. Cevap veremediler. Yine her ay vizeleri çaldıran ve çalıntı vize ile seyahati geri çeviren gene kendileri. Empati lazım empati. Kimse kontrol yapan kurum ve personeli dinlemeden karar vermesin. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bourek ~ 12 yıl önce
Türkiye çıkışlı tüm uçuşlarda bilet ve vize kontrolü zaten kraldan çok kralcı bir şekilde yapılıyor... Almanya'nın ve AB ülkelerinin yaptığı sadece gıcıklık olsun diye. Elimde geçerli Schengen ülkesi OTURUM KARTI ve eski Schengen vizeleri ile dolu T.C. Pasaportum ile Almanya'ya fuar için gitme hatasında bulundum ve bir pasaportumu yüzüme fırlatmadıkları kaldı... Milyonlarca Yahudiyi ve bir sürü Türk aileyi yakmış milletten ne beklenir ki ? PASAPORTUNUZU GÖSTERMEYİ REDDEDİN... DIŞİŞLERİNE, KONSOLOSLUKLARIMIZA YAZIN... Tepkisiz davranılırsa daha devam eder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOLMUŞ ~ 12 yıl önce
TK uçaklarında seyahat Sefaköy-Halkalı dolmuşlarından farklı olmadığı için yapılması normal... İster inanın ister inanmayın TK ya herhangi bir kinim falan yok ama hakikaten çok az sayıda personel var ve işi yetiştiremiyorlar ayrıca bunların bir kısmı da hakikaten boşuna maaş alıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inad ~ 12 yıl önce
Birincisi, İsviçre schengen anlaşmasına taraf olduğundan zaten isviçreden almanyaya gelen uçaklar iç hat gibi uçuyor. Dolayısıyla uçak kapısında belge kontrolü falan yapılmaz. “İsviçre’den gelen uçakların geçersiz belgeyle yolcu taşıdığına hiç tanık olmadık." lafı tam bir aldatmaca. İkincisi, Türkiye, hiçbir havayolu şirketine geçersiz belge ile yolcu getirdiğinden ceza kesmiyor. Onlar da tuttuğunu getiriyor. Yolcu giremeyince dönüş biletini kullanıyorlar ya da tahhüt alıyorlar şirketin cebinden para çıkmıyor. Tam bir çiftlik durumu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000