15 Mart 2011, Salı 17:22:12

TÜRKİYE-ICAO İLİŞKİLERİ

Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve AirportHaber köşe yazarı Servet Başol, bu hafta köşesinde havacılık sektörünün diğer bölgelerden geride kalma sebeplerini irdeledi. İşte Başol'un köşe yazısı...
  • Devlet devlet memuru tarafından temsil edilir. Başka biri belki kendini, belki derneğinin üyelerini, belki bir grubu temsil eder. Söylenmek istenen temsil yeteneği olmayan (Mesleki yeterlilik, dil, görünüm, ilgi, bilgi vb.) personel ise; bunun çaresi başkadır. Bu özelliğe sahip insanı yetiştirir veya istihdam eder, devlet adına görevlendirir gönderirsiniz. Ama mesela TALPA Başkanı veya Öğretim Üyesi devleti temsil etmemelidir. Okulların meydanlara yakın olması konusu ise Üniversitelerin tercihidir. Kims. Okulu üniversite açıyor,Okulları SHGM değil Üniversiteler açıyor.
ICAO Daimi Temsilciliği Bilgi Notları adresinde Sn.Oya Tuzcuoğlu, Türkiye-ICAO ilişkileri şöyle anlatmaktadır.

Türkiye 1947 yılındaki ilk ICAO Genel Kurulunda, Konseye üç yıllık süre için üye seçilmiş, 1977, 1980 ve 1983 yıllarındaki adaylıklarımız ise oyların bölünmesi nedeniyle sonuçlanamamıştır.

AirportHaber yazarı Servet Başol'un köşe yazısının devamını okumak için TIKLAYINIZ
TÜRKİYE-ICAO İLİŞKİLERİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Devlet devlet memuru tarafından temsil edilir. Başka biri belki kendini, belki derneğinin üyelerini, belki bir grubu temsil eder. Söylenmek istenen temsil yeteneği olmayan (Mesleki yeterlilik, dil, görünüm, ilgi, bilgi vb.) personel ise; bunun çaresi başkadır. Bu özelliğe sahip insanı yetiştirir veya istihdam eder, devlet adına görevlendirir gönderirsiniz. Ama mesela TALPA Başkanı veya Öğretim Üyesi devleti temsil etmemelidir. Okulların meydanlara yakın olması konusu ise Üniversitelerin tercihidir. Kims. Okulu üniversite açıyor,Okulları SHGM değil Üniversiteler açıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000