16 Aralık 2010, Perşembe 08:55:31

TÜRKİYE 'TRANSİT YOLCU'DA ZİRVEYE ÇIKTI

Yolcu ve uçak trafiğinde yaşanan artışla dünyanın en hızlı büyüme kaydeden ülkesi konumuna yükselen Türkiye, şimdi de transit hava taşımacılığında ilk sıraya çıktı.
  • MEB3 havayolları kasıtlı olarak mı listede yer almamış?
  • o kadar kötülüyorlar thy yönetimin ama allah razı olsun adamlar çalışıyor thy sürekli personel alıyor istihdam sağlıyor inşallah diğer firmalarımızda böyle başarılı olurda işsiz insanlarımızda iş bulur çalışan insanlara işini düzgün yapanlara ülkemizin çıkarını düşünüp dürüst olanlara allah yardım etsin hepsine şükranlarımı sunuyorum helal olsun
  • Arapta para bol. Yolcu gelemese bile finanse eder. TR ile kıyaslanmaz araplar.
  • Dubai gelecek yıl Al Mahtum havalimanını hizmete sokucak 120 milyon yolcu kapasiteli ve bide Dubai Uluslararası Havalimanı kapasitesi 90 milyona çıkarılacak böylece Dubai dünyanın Transit merkezi olur o zaman İstanbul da zaten Avrupanın transit merkezi birbirleriyle yarışırlar!
Diğer ülkelerle gerçekleştirilen ikili hava ulaştırma anlaşmaları ile Bölgesel İşbirliği Projesi çerçevesinde uçuş ağının hızla genişlemesi Türkiye'yi Asya-Avrupa koridorunda aktarma merkezi haline getirdi.
 
Türkiye, Asya-Avrupa koridorunda yolculuk yapan 51 milyon uluslararası yolcunun 18 milyonunu taşıyarak transit yolcu sayısını en fazla artıran ülke oldu. 11 milyon transit yolcu taşıyan Frankfurt ikinci, 8 milyon transit yolcu taşıyan Kahire üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye'nin uçuş ağını geliştirmek ve transit yolcu taşımacılığından daha fazla pay alması amacıyla uçuşlara 70 yeni nokta eklendi. Yeni ülkelerle imzalanan anlaşmaların yanı sıra mevcut anlaşmaların revize edilmesi ile sekiz yıl önce yurtdışında 60 noktayla havayolu bağlantısı bulunan Türkiye, uçuş ağını iki katından fazla artırarak 130 noktaya ulaştı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkeleri ile yapılan anlaşmaların özellikle transit taşımacılık açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, Ortadoğu bölgesindeki ülkelerle ikili hava anlaşmalarını, yeni noktaları ve sefer artışlarını içerecek şekilde yeniden revize ettiklerini söyledi.
 
Uzakdoğu'da anlaşma sağlanmayan ülkelerle yeni anlaşmalar imzaladıklarına ve 12 ülke ile işbirliğine gittiklerine dikkat çeken Genel Müdür Ali Arıduru, "Şu anda 111 ülke ile ikili havacılık anlaşmamız bulunuyor. Hedefimiz Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) üyesi 190 ülkenin tamamıyla anlaşma imzalayarak uçuş ağımızı daha da genişletmek." dedi.
TÜRKİYE 'TRANSİT YOLCU'DA ZİRVEYE ÇIKTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
MEB3 havayolları kasıtlı olarak mı listede yer almamış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o kadar kötülüyorlar thy yönetimin ama allah razı olsun adamlar çalışıyor thy sürekli personel alıyor istihdam sağlıyor inşallah diğer firmalarımızda böyle başarılı olurda işsiz insanlarımızda iş bulur çalışan insanlara işini düzgün yapanlara ülkemizin çıkarını düşünüp dürüst olanlara allah yardım etsin hepsine şükranlarımı sunuyorum helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arapta para bol. Yolcu gelemese bile finanse eder. TR ile kıyaslanmaz araplar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dubai gelecek yıl Al Mahtum havalimanını hizmete sokucak 120 milyon yolcu kapasiteli ve bide Dubai Uluslararası Havalimanı kapasitesi 90 milyona çıkarılacak böylece Dubai dünyanın Transit merkezi olur o zaman İstanbul da zaten Avrupanın transit merkezi birbirleriyle yarışırlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000