18 Mart 2009, Çarşamba 08:58:46

"Türkiye, ICAO Konvansiyonu'nu ihlal ediyor"

Kıbrıs Rum Kesimi Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Nicos Nikolaides, Türkiye’yi Kıbrıs’ın hava trafiği kontrolü hizmetleriyle işbirliğini reddetmek ve Türk hava sahasının Kıbrıs uçakları tarafından kullanılmasına izin vermemekle suçladı.
  • Eurocontrol'ün bir yetkilisinin bu tür konuşmalar yapmasını anlamak mümkün değil. O bölgede siyasi bir sorunun olduğunu tüm dünya biliyorda bu zatmı bilmiyor. O zatın maaşı Türkiye'den kesilen paralarla ödeniyor. En kısa zaman içerisinde bu zatın ağzının payı verilir diğe ümit etmek istiyorum. Hani devlette kim olursa olsun işler yürürdü ne oldu da 35 yıllk sorun bu gün bu adamların aklına geldi. Anlaşıldı Eurocontrol'de işler iyi gitmiyor.
  • peki bizim yetkililer hep korkak davranıyor hiç bir hakkımızı kullanmıyoruz geçenlerdede pir pilotumuzu kendi kafalarına göre y gıyabında suçlu bulup hapse mahkum ettiler, ingilizce bilen antlaşmalara baglı haklarımızı hatırlatacak kimse yok mu
  • Her konuda olduğu gibi asıl haksız rekabetle karşı karşıya olan KTHY dır.Uçakları Türkiyede herhangi bir meydana inmeden yurt dışına çıkamamakta ve Avrupaya çok daha kısa olan güneyli yolları kullanamadan uçmaktadır.Bugün zaten mesafeden dolayı Rum uçakları izin verilsede Türk hava sahasını kullanmaz.Rum bakan herzaman olduğu gibi demogoji yapmış.
  • Önce Güney Kıbrıs Gasp ettiği Kıbrıs Türkünün Hakları (İcao Convensiyonunda) var olan ve uluslararası vetoları yuzunden kullandırmadıkları direk uçuş haklarını kullandırıp Kıbrıs Turkune uygulanan ucus ambargosuna bir son vermelidir.KKTC li kontrolerlerin verdiği hizmetin parası Eurocontrol tarafından Güney Kıbrısın cebine gittiğini biliyormusunuz?Ama onların kabhati yok bizim BASİRETSİZ Poletikalarımızın sonuçları bunlar. İngiltere Tayvan ve Honkonk da kraliyet Bayrağı sallandırırken ICAO konvensiyonunun hangi maddesi kapsamında uçuş yapılıyordu buralara hiçbir ambargoya maruz kalınmadan bakın İCAO maddeleri buna cevaz verdiğini göreceksiniz .aksini bilen varsa açıklasın? lutfen
  • bir de ivao konvansiyonu var, acaba onu da ihlal ediyor muyuz?
  • her konuda olduğu gibi bu konudaki haklılığımızıda uluslar arası arenada anlatamamışız. hava sahasındaki emniyetsizliği Kıbrıs rum kesimi yaratmaktadır.

Kıbrıs’ta yapılan yıllık Avrupa Hava Güvenliği Konferansı’nda konuşan Nikolaides, 1974’teki Türk müdahalesinin, Kıbrıs sivil havacılığı altyapısındaki tahrip edici sonuçlarına rağmen “altyapımızı kademeli olarak yeniden inşa etmeyi başardık ve bugün Kıbrıs’ta sivil havacılık diğer Avrupa Devletleriyle çok daha kıyaslanabilir bir durumdadır” dedi.

Nikolaides, “İki yeni ve modern uluslar arası hava alanı inşa etmiş olduğumuzu söylemekten gurur duyuyoruz, Baf’taki havaalanı hâlihazırda faaliyettedir ve Larnaka’daki ana uluslar arası havaalanının bu yılın Kasım ayında faaliyete geçmesi bekleniyor” diye konuştu.

Nikolaides, aynı şekilde ikinci bir yeni radar ve diğer olanaklarla birlikte son teknoloji ürünü olan bir hava trafiği kontrolü sistemi bir kaç ay içinde tamamlanacaktır” dedi.

Nikolaides, “Buna paralel olarak yeni kurumsal düzenlemeler başlatarak Sivil Havacılık Dairesi’ne esneklik ve müstakil bir çehre verecek olan yeniden yapılanma sürecindeyiz, bu aynı zamanda devlet düzenlemelerinin tesirliliğini iyileştirecek” diye ekledi.

Nicos Nikolaides, “bu projeler ve açıkçası tüm havacılık politikalarımız ve prosedürlerimiz uluslar arası hukuka dayanıyor ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Konvansiyonu ve Avrupa Birliği’nin ilgili prensipleri ile EUROCONTROL çerçevesinde yürütülüyor” şeklinde konuştu.

Nikolaides, “diğer Avrupa ülkelerinden farklı olarak Kıbrıs, Avrupa ülkesi olmayan beş ülkeye bitişiktir ve FIR hattı Doğu ve Avrupa arasındaki trafik giriş ve çıkışın ilk noktasıdır” diyerek, “bu, takdir edeceğiniz gibi, diğerleriyle konjonktürde koordinasyonu ve faaliyetleri çok daha zor yapıyor ve bundan dolayı kontrolcülerimiz ekstra bir güçlükle karşı karşıya kalıyorlar” dedi.

Nikolaides, “Bu, Türkiye’nin ICAO Konvansiyonunun ilgili kurallarına ters olarak hava trafiği kontrol hizmetlerimizle işbirliğini reddetmesinden dolayı çok daha büyük bir güçlük haline geliyor” diye ekledi.

Ulaştırma Bakanı, “Hatta belli uluslararası kurumlar bu soruna teknik bir çözüm bulmayı denedi ancak Türkiye’nin tutumu yine olumsuz oldu” dedi.

Nikolaides, ayrıca Türkiye’nin hava sahasının Kıbrıs uçakları tarafından kullanılmasına izin vermediğine de işaret ederek, “bunu reddetmesi yasadışıdır ve tüm uluslar arası hukuka karşıdır” dedi.

Nikolaides, “uçaklarımızı adil olmayan bir rekabette maruz bırakıyor, ertelemelere yol açıyor ve çevreye zararlı etkileri vardır” diye konuştu.

Nikolaides, ayrıca “Tüm bu güçlüklere rağmen 2008’de kontrolcülerimiz Lefkoşa FIR hattında 20 milyondan fazla yolcu taşıyan 260.000 uçuşu güvenli bir şekilde sağladılar” diyerek, “Kıbrıs gibi küçük bir ülke için bu rakamların etkileyici” olduğunu kaydetti.

(ABhaber)

"Türkiye, ICAO Konvansiyonu'nu ihlal ediyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Eurocontrol'ün bir yetkilisinin bu tür konuşmalar yapmasını anlamak mümkün değil. O bölgede siyasi bir sorunun olduğunu tüm dünya biliyorda bu zatmı bilmiyor. O zatın maaşı Türkiye'den kesilen paralarla ödeniyor. En kısa zaman içerisinde bu zatın ağzının payı verilir diğe ümit etmek istiyorum. Hani devlette kim olursa olsun işler yürürdü ne oldu da 35 yıllk sorun bu gün bu adamların aklına geldi. Anlaşıldı Eurocontrol'de işler iyi gitmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
peki bizim yetkililer hep korkak davranıyor hiç bir hakkımızı kullanmıyoruz geçenlerdede pir pilotumuzu kendi kafalarına göre y gıyabında suçlu bulup hapse mahkum ettiler, ingilizce bilen antlaşmalara baglı haklarımızı hatırlatacak kimse yok mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her konuda olduğu gibi asıl haksız rekabetle karşı karşıya olan KTHY dır.Uçakları Türkiyede herhangi bir meydana inmeden yurt dışına çıkamamakta ve Avrupaya çok daha kısa olan güneyli yolları kullanamadan uçmaktadır.Bugün zaten mesafeden dolayı Rum uçakları izin verilsede Türk hava sahasını kullanmaz.Rum bakan herzaman olduğu gibi demogoji yapmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önce Güney Kıbrıs Gasp ettiği Kıbrıs Türkünün Hakları (İcao Convensiyonunda) var olan ve uluslararası vetoları yuzunden kullandırmadıkları direk uçuş haklarını kullandırıp Kıbrıs Turkune uygulanan ucus ambargosuna bir son vermelidir.KKTC li kontrolerlerin verdiği hizmetin parası Eurocontrol tarafından Güney Kıbrısın cebine gittiğini biliyormusunuz?Ama onların kabhati yok bizim BASİRETSİZ Poletikalarımızın sonuçları bunlar. İngiltere Tayvan ve Honkonk da kraliyet Bayrağı sallandırırken ICAO konvensiyonunun hangi maddesi kapsamında uçuş yapılıyordu buralara hiçbir ambargoya maruz kalınmadan bakın İCAO maddeleri buna cevaz verdiğini göreceksiniz .aksini bilen varsa açıklasın? lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir de ivao konvansiyonu var, acaba onu da ihlal ediyor muyuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
her konuda olduğu gibi bu konudaki haklılığımızıda uluslar arası arenada anlatamamışız. hava sahasındaki emniyetsizliği Kıbrıs rum kesimi yaratmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000