17 Temmuz 2012, Salı 09:30:50

KKTC’Lİ KONTROLÖRLER NE İSTİYOR?

Türkiye’deki hava trafik kontrolörlerinin havacılık tazminatlarını almasından sonra bir talep de KKTC’deki hava trafik kontrolörlerinden geldi. Kıbrıslı kontrolörler, zor bir görevi yerine getirdiklerini belirtiyor ve buna uygun ücret almak istiyor...
  • CTATCA ve HTKS Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörlerine aittir dolayısı ile Sendikamız ve Derneğimiz arasında herhangi bir sorun olamaz. Hava Trafik Kontrolörü bilmektedir ki onu en iyi temsil eden Kontrolorlerimize ait HTKS ve en iyi tanıtan ise 1976- yılında kurulup bugunlere kadar varlıgını sürdüren CTATCA-dır. İzzet DERKAN
  • kurumu 3 e böldüler iş barışı kalmadı
  • Zor bir meslek olan ATC lik görevlerini layıkıyla yerine getiren arkadaşlarımıza çıkmış oldukları bu yolda yalnız olmadıklarını vurgular ve umarız ki tüm bu çabalarının karşılığını alırlar. Sayın İzzet Derkan ve ekibine başarılar dileriz ! !
  • Başkanın bu sözleri Cok önemli, CTATCA Başkanının 4. Paragraf ve cümle sonunda kullandıgı ''insan sağlığı ve İnsan Psikolojisi çok önemlidir” demesi meslegin vurgusunu ve önemini ve haklı bekletilerin sebebini ortaya koymuştur...Mesleğimizi hak ettiği yere ulaştırmak istersek desteğimizi her zaman beyan etmeliyiz.KKTC'de görevini layıkı ile yerine getiren değerli meslektaşlarımıza ve dostum izzet derkan'a da kolaylıklar dilerim.
  • Kanaatime Göre Sendika ve Dernek işbirliğine en güzel örnek bu olsa gerek. Tümüne Başarılar Dilerim İlkay Aykan
  • Allah yardımcıları olsun, birlik ve beraberlik içinde olurlarsa başarırlar inşallah
  • Yavruvatandaki meslektaşlarımızın bu konudaki çalışmalarını takdir ediyorum, çok iyi gidiyorlar. İzzet DERKAN ve Cem KAPISIZ yönetimine başarılar dilerim.

 

Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (CTATCA) Başkanı İzzet Derkan, KKTC’deki hava trafik kontrolörlerinin başta ücret olmak üzere özlük haklarında düzeltmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Bu isteklerini gerekli yerlere ilettiklerini ancak henüz bir sonuç alamadıklarını kaydeden Derkan, KKTC'de yaşayan Hava Trafik Kontrolörleri'nin maaşlarının, diğer ülkeler ile mukayese edildiğinde, meslektaşlarının gerisinde kaldığını söyledi. CTATCA Başkanı Derkan şöyle konuştu:

“ Ercan’da görev yapan arkadaşlarım bu görevi tüm zorluklara rağmen en iyi şekilde yerine getiriyor. Gerek Meydan-Kule Kontrol ,gerek Yaklaşma Kontrol veya gerekse Saha Kontrol ünitesinde çalışan tüm Hava Trafik Kontrolörleri eğitimli, profesyonel ve hepsi kendi alanlarında uzman konumdadır.”

Hava trafik kontrolörlüğü mesleğinden de söz eden Derkan şöyle devam etti:  "Farklı hız, irtifa ve yönlerde uçan değisik tiplerdeki uçakları, acil arıza ve çarpışma olasılıklarını göz ardı etmeden, kısıtlı bir hava sahası olan meydanlarda ve değişen meteorolojik kosullar altinda emniyetle yönetebilmek, bu meslek grubunun bir orkestra şefi gibi bilgili, dikkatli ve maharetli olmasını gerektirmektedir. ICAO kuralları ise tüm Hava Trafik Kontrolörlerinin yasasıdır.  Bu önemli görevi ifa eden bu değerli kişilerin çalışma esnasında tam randımanla çalışarak işine odaklanması ve hata payının en aza indirilmesi için konsantrasyonlarının tam olması gerekiyor. Bu görevde insan sağlığı ve insan psikolojisi çok önemli” dedi.

İzzet Derkan, Hava Trafik Kontrolörlerinin yüksek teknoloji ile çalıştıklarını ancak kesinlikle özlük haklarının ve yaşam standartlarının buna bağlantılı olarak yükseltilmesinin artık zorunluluk olduğunu olduğunu söyledi. CTATCA Başkanı bu mesleğe karşı erozyonun engellenmesi için Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS)'nın taleplerin cevap görmesi gerektiğini ve siyasilerin bu konuyu ivedilikle ve samimi bir şekilde HTKS’nın taleplerini çözmeleri gerektiği bildirdi. Hava Trafiğinin her geçen gün artığını bunun gerek Ercan’na iniş kalkışların ve gerekse Ercan FIR üzerinden geçen binlerce uçuşların eskisiyle kesinlikle mukayese edilmemesi gerektiğini vurguladı.

HTKS Başkanı Cem Kapısız ise sendika yönetimi olarak Hava Trafik Kontrolörlerinin özlük hakları üzerinde çok iyi çalıştıklarını ve yıllardan beridir belirtilen haklı taleplerinin cevapsız kaldığını ancak bu defa başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. HTKS Başkanı Kapısız, ortak amaçla CTATCA ile bir bütün olduklarını ve ayni yolda mücadele ettiklerini söyledi. 

KKTC’Lİ KONTROLÖRLER NE İSTİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

OLMAZ -OLAMAZ ~ 12 yıl önce
CTATCA ve HTKS Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörlerine aittir dolayısı ile Sendikamız ve Derneğimiz arasında herhangi bir sorun olamaz. Hava Trafik Kontrolörü bilmektedir ki onu en iyi temsil eden Kontrolorlerimize ait HTKS ve en iyi tanıtan ise 1976- yılında kurulup bugunlere kadar varlıgını sürdüren CTATCA-dır. İzzet DERKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman dikkat dhmi gibi olmayın ~ 12 yıl önce
kurumu 3 e böldüler iş barışı kalmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC lere Destek ! ~ 12 yıl önce
Zor bir meslek olan ATC lik görevlerini layıkıyla yerine getiren arkadaşlarımıza çıkmış oldukları bu yolda yalnız olmadıklarını vurgular ve umarız ki tüm bu çabalarının karşılığını alırlar. Sayın İzzet Derkan ve ekibine başarılar dileriz ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4. paragraf ~ 12 yıl önce
Başkanın bu sözleri Cok önemli, CTATCA Başkanının 4. Paragraf ve cümle sonunda kullandıgı ''insan sağlığı ve İnsan Psikolojisi çok önemlidir” demesi meslegin vurgusunu ve önemini ve haklı bekletilerin sebebini ortaya koymuştur...Mesleğimizi hak ettiği yere ulaştırmak istersek desteğimizi her zaman beyan etmeliyiz.KKTC'de görevini layıkı ile yerine getiren değerli meslektaşlarımıza ve dostum izzet derkan'a da kolaylıklar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onemlı ~ 12 yıl önce
Kanaatime Göre Sendika ve Dernek işbirliğine en güzel örnek bu olsa gerek. Tümüne Başarılar Dilerim İlkay Aykan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erbay Erişer ~ 12 yıl önce
Allah yardımcıları olsun, birlik ve beraberlik içinde olurlarsa başarırlar inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teprikler-ATC ~ 12 yıl önce
Yavruvatandaki meslektaşlarımızın bu konudaki çalışmalarını takdir ediyorum, çok iyi gidiyorlar. İzzet DERKAN ve Cem KAPISIZ yönetimine başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000