01 Haziran 2014, Pazar 16:08:10

"HAVACILIKTA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI OLDUK"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin havacılık sektöründe son 11 yılda kaydettiği yolla dünyanın parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi.
  • 3.havalimanı gerekli ve yapılması ülkemiz için faydalı ancak yer seçimi yanlış
  • uçak sayısı %130 arttı personel sayısı ne oldu?
  • Bu havalimani TC nin gelecegi icin onemli bir mihenk tasidir. Dikkat edin dunyaya hukmeden ulkelerin tamaminda bu buyuklukte en az bir havalimani var. Bizim de olmali.
  • Bence hukumetimiz guzel islere imza atiyor
  • Sayın Bakanım, Havacılık eğer bir sektör ise bu; mevzuatı, meydanları, şirketleri, teknik altyapısı, uçakları ve en önemlisi kokpit ve kabin ekipleri ile bir bütündür. Eğer bu ülke; 75 milyon civarında insan kaynağından kendi pilotlarını yetiştiremiyor, ya da, yetiştirdiği halde uçaklarında kendi pilotları yerine yabancıları uçuruyor ve ülkenin toprağı sayılan, bayrağını taşıyan uçağında Türkçe anons yaptıracak Türk pilot bulunduramıyorsa!!! Kusura bakmayın o havacılık sektörünüz ile ÖVÜNEMEZSİNİZ!!! Bir an önce sizin sorumluluğunuza giren bu sorun ile ilgili yasal düzenleme yapmanızı ve her gün bu sayfalardan yükselen biz işsiz pilotların feryatlarına derman olmanızı diliyorum.
  • Cehapeli kardeşler bunlar sizi aşar,sizin yiyeceğiniz haltlar değil bunlar. Gölge etmeyin yeter.
  • Bakın 1946 senesinde cehape döneminde yıllık sadece 15 bin yolcu vardı.Bizler bu yolcu sayısını yıllık150 milyona çıkardık.Ben lafa değil icraate bakarım icraate.
  • 2002 de 40 dk da giderdik bunlar acemi hala sayıların artmasını basarı sayıyor 1 degil 5 çoçugun varsa bu basarı degildir 1 taneyi adam akıllı okutmak varken 5 tane patatesin olur ŞAŞARSIN
  • Evet evet evet...Çok ilerledik çok. Gavurun yaptığı uçağı alıp onun ekonomisini her geçen gün güçlendiren biziz. Şehir değil neredeyse semtlere bile havaalanı açmaya çalışıp rant yaratmaktır havacılığın ilerlemesi. Hala gavurun kurallarının geçerli olduğu ülkede bakım kuruluşlarının kar etmediği, Pilotunun yabancılardan seçildiği yakında teknisyenlerinde aynı akibete uğrayacağı belli olan bir düzende havacılığımız ilerlemiş:) Binali beyde atardı buda atıyor. Havacılık iç politika meselesi yapılmış halde kesinlikle her geçen gün değil ileri gitmek geri geri gider bilesiniz.
  • Sayın Bakan'ın yaptığı açıklamalar bizi gururlandırıyor gerçekten. Hava sahamızdaki yolları da kısaltabilsek, çok daha faydalı olacak. Örneğin SAW ADB mavcut rotalarla 60-65 dakikada ancak uçulabiliyor. Halbuki çok basit birkaç noktadan yol açılarak bu yol 45 dakikaya iner. Aynı şekilde BJV de var. Türkiye'nin bu konuda yıllık kaybının 1 milyar dolar olduğunu defalarca basında okudum. Ümid ederim bu konuda yakın zamanda iyileştirme yapılır.

Türkiye’nin yılda ortalama yüzde 16’lık büyüme ile ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkeyi geride bıraktığını vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Dünyayı solladık, havada rakip tanımıyoruz" dedi.

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de havacılık faaliyetlerinin, ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun olarak sürdürüldüğünü belirterek, “Türk sivil havacılık sektörü giderek büyüyor. Özellikle 2003 yılında iç hatların özel havayollarının da rekabetine açılması; taşınan yolcu sayısında, uçak filosunda, destinasyon noktasında ve havayolu firmalarının sayısında patlama yaşattı" diye konuştu.

Bakanlık, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün uyumlu hareket etmesiyle Türkiye’de hava taşımacılığının büyük ivme kaydettiğini ifade eden Bakan Elvan, özellikle son yıllarda bu alanda ulaşılan rekor rakamlara dikkati çekti. Dünya’da sivil havacılıktaki yıllık ortalama büyümenin yüzde 9.6 olduğunu belirten Bakan Elvan, son 11 yılda Türkiye'de sivil havacılığın ortalama büyümesinin yüzde 16’ları bulduğunu kaydetti.

Uçak sayısı 10 yılda yüzde 130 arttı

Türkiye’de 2003 yılında 162 olan uçak sayısının 2013 yılında yüzde 130 artarak 374’e çıktığını dile getiren Elvan, aynı dönemde toplam hava aracı sayısında da yüzde 74’lük bir artış görüldüğünü belirtti.

İç ve dış hat uçuş trafiğinde de önemli oranda artış yaşandığını vurgulayan Bakan Elvan, şunları söyledi:

"Geçmişte İstanbul ve Ankara olmak üzere iki merkezden 25 noktaya 8,5 milyon yolcu taşıyorduk. Büyük gelişme sağladık ve bugün 6 havayolu ve 7 merkezden 52 noktaya 58 milyon yolculuk bir potansiyele ulaştık. Ayrıca yurtdışı uçuşlarda da büyük bir ivme kaydettik. 2002 yılı yurt dışı uçuş haritasına baktığımızda dünya üzerinde 60 noktaya sefer gerçekleştiriliyordu. Şimdi Türkiye’den yurt dışındaki 234 noktaya ulaşıyoruz."

2014'te beklenti 167 milyon yolcu

Bakan Elvan, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO)'nın verilerine göre, 2013 yılında dünyada 6,2 milyar yolcu taşındığını belirterek, ‘"Bu alanda da Türkiye dünya ortalamasının üzerine çıktı. 2013 yılında yolcu taşıma oranı yüzde 14,5 arttı. İç ve dış hatlar toplamında 150 milyon yolcuya ulaşıldı. 2014 yılsonu hedefi ise 167 milyon yolcu" dedi.

"HAVACILIKTA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI OLDUK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3.havalimanı gerekli ve yapılması ülkemiz için faydalı ancak yer seçimi yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 10 yıl önce
uçak sayısı %130 arttı personel sayısı ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu havalimani TC nin gelecegi icin onemli bir mihenk tasidir. Dikkat edin dunyaya hukmeden ulkelerin tamaminda bu buyuklukte en az bir havalimani var. Bizim de olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gatekeeper ~ 10 yıl önce
Bence hukumetimiz guzel islere imza atiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizden Biri ~ 10 yıl önce
Sayın Bakanım, Havacılık eğer bir sektör ise bu; mevzuatı, meydanları, şirketleri, teknik altyapısı, uçakları ve en önemlisi kokpit ve kabin ekipleri ile bir bütündür. Eğer bu ülke; 75 milyon civarında insan kaynağından kendi pilotlarını yetiştiremiyor, ya da, yetiştirdiği halde uçaklarında kendi pilotları yerine yabancıları uçuruyor ve ülkenin toprağı sayılan, bayrağını taşıyan uçağında Türkçe anons yaptıracak Türk pilot bulunduramıyorsa!!! Kusura bakmayın o havacılık sektörünüz ile ÖVÜNEMEZSİNİZ!!! Bir an önce sizin sorumluluğunuza giren bu sorun ile ilgili yasal düzenleme yapmanızı ve her gün bu sayfalardan yükselen biz işsiz pilotların feryatlarına derman olmanızı diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamam ~ 10 yıl önce
tamamdır.
dır dır ~ 10 yıl önce
yaw şu anons işini ne abarttınız be. Sanki yapılan her anonsu dinliyormuş gibi... Kaza olsa bu kadar konusmazsınız.
Yaw'cuya ~ 10 yıl önce
Arkadaş, Türkçe'ye verdiğin önem kullandığın alfabeden anlaşılıyor. Normali ''yahu'' olmalıydı. Türkçe anons istemek bu milletin en doğal hakkı. Bu ülke sömürge mi sence? Devletimizin değerleri bir bir elden gidiyor. Bari Türkçe'miz elimizde kalsın müsadenle!!!
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cehapeli kardeşler bunlar sizi aşar,sizin yiyeceğiniz haltlar değil bunlar. Gölge etmeyin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bakın 1946 senesinde cehape döneminde yıllık sadece 15 bin yolcu vardı.Bizler bu yolcu sayısını yıllık150 milyona çıkardık.Ben lafa değil icraate bakarım icraate.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
2002 de 40 dk da giderdik bunlar acemi hala sayıların artmasını basarı sayıyor 1 degil 5 çoçugun varsa bu basarı degildir 1 taneyi adam akıllı okutmak varken 5 tane patatesin olur ŞAŞARSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 10 yıl önce
Evet evet evet...Çok ilerledik çok. Gavurun yaptığı uçağı alıp onun ekonomisini her geçen gün güçlendiren biziz. Şehir değil neredeyse semtlere bile havaalanı açmaya çalışıp rant yaratmaktır havacılığın ilerlemesi. Hala gavurun kurallarının geçerli olduğu ülkede bakım kuruluşlarının kar etmediği, Pilotunun yabancılardan seçildiği yakında teknisyenlerinde aynı akibete uğrayacağı belli olan bir düzende havacılığımız ilerlemiş:) Binali beyde atardı buda atıyor. Havacılık iç politika meselesi yapılmış halde kesinlikle her geçen gün değil ileri gitmek geri geri gider bilesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet tabi.. ~ 10 yıl önce
Sen onları anlı şanlı ismet paşana söyle bir zahmet. Bak vikipedide ne yazıyor: ....Bu kazadan sonra THK siparişi iptal etti. Nuri Demirağ, mahkemeye verdiği THK ile yıllar süren bir mahkeme sürecine girdi. Mahkeme THK lehine sonuçlandı. Ayrıca uçakların yurtdışına satılamaması için bir de kanun çıkartılır. Bu yüzden sipariş alamayan fabrika 1944 yılında kapanır. Beşiktaş'ta üretilen uçakların uçuş deneme testleri ve gök okulu için yapılan pistler, hangarlar, üzerlerindeki bütün yapılı binalar o yıllarda dünyanın en büyük havalimanı Amsterdam Havalimanı büyüklüğündaki bütün kurulu tesisler istimlak edildi. Bu havalimanı günümüzdeki Atatürk havalimanı. İspanya, İran ve Irak’tan alınan siparişler engellendi; elde kalan uçaklar hurdacıya satıldı.
tabiici ~ 10 yıl önce
yahu adam yorumunda ne diyor sen neden bahsediyorsun , bugün hemşerim bugünden yaz çiz, yan çizme
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın Bakan'ın yaptığı açıklamalar bizi gururlandırıyor gerçekten. Hava sahamızdaki yolları da kısaltabilsek, çok daha faydalı olacak. Örneğin SAW ADB mavcut rotalarla 60-65 dakikada ancak uçulabiliyor. Halbuki çok basit birkaç noktadan yol açılarak bu yol 45 dakikaya iner. Aynı şekilde BJV de var. Türkiye'nin bu konuda yıllık kaybının 1 milyar dolar olduğunu defalarca basında okudum. Ümid ederim bu konuda yakın zamanda iyileştirme yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000