24 Haziran 2010, Perşembe 17:36:02

Havacılık sektörü İstanbul'da buluştu…

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı ECAC üyesi 44 ülkenin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ve uluslar arası örgütlerin temsilcileri, ECAC Havacılık Eğitimi Konferansı için İstanbul’da bir araya geldi.
  • Haftaya Sindel iflasını açıkladığında da SHGM ye teşekkür edin lütfen.. Çocuklarınızı ve paranızı amerikaya emanet edin. Türkiye bir okulu denetleyemiyor. THY akıllı . Floridaya pilot adayı göndermekte ne kadar haklı imiş. İlgilelere Helal Olsun
  • shgm helal olsun. gurur verici gerçekten
  • boyle bir toplantinin ulkemizde olmasi Turkiyenin sivil havacilikta ne kadar onemli bir yere geldiginin kanitir. Saygilar, pilot Cabbar.
  • Türk sivil havacılığı adına mutluluk verici bir gelişme...tebrikler...
  • acaba tatca veya talpadan herhangi bir katılım varmıydı?
  • Bu toplantı çok güzel hatta harika ama neden bu tür toplantılara adece airline temsilcileri davet ediliyor da airline dışında kalan genel havacılık kuruluşları, hava taksi kuruluşları, balon kurluşları gibi kuruluşların temsilcileri buralarda yer almıyor. SHGM toplantı üstüne toplantı yaptı SHT OPS yayınlarken hep havayolu çalışanları katıldı ama denetlerken sektörün diğer yukarıda belirttiğim kuruluşlarına bundan mesulsün diyor da daha taslak haldeyken bir tanesi bile davet edilipte sizin görüşünüz nedir diye sorulmuyor? Yukarıda saydığuım kuruluşlaın bazıları hava yolu şirketlerinden daha çok para kazandırıyor bu memlekete çifte standart olmasın lütfen.....
Avrupa Sivil Havacılık Teşkilatı ECAC’ın düzenlediği konferans, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde bugün İstanbul’da başladı.
 
ICAO Genel Sekreteri, ECAC Başkanı ve Genel Sekreteri, EUROCONTROL Genel Müdürü, ACAC Başkanı aralarında Belçika, Finlandiya, Ürdün, İngiltere, Lübnan, Azerbaycan, Romanya, Portekiz, Moldava gibi ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürlerinin bulunduğu 40 ülkeden 170 civarında havacı, konferansta yer alıyor.
 
Konferansa video konferansla katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk sivil havacılığında yaşanan büyümeye dikkat çekerek, Türkiye’nin üzerinde bulunduğu coğrafyada havacılık alanında köprü vazifesi gördüğünü ve son yedi yılda yaşanan gelişmelere paralel olarak Türkiye’nin ECAC’ın Eğitim Odak Noktası olarak seçildiğini kaydetti
 
Bakan Yıldırım, havacılıkta yetişmiş insan kaynağının ve eğitimin önemini vurgulayarak, toplantının eğitim alanında bölgesel ve küresel anlamda bir entegrasyon ve ortak bir dil geliştirilmesine olanak sağlayacağını belirtti.
                                                
Hiçbir zaman emniyetin maliyete kurban edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, uluslararası kural ve standartların en üst seviyede uygulanması ve gerekli tedbirlerin alınmasının hayati öneme sahip olduğunu söyledi.  
 
Bakan Yıldırım ayrıca, “Çağımızda vakit, paranın önüne geçmiştir. Artık vakit, nakittir. Bir kez uçağa binen yolcuyu artık uçaktan indiremezsiniz. Sivil havacılık daha da gelişecek. Bu gelişimin ticari kaygılar ön planda olmadan, eğitim ve emniyet öncelikli olması gerekir.” dedi.
 
Toplantı’nın ilk oturumunda Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, ECAC Başkanı ve Portekiz Sivil Havacılık Genel Müdürü Luis Fonseca de Almeida ve ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin konuşma yaptı.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru yaptığı konuşmada, Türk sivil havacılığındaki çarpıcı gelişmeyi rakamlarla ifade ederek,”Daha önce sadece uluslararası sivil havacılık örgütlerin kurallarını uygulayan Türk sivil havacılığı özellikle son 3–4 yıllık dönemde yapmış olduğu atakla Türkiye’yi bu örgütlerde temsil etmiş, bununla kalmayarak karar organlarında yer almaya başlamıştır.” dedi.
 
Genel Müdür Arıduru havacılıkta eğitimin ve insan kaynağının önemine dikkat çekerek, “Bütün çabamız; sınır tanımaz özelliğe sahip, ileri teknoloji gerektiren havacılık endüstrisinde, dünyada tek sesliliği yakalayacak ortak eğitim politikaları oluşturarak, havacılık alanına katkı sağlayıp uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğini artırmak olmalıdır.” diye konuştu.
 
İkinci oturumu devam eden konferansın yarın öğlen tamamlanarak Sonuç Bildirgesi’nin açıklanacağı basın toplantısı ile neticelenmesi bekleniyor.
Havacılık sektörü İstanbul'da buluştu…

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Haftaya Sindel iflasını açıkladığında da SHGM ye teşekkür edin lütfen.. Çocuklarınızı ve paranızı amerikaya emanet edin. Türkiye bir okulu denetleyemiyor. THY akıllı . Floridaya pilot adayı göndermekte ne kadar haklı imiş. İlgilelere Helal Olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
shgm helal olsun. gurur verici gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
boyle bir toplantinin ulkemizde olmasi Turkiyenin sivil havacilikta ne kadar onemli bir yere geldiginin kanitir. Saygilar, pilot Cabbar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türk sivil havacılığı adına mutluluk verici bir gelişme...tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba tatca veya talpadan herhangi bir katılım varmıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu toplantı çok güzel hatta harika ama neden bu tür toplantılara adece airline temsilcileri davet ediliyor da airline dışında kalan genel havacılık kuruluşları, hava taksi kuruluşları, balon kurluşları gibi kuruluşların temsilcileri buralarda yer almıyor. SHGM toplantı üstüne toplantı yaptı SHT OPS yayınlarken hep havayolu çalışanları katıldı ama denetlerken sektörün diğer yukarıda belirttiğim kuruluşlarına bundan mesulsün diyor da daha taslak haldeyken bir tanesi bile davet edilipte sizin görüşünüz nedir diye sorulmuyor? Yukarıda saydığuım kuruluşlaın bazıları hava yolu şirketlerinden daha çok para kazandırıyor bu memlekete çifte standart olmasın lütfen.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000