13 Nisan 2012, Cuma 14:00:32

"ERCAN UÇUŞLARI BÜYÜK RİSK TAŞIYOR"

Çok sayıda Kıbrıslı Rum’un Ercan Havaalanı’nı kullandığına dair geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerin üzerine yapılan bir açıklamayla, Ercan Havaalanı’ndan seyahat etmenin tehlikeli olduğu iddia edildi.
  • ercanda emniyet sorunu falan yok. Bakimsizlik ve pislik sorunu var. Hala tuvaletlerde kagit vs yok. Sabun yok
  • ercan hava kontrolleri süper tanırım bır kaçını ingilizce süperr bilgileri süperr asıl ercanın tüm kıbrıs hava sahasını idare etmesi lazımm rumlarr baş belasııı kıskanıyorlarr ercanı .....
  • ercan dan ucuslari beyenmeyenler gitsinler rum tarafindan ucsunlar... o kadar...
  • Kimlerle masaya oturduğumuzun lütfen artık farkına varalım, çözüm falan hikaye. Adamlar basında bizi çatır çatır aşağlayıp karalıyor, siz daha ne çözümü ne barışından bahsediyorsunuz ?
  • Bence Kıbrıslı Rumlar AB'nin aptal güvenlik önlemlerinden sıkıldıkları için Ercan havalimanını kullanıyorlardır. Hala daha anlayamadığım bir sıvı kısıtlaması var ortada. Bu terörist aptal mı, bir pantalonun iç yüzeyine komple plastik bir koruma yapıp içine istediği kimyasal sıvıları koyamaz mı? ben böyle en az 5 litre sıvı sokarım uçağa. metal dedektöründe ötecek değil ya. Güvenlik diye diye işin suyunu çıkardılar. Bir ara benzin istasyonlarında da bidonla benzin satmıyorlardı terör olaylarına karşı. Teröristlerin depoyu fulleyip sonra depolarından yakıt çekebileceklerine ihtimal vermemelri gibi.
  • canımızı kimlere emanet ediyoruz yetkililer görev başına!!!
  • Şu metinlerin çevirilerini yapan arkadaşlara bir türlü emniyet-güvenlik farkını öğretemediniz. Safety=emniyet, security=güvenlik. Eurocontrol ve EASA'nın güvenlikle ne ilgisi var.
  • buyur burdan yak..
  • Size mi kaldı Ercan'ın güvenliği....
Haravgi gazetesi “İşgal Bölgelerinden Seyahatler Tehlikeli... Güneydoğu Avrupa Uçuş Güvenliği Kurumu Uyarıyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Güneydoğu Avrupa-Ortadoğu-Kıbrıs Uçuş Güvenliği Kurumu’nun dün yaptığı açıklamayla Ercan Havaalanı üzerinden seyahat edenler için “tehlike çanı çaldığını” yazdı.
 
Ercan Havaalanı’ndan uçuşların, uluslararası ve Avrupa güvenlik kanunlarını yerine getirip getirmediğini saptanamayacağını ileri süren Kurum, bu nedenle bu havaalanından seyahat eden her kişinin, seyahatinin güvenliği konusunda tehlikelerin var olmasının mümkün olduğunu bilmesi gerektiğini savundu.
 
Kurum, hava taşımacılığı sektörünün, taşıt olarak uçağı kullanan milyonlarca kişinin güvenliğiyle ilgili olduğunu ve bu nedenle hava taşımacılığının gerek ulusal, gerekse Avrupa ve uluslararası denetim makamlarınca çok katı kanun nizamı ve gözetimine tabi olduğunu belirtti.
 
Ercan Havaalanı ve uçuş kontrol merkezinin tanınmadığını; örneğin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) gibi yetkili uluslararası bir kurum ve ESA ve Eurocontrol gibi uçuş güvenliğine ilişkin Avrupa örgütleri tarafından denetime tabi tutulmadığını iddia eden Kurum, teknik altyapı, personel eğitim yeterliliği, operasyonel süreçler ve havaalanı ile uçuş kontrol merkezinin genel işleyişinin uluslararası uçuş güvenliği kanunlarına uyup uymadığının saptanamayacağını iddia etti.
 
Ercan Havaalanı gibi tanınmamış bir havaalanından uçuşların “ciddi sigorta örgütlerinin sigorta kapsamında” olup olmadığının şüpheli olduğunu öne süren Kurum, son olarak halkı, Ercan Havaalanı’ndan seyahat etmekten kaçınmaya tavsiye etti.
 
Simerini gazetesi ise haberi “Ercan’dan Uçuşlar Büyük Risk Taşıyor... Uluslararası Güvenlik Kanunlarını Uygulamıyorlar” başlıklarıyla verdi. (Kıbrıs Postası)
"ERCAN UÇUŞLARI BÜYÜK RİSK TAŞIYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
ercanda emniyet sorunu falan yok. Bakimsizlik ve pislik sorunu var. Hala tuvaletlerde kagit vs yok. Sabun yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ercan hava kontrolleri süper tanırım bır kaçını ingilizce süperr bilgileri süperr asıl ercanın tüm kıbrıs hava sahasını idare etmesi lazımm rumlarr baş belasııı kıskanıyorlarr ercanı .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ercan dan ucuslari beyenmeyenler gitsinler rum tarafindan ucsunlar... o kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kimlerle masaya oturduğumuzun lütfen artık farkına varalım, çözüm falan hikaye. Adamlar basında bizi çatır çatır aşağlayıp karalıyor, siz daha ne çözümü ne barışından bahsediyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence Kıbrıslı Rumlar AB'nin aptal güvenlik önlemlerinden sıkıldıkları için Ercan havalimanını kullanıyorlardır. Hala daha anlayamadığım bir sıvı kısıtlaması var ortada. Bu terörist aptal mı, bir pantalonun iç yüzeyine komple plastik bir koruma yapıp içine istediği kimyasal sıvıları koyamaz mı? ben böyle en az 5 litre sıvı sokarım uçağa. metal dedektöründe ötecek değil ya. Güvenlik diye diye işin suyunu çıkardılar. Bir ara benzin istasyonlarında da bidonla benzin satmıyorlardı terör olaylarına karşı. Teröristlerin depoyu fulleyip sonra depolarından yakıt çekebileceklerine ihtimal vermemelri gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
canımızı kimlere emanet ediyoruz yetkililer görev başına!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şu metinlerin çevirilerini yapan arkadaşlara bir türlü emniyet-güvenlik farkını öğretemediniz. Safety=emniyet, security=güvenlik. Eurocontrol ve EASA'nın güvenlikle ne ilgisi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
buyur burdan yak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Size mi kaldı Ercan'ın güvenliği....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000