21 Ağustos 2010, Cumartesi 08:31:30

Biyometrik fotoğraf yoksa pasaport da yok!

Yeni pasaportlarda biyometrik vesikalık şartı getirilmesi bazı sıkıntılara neden oluyor. Her ilde bu teknikle fotoğraf çeken stüdyo bulmak kolay olmuyor.
  • biyometrik resim olsa ne yazar olmasa..dunyanin en kalitesiz cipli pasaportuna sahibiz...gidin begenmedigimiz kenya nin diger geri kalmis ulkelerin pasaportlarini bir inceleyin sonra da utanin eger yuzunuz varsa tabii...hem dunyanin en pahali pasaportunu satin hem de en kalitesizi olsun...bu is olsa olsa ulkemizde olur maalesef...bir gun de bir isi en iyi biz yapalim ...gorecekmiyiz o gunleri acaba belki benim torunum gorur oda 50 sene sonra belki...
  • SANA KATILIYORUM SEKER ABIM .HAKLISIN.HAVA SIRKETLERI KENDI ICINDE ICINDE BU DEGISIMI KOLAYLIKLA COZEBILIRLER.IYIDE OLUR.
  • Neymiş teknik yazan arkadaşa katılıyorum , ben evimde amatör kameramla çektiğim fotoğrafımı çok temel resim işlemi programları ile bir iki dakika içinde biyometrik standartlara getirip çıktı alabiliyorum ... Hatta arkadaşlarıma da bilabedel bu yardımı yapıyorum rahatlıkla ! Biraz dikkat ve kısa bir araştırma neticesinde çözülebilecek bir işi abartmanın, vatandaşı korkutmanın bir anlamı yok bence de , önemli olan istemek . Biz yapabiliyorsak mesleği fotoğrafçılık olanların daha iyisini yapması ve vatandaşı mağdur etmemesi gerekli , kısaca sorun biyometrik standart ya da kurumlarda değil , deklanşöre basanda !
  • havacılık iş kolunda çalışanlar olarak şirketlerin şu pasaport işlerini tek elden yapması şirketin kendi menfaatinedir.yarın herkes kendi pasaportuyla uğraşınca şirketlerin kendi işleri aksayabilir.pasaport işlemleri uzayınca dışarı istediği kişileri gönderemeyebilirler.şirketlerin bunu bi ele alması lazım bence.
  • Teknik falan filan yok. Belli şartlar var sadece. Biz kendi ihtiyaçlarımız için beyaz badanalı duvarı ve amatör dijital fotoğraf makinesini kullanıyoruz. Bu kadar basit, teknik falan yok. İşi fotoğrafçılık olan kişi bunu bile yapamıyorsa vay haline!!! Bu işi bıraksınlar. Bir insanın işine, müşterisine saygısı olmalı...

Biyometri resmi çekimini gerçekleştirmeyen bazı fotoğrafçıların, çekimleri Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi tarafından geri çevriliyor. İşlemleri geri çevrilen vatandaşlar, biyometri fotoğraf çeken stüdyoları bulmak için yollara düşüyor. İnsanlar, hem zamandan hem de maddi olarak zarara uğruyor.

Biyometrik vesikalık fotoğraflarının standartlarının Uluslar Arası Sivil Havacılık Örgüttü (ICAO) tarafından belirlendiğini açıklayan Fotoğrafçı Sinan Altuntaş, biyometrik fotoğraflarının makinede okunabilen, seyahat belgelerinde kullanılan, yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan fotoğraflar olduğunu söyledi. ICAO standartlarına göre üretilen e-pasaportların kimlik sayfasında fotoğraf bölümü için ayrılan bölümün ebatlarının 35 mm X 45 mm olacak şekilde belirlendiğini söyleyen Sinan Altuntaş, "Ancak başvuru sırasında kullanılacak fotoğrafların tarayıcı tarafından algılanabilmesi için mutlaka 35 mm x 45 mm ebadından büyük olması gerekmektedir. Bu nedenle, biyometrik özellikte olması şartıyla, standart vesikalık fotoğraf ebadı olan 45 mm x 60 mm ebadındaki vesikalıklar da kabul edilmekle birlikte, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edilen vesikalık fotoğraf ebadı 50 mm x 50 mm olarak belirlenmiştir. Aksi takdirde, başvuru tamamlanamamakta veya başvuru tamamlansa bile bu pasaportlar tanzim sırasında iptal edilebilmektedir. Bu durumda da yeniden başvuru gerekebilmektedir." dedi.

Biyometrik fotoğraf yoksa pasaport da yok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
biyometrik resim olsa ne yazar olmasa..dunyanin en kalitesiz cipli pasaportuna sahibiz...gidin begenmedigimiz kenya nin diger geri kalmis ulkelerin pasaportlarini bir inceleyin sonra da utanin eger yuzunuz varsa tabii...hem dunyanin en pahali pasaportunu satin hem de en kalitesizi olsun...bu is olsa olsa ulkemizde olur maalesef...bir gun de bir isi en iyi biz yapalim ...gorecekmiyiz o gunleri acaba belki benim torunum gorur oda 50 sene sonra belki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SANA KATILIYORUM SEKER ABIM .HAKLISIN.HAVA SIRKETLERI KENDI ICINDE ICINDE BU DEGISIMI KOLAYLIKLA COZEBILIRLER.IYIDE OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neymiş teknik yazan arkadaşa katılıyorum , ben evimde amatör kameramla çektiğim fotoğrafımı çok temel resim işlemi programları ile bir iki dakika içinde biyometrik standartlara getirip çıktı alabiliyorum ... Hatta arkadaşlarıma da bilabedel bu yardımı yapıyorum rahatlıkla ! Biraz dikkat ve kısa bir araştırma neticesinde çözülebilecek bir işi abartmanın, vatandaşı korkutmanın bir anlamı yok bence de , önemli olan istemek . Biz yapabiliyorsak mesleği fotoğrafçılık olanların daha iyisini yapması ve vatandaşı mağdur etmemesi gerekli , kısaca sorun biyometrik standart ya da kurumlarda değil , deklanşöre basanda !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılık iş kolunda çalışanlar olarak şirketlerin şu pasaport işlerini tek elden yapması şirketin kendi menfaatinedir.yarın herkes kendi pasaportuyla uğraşınca şirketlerin kendi işleri aksayabilir.pasaport işlemleri uzayınca dışarı istediği kişileri gönderemeyebilirler.şirketlerin bunu bi ele alması lazım bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teknik falan filan yok. Belli şartlar var sadece. Biz kendi ihtiyaçlarımız için beyaz badanalı duvarı ve amatör dijital fotoğraf makinesini kullanıyoruz. Bu kadar basit, teknik falan yok. İşi fotoğrafçılık olan kişi bunu bile yapamıyorsa vay haline!!! Bu işi bıraksınlar. Bir insanın işine, müşterisine saygısı olmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000