30 Mart 2010, Salı 16:46:12

AVRUPA BİRLİĞİ 'KARA LİSTE'Yİ GÜNCELLEDİ

Avrupa Birliği Komisyonu, uluslararası standartlara uymadığı gerekçesiyle 2006 yılında başlattığı uygulamayla havayollarını ‘kara liste’ye almaya başlamıştı. Liste 13. kez güncellendi.
  • THY yi pas geçmişler...nasıl oldu bu işşş :))
  • Valla Iran 747Sp sini kendi imkanlarıyla büyük bakımdan geçirdi boyadı filan. Nasıl yaptılar bilmiyorum, sözde ambargo var.

Avrupa Birliği Komisyonu’nca yapılan açıklamada, Filipinler ve Sudan merkezli tüm havayolu şirketlerinin ICAO tarafından bildirilen güvenlik uyarısı üzerine kara listeye dâhil edildiği duyuruldu.

Öte yandan denetimlerin yetersizliği ve meydana gelen ölümlü kazalardan dolayı, İran Havayolları’nın da sadece belli modellerle Avrupa’ya sefer düzenlemesine izin verileceği ifade edildi. Açıklamada, önümüzdeki aylarda bu ülkeyi ziyaret edecek olan Avrupa Birliği yetkililerinin İran Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yapılan denetim ve güvenlik durumları hakkında bilgi alacağı da belirtildi.

Komisyon ayrıca, daha önce kara listeye alınan Kuzey Kore merkezli havayolu şirketi Air Koryo ile Angola merkezli havayolu şirketi TAAG'ın koşullu olarak Avrupa Birliği üyesi ülkelere uçuş başlatmalarına izin verildiğini açıkladı.

AVRUPA BİRLİĞİ 'KARA LİSTE'Yİ GÜNCELLEDİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
THY yi pas geçmişler...nasıl oldu bu işşş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Valla Iran 747Sp sini kendi imkanlarıyla büyük bakımdan geçirdi boyadı filan. Nasıl yaptılar bilmiyorum, sözde ambargo var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000