26 Mayıs 2014, Pazartesi 13:17:18

ARTIK UÇAKLAR KAYBOLMAYACAK

Yakın gelecekte tüm sivil uçakların uçuşunu aralıksız olarak özel global sistem izleyecek.
  • OOOO UZMANLAR SALLAMAYA DEVAM EDİYOR....BU SYS Mİ YERLESTİRMEK O KADAR KOLAY DEGİL....BU ARACLAR KARADA HAREKET ETMİYOR....BU SYS Mİ YERLESTİRMEK İCİN TUM RADAR SYS LERİNİDE UCAGA YERLESTİRİLEN TAKİP SYS MİNE UYUMLU YAPMAK LAZIM.YOLUNUN DISINA CIKAN UCAGIN BASKA BİR SYS LE TESBİTİNİ YAPAMAZSINIZ.YAPILABİLSEYDİ Kİ BU SYS ZATEN UCAKLARDA VAR,UCAK BULUNURDU.ANCAK SYS Mİ UZMAN KORSAN KAPATIRSA BU OLAY GİBİ BULMAN İMKANSIZ....
  • Bu kadar uğraşmaya gerek yok, uçağın otopilotuna foursquare programını tanımlasınlar, müdahale edilemeyecek şekilde, otopilottan manuele geçilse bile uçağın kalkışından inişine kadar check-in yapa yapa yol alsın, hatta yolcular da önlerindeki ekranlardan "like" yapıp otopilotun "APU" sunu kaldırabilsinler:))))
  • Motoruna kedi kaçmıştır.
  • Canta kaybeder gibi malezya ucagini kaybettiler.. Dustu mu? kacirildi mi? Hic mi kalkmadi mi belli degil.. Resmi aciklama yok.. Simdi takip ediyoruz bakin teknolojigiz
  • Yetkililerden ricamız kaybolmayan uçak istiyoruz

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (İCAO) böyle bir sistemin geliştirilmesi ve uygulanmasından yana olduğunu açıkladı.

8 Mart 2014 tarihinde Kuala Lumpur'dan Pekin'e uçarken kaybolan Malezya'nın "Boeing" uçağı ile ilgili olay bunu gerektirmiş oldu.

Uydu navigasyonu sayesinde kaçırılan arabanın bulunduğu yeri veya köpeğin boynunda özel tasma varsa onun nereye gittiğini artık şimdiden öğrenmek olası. Bu yüzden büyük bir uçağın kaybolması bugün inanılmaz görünüyor.

Bununla birlikte bu bir gerçektir: iki ay içinde kaybolmasının gizemi henüz açıklanmadı, aranmasına Hint Okyanusu'nda devam ediliyor.

Üretici firmaya uydu aracılığıyla "Boeing" motorlarının çalışmasına ilişkin gönderilen sinyal biricik bahane oldu. Sinyal, uçağın radarlar için kör sayılan Hint Okyanusu'nun tam ortasında bulunduğu sırada kaydedildi.

Bu olay, yörünge segmenti olmaksızın yeni sistemi gerçekleştirmenin olumsuz olduğunu sergiledi.

ICAO'ya göre, gerek mevcut olan tüm bağlantı ve veri iletişim türleri, gerekse seri halinde henüz üretilmeyen en başarılı uygulamalar bu sisteme dahil olacak. Söz konusu komple bir çözümdür.

Take-Off Magazine dergisinin baş yazarı Andrey Fomin konu şu şekilde anlatıyor;

"Birinin bu tarafı çok iyi, öbürünün ise başka bir yanı tatmin edici olabilir. Dünya okyanusunun ücra bölgelerinde radarların faaliyet alanı yetersiz sayılır.

Uydular ise hemen her yerde "görme kabiliyetinde", fakat bunu düşük doğrulukla yapar.

Bunun dışında uçaktan veri iletim sistemi ACARS de mevcut. Madem ki bu sİstem artık gerçekleştirilmiş bir durumda, ilettiği veri hacmi genişletilerek uçaktaki donatımın çalışmasına ilişkin enformasyon dışında, uçağın koordinatları hakkında bilgileri de alması gerekiyor.

Belirli bir ana kadar kaybolan "Boeing" uçağından da ACARS verileri alınıyordu, her şeye göre, sonra pilotlar bu hizmeti devre dışı bıraktılar.

İlgiyi çeken şu ki, 2001'de New York'ta uçağı ikiz kulelere yönelten hava korsanları da aynı şekilde davranmışlardı. Bu yüzden ICAO'nun başlıca taleplerinden biri ise, insanın gelecek sistemin çalışmasına müdahale edememesi.

Yeni sistemde "Kospas-Sarsat" adlı artık faaliyet yapan Uluslararası gemi ile uçak arama kurtarma şebekesini meydana getiren Rus tasarımcıların uygulamalarının da kullanılacağı bir istisna değil. Fakat sözü edilen sistemin her halde mükemmelleştirilmesi gerekecek.

"Kospas-Sarsat"ın acil durum radyofarlarının uyduya arıza geçiren uçak veya geminin numarasından başka, onun tam koordinatlarını iletmesi de şarttır. Bunun için radyofara koordinatları belirleyebilecek sistemli navigasyon alıcısının kurulması lazım.

Sonbaharda somut teknik çözümlerin listesi ile tüm projenin gerçekleşme süresi belli olacak. Uçakta kullanılacak ekipman setlerinin fiyatı 100 bin doları aşmayacak." (Rusya'nın Sesi)

ARTIK UÇAKLAR KAYBOLMAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

GPS ~ 10 yıl önce
OOOO UZMANLAR SALLAMAYA DEVAM EDİYOR....BU SYS Mİ YERLESTİRMEK O KADAR KOLAY DEGİL....BU ARACLAR KARADA HAREKET ETMİYOR....BU SYS Mİ YERLESTİRMEK İCİN TUM RADAR SYS LERİNİDE UCAGA YERLESTİRİLEN TAKİP SYS MİNE UYUMLU YAPMAK LAZIM.YOLUNUN DISINA CIKAN UCAGIN BASKA BİR SYS LE TESBİTİNİ YAPAMAZSINIZ.YAPILABİLSEYDİ Kİ BU SYS ZATEN UCAKLARDA VAR,UCAK BULUNURDU.ANCAK SYS Mİ UZMAN KORSAN KAPATIRSA BU OLAY GİBİ BULMAN İMKANSIZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foursquare ~ 10 yıl önce
Bu kadar uğraşmaya gerek yok, uçağın otopilotuna foursquare programını tanımlasınlar, müdahale edilemeyecek şekilde, otopilottan manuele geçilse bile uçağın kalkışından inişine kadar check-in yapa yapa yol alsın, hatta yolcular da önlerindeki ekranlardan "like" yapıp otopilotun "APU" sunu kaldırabilsinler:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Motoruna kedi kaçmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hmm ~ 10 yıl önce
Canta kaybeder gibi malezya ucagini kaybettiler.. Dustu mu? kacirildi mi? Hic mi kalkmadi mi belli degil.. Resmi aciklama yok.. Simdi takip ediyoruz bakin teknolojigiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak ~ 10 yıl önce
Yetkililerden ricamız kaybolmayan uçak istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000