17 Haziran 2009, Çarşamba 21:05:28

ARIDURU: "AFRİKA AÇILIMINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

AFCAC (Afrika Ülkeleri Sivil Havacılık Örgütü)’ne üye ülkeler, 15-17 Haziran 2009 tarihleri arasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya gelerek Türkiye ile sivil havacılıkta işbirliği anlaşması imzaladı.
  • SHGM LÜGÜ KENDİ İŞLERİNİ BİTİRMİŞ DE BAKIN NELER YAPIYOR!HAYRET Kİ NE HAYRET!
  • Fotograflarda dikkat ettiyeseniz Turkey yerine TURKIYE yaziyor.Aynen olmasi gerektigi gibi.Hepimizin bu konuda gerekli hassasiyeti gostererek ulkemizi HINDI ile esdeger tutan Ingiliz mantiksizligini silmemiz gerekiyor. Saygilar
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Afrika zirvesinde, hava ulaşım alt yapı projelerinin hayata geçirilmesi konusunda imzalanan ortaklık ve işbirliği deklarasyonu çerçevesinde düzenlenen konferans 14 Afrika ülkesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve AFCAC Başkan Vekili Abonouan–Jean Kouassi başkanlığında gerçekleştirilen konferansta, Türk sivil havacılığındaki gelişmeler ve AFCAC ülkelerinin durumu ele alınarak işbirliği imkânları masaya yatırıldı. 14 ülkenin katıldığı konferansı yalnızca AirportHaber ve Airport TV takip etti.

15-17 Haziran tarihleri arasında süren konferans ve müzakereler sonrasında Türk Sivil Havacılığı yetkilileri ile AFCAC üyesi ülkeler ikili anlaşmalar konusunda mutabakata vardı. AFCAC üyesi 4 ülke ile ikili anlaşmaya imza atılırken 5 üye ülkeyle de ön anlaşma imzalandı.

SHGM, mutabakata vardığı; Komoros Adaları, Gambiya, Mali ve Somali’yle ikili havacılık anlaşması imzaladı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, anlaşmalar kapsamında Türkiye ile anlaşma imzalanan ülkeler arasında karşılıklı seferler konusunda mutabık kalındığını belirtti. İkili havacılık anlaşması için ön protokol imzalanan Çad, Fildişi Sahilleri, Togo, Zambiya ve Uganda ile de Eylül ayında Türkiye’de gerçekleştirilecek ICAO konferansında ikili anlaşmaların imzalanacağı belirtildi.

SHGM

İmzalar atılmadan önce katılımcı ülkelere hitaben kısa bir konuşma yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, “Öncelikle ülkemize teşrif eden ülke yetkililerine teşekkür ediyorum. AFCAC üyesi 12 ülkeyle ikili anlaşmamız vardı. Bu rakam bugün itibariyle 21’e çıkıyor. Türkiye’yi havacılık alanında bölgesinde bakım ve eğitim merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefi dostlarımızın da desteğiyle yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.

Arıduru ayrıca, “Bizlerden desteğini esirgemeyen hükümetimize ve Sayın Ulaştırma Bakanımızın da sayesinde son 5 yılda önemli atılımlar yaptık. Burada yaptığımız anlaşmalarla da karşılıklı olarak tecrübelerimizi birbirimize aktaracağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SHGM

AFCAC Başkanvekili Abonouan–Jean Kouassi de “AFCAC adına Türk yetkililerine ve basınına tekrar teşekkür ediyorum. Konferansımız çok olumlu geçti. Eylül ayında yapılacak olan ICAO toplantısında tekrardan görüşmeyi ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

İmzaların ardından AirportHaber’in sorularını yanıtlayan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, “Artık bizler dünyayı dolaşmıyoruz. Dünya ülkelerini ayağımıza getiriyoruz. Bugün burada 14 ülke var. Biz dolaşsaydık 14 ülkeyi de ziyaret etmemiz gerekecekti. Hedefimiz, özellikle eğitim ve bakım konusun bölgemizin lider otoritesi olmak. Bunun için de çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Son 5 yılda önemli mesafeler kat ettik” dedi.

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

SHGM

ARIDURU: "AFRİKA AÇILIMINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM LÜGÜ KENDİ İŞLERİNİ BİTİRMİŞ DE BAKIN NELER YAPIYOR!HAYRET Kİ NE HAYRET!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fotograflarda dikkat ettiyeseniz Turkey yerine TURKIYE yaziyor.Aynen olmasi gerektigi gibi.Hepimizin bu konuda gerekli hassasiyeti gostererek ulkemizi HINDI ile esdeger tutan Ingiliz mantiksizligini silmemiz gerekiyor. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000