24 Şubat 2009, Salı 10:04:52

Afrika'da Sivil Havacılık konferansı

Afrika Sivil Havacılık Eğitim Merkezleri 1. Konferansı, Nijer’in Başkenti Niamey’de 17-19 Şubat 2009 tarihleri arasında ICAO ve EAMAC koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uzman bir heyetin katıldığı toplantıda Afrika ülkeleri arasında eğitim alanındaki işbirliği imkanları görüşüldü.

Toplantıya, Afrika Ülkeleri Sivil Havacılık Konferansı AFCAC’a  üye 48 ülke içinden 19 ülkenin yanı sıra Afrika dışından 6 ülke, 10 uluslararası örgüt ve 10 Afrika Eğitim Merkezi temsilcilerinden oluşan toplam 127 kişi katıldı.

Sivil havacılık eğitiminde yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve işbirliği olanaklarının görüşüldüğü toplantıda SHGM’nin son iki yılda 42 ülke ile gerçekleştirdiği bölgesel işbirliği toplantıları ve AFCAC üyesi ülkelerle Türk özel sektörü arasında sivil havacılık alanında  olabilecek işbirliği alanları ile ilgili bir sunum yapıldı.

Türkiye’nin eğitim alanındaki mevcut potansiyelinin tanıtıldığı sunumların ardından işbirliği çalışmaları çerçevesinde  İstanbul’da bir toplantı yapılması önerisi de gündeme getirildi.

Afrika'da Sivil Havacılık konferansı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000