15 Kasım 2011, Salı 15:10:15

VE İZİN ÇIKTI!

Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu ve AB Komisyonu, birlik ülkelerindeki havaalanlarında vücut tarayıcı cihazların kullanımına izin verdi...
  • deneme amaçlı veya daha sıkı güvenlik tedbiri olarak zaten kullanılıyordu. ama mevcut güvenlik tedbirlerine ilave olarak. yani kapı tipi metal dedktörü kaldırdım artık bununla tarayacağım diyemiyordunuz. 11 kasım da çıkan 1187/2011 regülasyonu ile artık kabul edilebilir tarama yöntemlerinden biri olarak tanımlandı.
  • Zetina galiba
  • Adamın makina da heybetliymiş :)
ABD’de kullanılan ve Avrupa’da bir süredir tartışılan havaalanlarında vücut tarayıcı cihazların kullanımına AB Parlamentosu ve AB Komisyonu’ndan izin çıktı. 
AB Parlamentosu’nda alınan karara göre, 27 AB ülkesi isterlerse havaalanlarında vücut tarayıcı cihazları güvenlik kontrollerinde kullanabilecekler.
 
Ancak AB Parlamentosu ve Komisyonu’nun bu kararında; bu cihazların kullanımının yolcu istemezse zorunlu olamayacağı, bu gibi durumlar için havaalanlarında mutlaka alternatif tarayıcı cihazlar bulundurulması, ayrıca cihazların röntgen ışınları ile çalışmasının yasak olduğu hükümlerine de yer verdi. Buna karşılık vücut tarayıcı cihazlar, ABD’de ise röntgen ışınları ile çalışıyor.
 
AB üyesi 27 ülke arasından sadece İngiltere ve Hollanda olmak üzere iki ülke vücut tarayıcı cihazların havaalanlarında kullanımı yönünde karar aldı. 
Almanya’da Hamburg Havaalanı’nda daha önce denenen vücut tarama cihazı, yanlış sonuçlar vermesi nedeniyle kaldırılmıştı. Şimdi Alman polisinin cihaz üzerinde teknik incelemeleri sürdürdüğü ve gerekli iyileştirmelerden sonra yeniden kullanılacağı belirtiliyor.
 
Uluslararası Havayolu Taşımacıları Birliği IATA ise vücut tarama cihazlarının kullanımı için farklı bir öneri getirdi. IATA, yolcuların özel bir tünele alınarak oradan geçerken topluca taranmalarını önerdi.
 
Terör saldırıları korkusu ile gündeme gelen bu uygulamalar, bir yandan dünyada artan uçak yolcusu sayısından ötürü trafiği aksattığı için eleştiriliyor. Alternatif olarak şüpheli kişilerin alınarak bu cihazlardan geçirilmeleri de bir diğer öneri.
VE İZİN ÇIKTI!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
deneme amaçlı veya daha sıkı güvenlik tedbiri olarak zaten kullanılıyordu. ama mevcut güvenlik tedbirlerine ilave olarak. yani kapı tipi metal dedktörü kaldırdım artık bununla tarayacağım diyemiyordunuz. 11 kasım da çıkan 1187/2011 regülasyonu ile artık kabul edilebilir tarama yöntemlerinden biri olarak tanımlandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Zetina galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adamın makina da heybetliymiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000