09 Aralık 2009, Çarşamba 07:34:28

Uçak bilet satışları yerlerde...

Yılın Ocak- Eylül dönemini kapsayan dokuz ayında seyahat acentelerinin sattığı yurtdışı uçak bileti miktarı 360 milyon avro oldu...
  • kına yak sede
  • Devir degisiyor.. Artik cok ozel isler yapanlar disinda acente kalmayacak.. Bu dunyada gerceklesti ama her seyde oldugu gibi ulkeme 10 yil sonra geliyor.. Son 10 yilda sadece bir kez acenteden bilet aldim ben.. O da mecburiyetten.. Yilda 100 bin milin uzerinde ucarim..

Yılın Ocak- Eylül dönemini kapsayan dokuz ayında seyahat acentelerinin sattığı yurtdışı uçak bileti miktarı 360 milyon avro oldu Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 496 milyon avro olarak gerçekleşmişti. Uluslararası havayolu şirketlerinin biletlerini satan IATA seyahat acentelerinden en çok satış yapan ilk 10 acente pazarın yüzde 30’unu elinde tutuyor.

Turizm sektörü ve ekonomideki hareketliliğin göstergelerinden biri olarak kabul edilen yurtdışına uçak bileti satışları yılın dokuz aylık döneminde yüzde 27,38 oranında düştü.

Yılın Ocak- Eylül dönemini kapsayan dokuz ayında seyahat acentelerinin sattığı yurtdışı  uçak bileti miktarı  360 milyon avro oldu Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 496 milyon avro olarak gerçekleşmişti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Ekin Grubu'nun birlikte yayınladığı RESORT Dergisi'nde yer alan habere göre, Uluslararası havayolu şirketlerinin biletlerini satan IATA seyahat acentelerinden en çok satış yapan ilk 10 acente pazarın yüzde 30’unu elinde tutuyor.

En çok yurtdışı uçak bileti satan seyahat acenteleri listesinde ise ilk sırada Trek Travel bulunuyor. Trek Travel’in pazar payı yüzde 10’un üzerinde.
Türkiye’de 400’ün üzerinde IATA statüsünde uçak bileti satan seyahat acentesi faaliyet gösteriyor.

Uçak bilet satışları yerlerde...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
kına yak sede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Devir degisiyor.. Artik cok ozel isler yapanlar disinda acente kalmayacak.. Bu dunyada gerceklesti ama her seyde oldugu gibi ulkeme 10 yil sonra geliyor.. Son 10 yilda sadece bir kez acenteden bilet aldim ben.. O da mecburiyetten.. Yilda 100 bin milin uzerinde ucarim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000