17 Ağustos 2010, Salı 08:32:11

Rumlar'dan Türkiye'ye "hava sahası" suçlaması!

Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Leonidas Leonidu, AB üyesi olmak isteyen Türkiye’nin, hava sahasını Kıbrıs (Rum) uçaklarına kapatarak sivil havacılıkla ilgili Chicago anlaşmasını ve yasayı ihlâl ettiğini söyledi.
  • adamlar bitti batmis ülke borc üstüne borc yapmis.türkiye bunlari tam yeme zamani haydi türkiye haydiiiiiiiiii
  • '' Birde biz çözebilsek'' yorumcusuna kuzey ve güney KIBRIS'ın başkentinin TÜRKÇE ismi LEFKOŞA'dır. Rumcası Lefkosia'dır. İngilizcesi de Nicosia'dır. Budurumda Lefkoşe diye bir yer yoktur. Lütfen özel isimlere saygı gösterip doğru yazın ve telefuz edin! (size zor gelse bile)
  • RUM TARAFI BİZİ BİR KAŞIK SUDA BOGMAK İSTER.biz bir adım atıyoruz.onlar anti olarak üç adım atıyor.havacılıktada olay ayni.
  • Son zamanlarda bu adamların yine dili uzadı ya allahdan hayırlısı. Kimden yüz buluyorlar bu adamlar. Türkiyenin tanımadığı bir ülkenin uçakları nasıl ülkemizin hava sahasından geçer. Yunanistan ve Rum Kesimi uçakları Ercana sefer düzenlesin gerisine bakarız.
  • Tanımadığımızı söylüyoruz, her kez atıp tutuyor ama. Daha iki gün önce katıldığım bir toplantıda bölgemizdeki deprem izleme merkezi Türkiye olarak belirlenmişdi ve merkezin üyesi olarak hem KKTC lefkoşe belediyesi temsilcileri, hemde Kıbrıs Rum Yönetimi Lefkoşa belediyesi temsilcileri vardı ve ortaklık sözleşmesine 6 -7 ülke beraber imza attılar. Ben bu lahana turşusunu çözemiyorum.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yıllardır, adalara yapılan uçuşlarda bizim hava sahamızı, kim ihlal ediyor acaba ? Ve ''J60'' Yoluna ne demeli ? Flt Disp.

Leonidu, Kıbrıs hava sahasında uçuşların güvenliğinin yüksek düzeylerde olduğunu ifade etti.

Simerini gazetesine konuşan Leonidu, uçuşların güvenliğine ilişkin misyonlarını tamamıyla yerine getirdiklerine inandığını belirterek, sürekli Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından denetlenen ve pek iyi alan uçuş hizmetleri birimine sahip olduklarını, ayrıca diğer örgütlere bağlı olmayan Rum gözlemcilere sahip olduklarını, bunların daha önce İngilizler tarafından yapıldığını söyledi.

Yunanistan’da hava kontrolörlerinin greve girmesi üzerine sadece Yunan hava sahasına bağlı kalmanın yarattığı sorunlar yaşandığının anımsatılması üzerine Leonidu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın AB üyesi ülkelerin büyükelçilerini çağırarak, Kıbrıs Hava Yolları’na (Cyprus Airways) ait uçakların doğu Avrupa seferlerini Türkiye üzerinden uçması gerektiğini anlattığını belirtti. Leonidu, AB üyesi olmak isteyen Türkiye’nin, hava sahasını Kıbrıs (Rum) uçaklarına kapatarak sivil havacılıkla ilgili Chicago anlaşmasını ve yasayı ihlâl ettiğini söyledi.

İngiliz savaş uçaklarının Larnaka Havalimanı’nda “touch and go” (iniş-kalkış) manevraları yapmasına ilişkin soru üzerine de Leonidu, bunun 1960 Anlaşmaları çerçevesinde yapıldığını belirtti. Leonidu, bu manevraların artık sık görülen bir olay olmadığını da ekledi.

(Kıbrıs Postası)

Rumlar'dan Türkiye'ye "hava sahası" suçlaması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
adamlar bitti batmis ülke borc üstüne borc yapmis.türkiye bunlari tam yeme zamani haydi türkiye haydiiiiiiiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
'' Birde biz çözebilsek'' yorumcusuna kuzey ve güney KIBRIS'ın başkentinin TÜRKÇE ismi LEFKOŞA'dır. Rumcası Lefkosia'dır. İngilizcesi de Nicosia'dır. Budurumda Lefkoşe diye bir yer yoktur. Lütfen özel isimlere saygı gösterip doğru yazın ve telefuz edin! (size zor gelse bile)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RUM TARAFI BİZİ BİR KAŞIK SUDA BOGMAK İSTER.biz bir adım atıyoruz.onlar anti olarak üç adım atıyor.havacılıktada olay ayni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Son zamanlarda bu adamların yine dili uzadı ya allahdan hayırlısı. Kimden yüz buluyorlar bu adamlar. Türkiyenin tanımadığı bir ülkenin uçakları nasıl ülkemizin hava sahasından geçer. Yunanistan ve Rum Kesimi uçakları Ercana sefer düzenlesin gerisine bakarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tanımadığımızı söylüyoruz, her kez atıp tutuyor ama. Daha iki gün önce katıldığım bir toplantıda bölgemizdeki deprem izleme merkezi Türkiye olarak belirlenmişdi ve merkezin üyesi olarak hem KKTC lefkoşe belediyesi temsilcileri, hemde Kıbrıs Rum Yönetimi Lefkoşa belediyesi temsilcileri vardı ve ortaklık sözleşmesine 6 -7 ülke beraber imza attılar. Ben bu lahana turşusunu çözemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yıllardır, adalara yapılan uçuşlarda bizim hava sahamızı, kim ihlal ediyor acaba ? Ve ''J60'' Yoluna ne demeli ? Flt Disp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000