03 Aralık 2008, Çarşamba 08:10:49

Kriz Almanları havada vurdu!

Küresel mali krizden olumsuz etkilenen sektörlerin başında havayolu taşımacılığı geliyor. Alman İstatistik Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada havayolu ile seyahatin altı yıl sonra ilk kez düşüş gösterdiği bildirildi.

Alman İstatistik Enstitüsü ülkede havayolu ile seyahatin altı yıl sonra ilk kez düşüş gösterdiği bildirildi. Welt Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, küresel kriz uluslararası uçuşlarda düşüşe neden oldu.

Alman İstatistik Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara dayandırılan haberde yılın üçüncü çeyreğindeki uluslararası uçuşlarda düşüş yaşandığı belirtiliyor.

Küresel krizin iş dünyasına etkisi nedeniyle özellikle iş seyahatlerinde azalma yaşanırken yılın 3'ncü çeyreğinde Alman havalimanlarından uçuş gerçekleştiren yolcu sayısı 27.1 milyon oldu. Bu sayı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 0.8'lik bir düşüş anlamına geliyor. Yaşanan düşüş küçük olsa da 2002 yılından bu yana süren yükseliş trendinin sona erdiğinin habercisi.

Almanya'dan Yunanistan'a giden yolcu sayısında yüzde 6.2'lik bir düşüş yaşanırken, Fransa'ya gidenler yüzde 5,9, İtalya'ya yüzde 5,3, İspanya ise yüzde 2,7 oranında düşüş gösterdi.

Bu arada IATA'nın açıkladığı son veriler dünya genelindeki uluslararası uçuşlarda da düşüş yaşandığını ortaya koyuyor. IATA verilerine göre, eylül ayında yüzde 2.9'luk yolcu düşüşünü ekim ayındaki yüzde 1.3'lük düşüş takip etti.

Uçuş sayısındaki düşüş turizmi de olumsuz etkiliyor. STR Global Managing tarafından yapılan araştırmaya göre Avrupa genelinde gecelik konaklama sayısında eylül ayında yüzde 4.9, ekimde ise yüzde 6.3 gerileme yaşandı.

Kriz Almanları havada vurdu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000